Melegszendvics sütővel rendelkezők is tanulhatnak az alábbi videóból, ugyanis tele van hasznos tanácsokkal. Az első, hogy ha nincs kifejezetten melegszendó készítésre szolgáló célszerszámunk, és eddig sütőben készítetted, akkor térj át a teflonborítású serpenyőre. A második univerzális szabály, hogy vékony szeletekben gondolkodjunk, legyen szó kenyérről, felvágottról vagy éppen sajtról. Fontos az is, hogy a vajat ne a serpenyőbe dobjuk, hanem kenjük a kenyérszeletekre, így az egyenletesen fogja bevonni a szendvics külső részét.

Ha vastag sajtszeletet teszünk a sütőbe, akkor sokáig kell a serpenyőben melegítenünk, hogy megolvadjon, ennek viszont az lesz a vége, hogy a kenyér odakozmál, és akkor megette az egészet a fene. Ehelyett a sajtot legalább 10-15 perccel az akció előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen fel, majd reszeljük le. Ez mind segíteni fog abban, hogy gyorsan megolvadjon. Alaposan megpakolhatjuk sajttal, mert úgyis kisebb lesz a térfogata a hő hatására. Két percig melegítsük a serpenyőt, majd pakoljuk bele a szendvicsünket. Hogy beindítsuk a sajt olvadását, fedjük le a serpenyőt (hőcsapda).

Két perc múlva ellenőrizzük, hogy a szendvicsünk alja megpirult-e. Ha szép aranybarna, akkor fordítsuk meg. Ha ezeket a szabályokat betartjuk, akkor egyenletesen barnult, ropogós melegszendvicsünk lesz, garantáltan megolvadt, krémes sajttal a közepén.

Hatékonyha rovatunk maga a kulináris forradalom! Vegyél részt benne te is!