A legtutibb thai éttermek - Így fald fel Thaiföldet!

Egy nagyon új, egy új és egy klasszikus thai étterem a Player célkeresztjében. Három olyan pont, ahol a lehető legközelebb érezhetjük magunkat Thaiföldhöz.

Autentikus ázsiai konyhákat vinni Európában nem olcsó mulatság és az alapanyagok beszerzése miatt nem könnyű dolog, de mindent összevetve thai éttermi fronton tulajdonképpen nem állunk rosszul. A kínai éttermek tekintetében az arányokat tekintve sokkal kiábrándítóbb a helyzet, hiszen a több száz étkezőhely közül tíz alatt van a minőséginek tekinthető intézmények száma. A thai éttermekre leselkedő legnagyobb veszélyt az önmagukat thai-nak álcázó kínai büfék jelentik, ilyesmikkel leginkább bevásárlóközpontokban találkozhatunk. Az itt ajánlott helyeken azonban nem árulnak zsákbamacskát, és garantáltan megbízható minőség vár bennünket.

Parázs Presszó és Kis Parázs

A Kisparázsról már egy hosszabb cikkben áradoztunk nektek, továbbra is kedveljük az anyahajót, és a jóval kisebb méretű Kazinczy utcai utánfutót is. A tulajdonos egy magyar-thai házaspár, akik rettentő szimpatikus módon vezetik az éttermet, igazi szeretetmisszió ez, nem pedig üzleti vállalkozás. Szerencsére a közönség és az étterem egymásra talált, az ételek jók - különösen a thai konyha gulyáslevese, a tom yum koong – de egyéb frontokon sem tévedhetünk. Randira a Parázs presszót ajánljuk, de ha csak és kizárólag az evés érdekel minket, akkor beugorhatunk a gyorsabb és közvetlenebb Kis Parázsba is, ahol saját szemünkkel követhetjük, hogyan dolgozik a thai-magyar vagy full thai konyhai csapat. Aki pedig nem akar sehova sem menni, és azt akarja, hogy Thaiföld jöjjön el hozzá, az házhoz is rendelhet – ilyen egy felhasználóbarát, többdimenziós intézmény.
Parázs Presszó 1077 Bp., Király utca 53.
Kis Parázs Thai Leves és Wok Bár 1075 Bp., Kazinczy utca 7.

Kaeng Som Tom Yum

Új versenyző és bár a tavaszi indulás meggyőzően sikerült, azért még sokat kell letenni az asztalra (ah, egy idevágó gasztronómiai szókép), hogy hosszú távon is a legjobbak között maradhasson. Az árak egy része kifejezetten barátságosnak tekinthető – levesek, saláták, egyes tészták – de az Andrássy úton annyira nem jellemző a pénztárcabarát menü, hogy gyors áremelkedésekre számítunk – persze ne legyen igazunk. Ezt az éttermet is egy magyar-thai házaspár működteti – úgy fest a magyar férfi-thai nő összjátékból éttermek lesznek – annyi baj legyen! – akik egy masszázsszalon sikerét meglovagolva nyitották meg a Kaeng Som-ot. A másik két versenyzőnk közül ez a legelegánsabb – akik ilyesmire vágynak, látogassák meg a szintén remek Bangkok House-t – de ez az árakon is meglátszik: egy pad thai rákkal a Keung-ban 2190 Ft, a Parázsban pedig csak 1990 Ft. A Facebook oldalukon találtuk ezt a videót, amely egy utcai pad thai készítést örökít meg, egyszerűen tökéletes.
Kaeng Som Tom Yum Thai Étterem. 1061 Bp., Andrássy út. 2.

Padthai Wokbár

Újszerű koncepció lehet a siker kulcsa a nyáron megnyitott Padthai Wokbár esetében, ami nem más, mint egyfajta interaktív kulináris élmény, hiszen itt a vendégek a közszemlére kitett alapanyagokból maguk rakják össze a saját pad thai-ukat, majd a pult mögött álló thai/vietnami/magyar szakács-ensemble valamelyik tagja wokban elkészíti. A környezet városi-hipszter kompatibilis, és irodista barát, de az önkiszolgáló jelleg miatt első randira nem ajánlott. Aki klasszikus pad thait szeretne enni, az tanulmányozza otthon a receptet, hiszen itt a kedves vendég állítja össze az ételt, és ugyan tepertős túrós csuszáig nem csúszhat félre a rendelés, de előfordulhat, hogy a végeredménynek a tésztán kívül semmi köze nem lesz egy valódi pad thaihoz. Az alapanyagok frissek, a hangulat egyedi, szóval a thai kifőzdék és a nyugati gyorséttermek fúziójára emlékeztető intézmény mindenképpen ajánlott hely.
Padthai Wokbár 1051 Bp., Október 6. utca 4.

Ha érdekelnek, hogy melyek a kedvenc indiai éttermeink, akkor erre tovább!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon