5 tökéletes étterem randevúhoz

Van, amikor egy étterem atmoszférája ugyanolyan fontos, mint az, hogy milyen étel is kerül a tányérra, egy randi pedig pontosan ilyen alkalom. Ilyenkor nem az igazi, ha nyomorogni kell, vagy ha sorba kell állni, amíg megérkezik az étel, ami működik akkor, ha például kollégákkal ebédel az ember. Az sem pálya, ha a háttérben megy a Kispest-Mezőkövesd, amit pár asztallal odébb egy hangos társaság figyel, és a kedvenc streed food bárunk sem feltétlenül alkalmas arra, hogy nyugodtan beszélgessünk, flörtöljünk, amíg megérkezik a grillezett lazac.

Urban Tiger

A városi tigris olyan étterem, ami akár Berlinben vagy Londonban is lehetne, de szerencsére Pesten van. A konyha ázsiai-fúziós, de gyakran egy-egy hazai eredetű fogás is ázsiai csavarral dobnak fel, vagyis itt szinte minden fogás egy kulináris kalandtúrával ér fel, a túrógombócot például fekete szezámmal, pisztáciával, mogyoróval és fehércsokival készítik. Ha meg akarod lepni a szignifikáns másikat ez jó hely, ráadásul vacsora után lehet sétálni az Egyetem téren és környékén, ami szerintünk az egyik legromantikusabb hely a városban.

Két szerecsen bisztró és kávéház

Azt mi is tudjuk, hogy egy ilyen lista nem egzakt tudomány, ezért nem a „legjobbak”, hanem a kedvenceink szerepelnek rajta, ilyen a Két szerecsen is, ami megbízható, fix pont az Oktogon közelében már hosszú-hosszú évek óta. A dizájn francia gyarmati időket idéző észak-afrikai, a konyha kozmopolita, erősek tapasban, halételekben, a borlap is korrekt.

Sörben lenne hova fejlődni, de ide ne sörözni járjon az ember. Nyáron van terasz, de mi a belső tereket szeretjük igazán, és nem azért mert vannak jobb teraszos helyek a városban, hanem azért, mert ott érezhető igazán a hely szelleme. A marokkói bárány fasírt mentás joghurttal, paprikás vajjal kötelező.

Déryné bisztró

A Déryné remek hely, ha le akarod venni a nagy Őt a lábáról, olyan, mint egy darabka régi Budába beoltott Párizs: sikkes, romantikus, és tökélyra maxolták benne a francia bisztróhangulatot. A koncepció úgy tud fesztelen és erőtlen hangulatot árasztani, hogy gondos kezek láthatóan patikamérlegen számolták ki, mitől is lesz hatásos az atmoszféra.

A részletek tökéletes egészet alkotnak, és ami jó, hogy gasztronómiai fronton is hozzák azt, amit az arculatban már megvalósítottak. Vannak borvacsoráik, élőzenés estjeik, ezekkel tovább lehet emelni egy-egy vacsorás randi értékét, de ha unortodox módon késő délelőtt randiznál, akkor vasárnaponként meg lehet célozni őket, ugyanis ilyenkor külön Sunday Brunch napot tartanak proseccóval, osztrigával, lazaccal, omlettel, hasonlókkal.

Cafe Flore Matin et Soir

Bár nem kifejezetten étterem, inkább egy kávézó, ahol bisztrójellegű minikonyhát visznek, mégsem tudtuk lehagyni a listáról. A Hattyú utca sarkán lévő, aprócska terasszal is rendelkező cafe igazi kis gyöngyszem, amit a frankofil tulajdonos hosszas tervezés után nyitott meg tavaly. Francia borokban, pezsgőkben erősek, boszorkányosan ügyes kis süteményeik (tartok, mille feuille, stb) vannak, de akkor sem rettennek meg, ha garnélarákos-chilis tésztát kell készíteni. Ha arra jártunk, tele volt húszas-harmincas éveikben lévő csajokkal, amiből levehető, hogy a nőnemű populációnál telitalálatnak számít a párizsian sikkes kis bisztró.

Sophie & Ben Garden

Merészet húzott 2017 nyarán a Sophie & Ben csapata, ugyanis a várostól távol, Hidegkúton nyitott meg egy kerthelyiséget. Talán egy új trend elején vagyunk, szóval, ha a friss helyek iránti érzékenységeddel akarsz villogni, akkor ez a hely erősen ajánlott.

A kert olyan, mintha egy ebédlőt kitettek volna a szabadba: lampionok, régi, rusztikus bútorok, a menü pedig nagyon rendben van, ráadásul alkalmanként barbecue is akad. Ha a randi egyben egy kirándulás is akar lenni, akkor ez az ideális célpont.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon