Az megvan, hogy ma van a Nutella világnapja?

Bizony, február 5-én van mindenki kedvenc mogyorós, csokoládés krémjének világnapja. Akkor jöjjön egy kis Nutella-történelem.

1946-ban egy olasz pékség és cukrászüzlet tulajdonosa, Pietro Ferrero keverte ki a Nutella őselődjét, ami akkoriban még Pasta Gianduja néven futott a piacon. Ez is mogyorós krém volt, de valamivel szilárdabb állagú, mint a mostani verzió. 1951-ben aztán jött az édesség feljavított és krémesebb változata, a Supercrema, de mai formáját csak 1963-ban nyerte el, amikor Ferrero fia kicsit megváltoztatta a termék összetevőit, és ezzel egy időben át is keresztelte

Azóta durván meghódította az egész világot, évi 350 ezer tonnát készítenek az univerzum egyik legellenállhatatlanabb édességéből – legalábbis a 2015-ös adatok szerint.

A Nutella világnapját egy bloggernek köszönheted, aki előbb levédette február 5-re, majd a szabadalmi jogokat 2015-ben átruházta a gyártóra, a Ferrero cégre.

Ha esetleg kíváncsi vagy az összetevőire, amit amúgy csak egy pernek köszönhetően tudhatsz*, akkor

*Az alperesek azt akarták bebizonyítani, hogy a forgalmazó cég megtévesztette a vásárlókat, mert nem tüntette fel, hogy mennyi finomított cukrot tartalmaz

Megdöbbentően nézne ki egy üveg Nutella, ha nem kevernék össze a hozzávalókat

(Fotó: Pinterest, Twitter, Reddit)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon