Nagyon alap, de sokan mégis elrontjuk. És mi a helyzet azokkal a dizájnpoharakkal, amelyeknek nincsen szára? Megmutatjuk.

A borospoharat nem azért kell helyesen megfogni, hogy profinak látszódjunk, hanem azért, hogy a kezünkből kiáramló hő ne melegítse fel az italt – jelenti ki nagyon helyesen a videóban látható borszakértő. A hő ugyanis megváltoztatja az ital ízért, aromáját, textúráját. A borospoharat ezért úgy kell megfogni, mintha egy ceruzát tartanánk a kezünkben, vagyis ne markoljuk meg a pohár nyakát és ne is a talpát fogjuk két ujjal. (Lám, főképünkön is rosszul tartja az úr.) De mi a helyzet, ha olyan trükkös dizájnpohárból iszunk, amelynek nincsen szára? Ebben az esetben ne fektessük a tenyerünkbe, hanem próbáljuk olyan helyen fogni a poharat, hogy ne melegítsük kezünkkel a bort.

További hasznos tanácsok és konyhai praktikák Hatékonyha sorozatunkban!

Parfümök 30-40% kedvezménnyel! Te drágán veszed még, vagy már ismered a Parfümcentert? (X)