Mutatjuk a világ tíz legextrémebb alkoholos italát

Szeretjük azt hinni, hogy menők vagyunk, amikor péntek este azzal csapunk az asztalra, hogy most akkor egy nagy levegő után letolunk egy kis zöld abszintot. Mutatunk tíz piát, amivel tényleg csak az igazán erős gyomrúak mernek közelebbi ismeretségbe kerülni.

1. Kígyóbor

Azzal a nedűvel kezdjük, amit kereskedelmi forgalomban nem igazán tudsz megvenni, hiszen csak házilag palackozzák egyes ázsiai országokban. A kígyóbor (vagy kígyópálinka) tulajdonképpen nem más, mint egy üveg rizsbor, amibe beleraktak egy kimúlt kígyót. Idővel két dolog történik egy ilyen üvegben: az alkohol egyrészt konzerválja a kígyó tetemét, másrészt pedig átveszi az állat húsának ízét. Először Kínában követték el ezt a csúfságot, mivel a közhiedelem szerint ez az ital képes megelőzni a hajhullást és javítja a szexuális teljesítőképességet. Az biztos, hogy igen tökös gyerek, aki bele mer kortyolni ebbe a nem igazán gusztusos italba.

2. Scorpion Vodka

Megint egy alkoholba áztatott állat. Megértjük, ha ahelyett, hogy beindulna a nyálelválasztásod, ezekről a piákról neked azonnal a középiskolás biológia szertár ugrik be. Mi is így vagyunk ezzel. Megint csak azt tudjuk mondani, hogy nem az a jani, aki megeszi a tequila alján lötyögő kukacot, hanem az, aki egy üveg vodka felhörpintése után letol egy egész skorpiót. Sajnos Magyarországra nem szállítják, így továbbra is meg kell elégedned a fater ágyas pálinkájában táncikáló aszalt barackokkal.

3. 500,000 Scovilles Naga Chilli Vodka

Ha te már a fentebb emlegetett abszint után is levegő után kapkodsz, akkor ez a pia nem neked készült. Túl sokat szerintünk nem kell magyarázni, mi a lényeg, de azért inkább egyértelműsítjük a dolgokat: ez a vodka olyan Naga chili kivonatot tartalmaz, mely csípősségét tekintve a rettegett Scoville-skálán az 500 ezres értékig vitte. Csak mondjuk, hogy egy erősen csípős magyar paprika ezen a skálán valahol 1500 és 2500 között tanyázik. Egy átlagember egy felest iszik ebből, és egy hétig vöröslő lángokat fingik.

4. Black Cow

A Black Cow tiszta tehéntejből desztillált vodka, és ez hiába hangzik nagyon furán, még mindig ez az ital listánk legszelídebb résztvevője. A teszterek ráadásul szeretik, több magazin is az év legjobb új vodkájának választotta, amikor tavaly piacra dobta egy angol cég. Szóval simán kipróbálhatod, de azért jár neki az extrém jelző.

5. Dà Mhìle Seaweed Gin

A tehéntej után ismét lépjünk egy kicsit az elmeroggyantság irányába, hiszen a Dà Mhìle nevű gin hínárból készül. Igen. Okés, a hínárt Skócia partjai mellett szedik össze, majd kézzel válogatják és végül három hétig áztatják a ginben, ami aztán a palackba kerül. Szóval ez így nagyon újhullámosan meg kézművesen hangzik, de végső soron akkor is arról a nyálkás gusztustalanságról beszélünk, ami úszás közben a bokád köré szokott tekeredni. De persze azért egészségedre!

6. Tezhi Sanbian Jiu

Na, ez már mélyvíz. A Tezhi Sanbian Jiu ugyanis alapvetően nem lenne több egyszerű rizsbornál, ha a jó kínaiak nem dobták volna föl egy kis pénisszel. Jobban mondva nem is eggyel, hanem rögtön hárommal, hiszen ebben a nedűben palackozás előtt kutya-, szarvas- és fókahímtagok kergetőztek néhány hétig pajkosan. Persze, szokás azzal viccelődni, hogy egy hanyagabb pálinkafőző kisiparos minden lófaszt belehány a cefrés vödörbe, de Kínában majdnem szó szerint ez történik. A nedű (vagy váladék?) szupermarketekben kapható és állítólag ennek is potencianövelő hatása van.

7. Oddka Vodka Wasabi

A kis tébolyult kitérő után megint mutatunk valamit, amit még te is kipróbálhatsz, ha valahogy be tudod szerezni külföldről. A mindenféle ízesített vodkákat gyártó Oddka wasabis mutatványa ugyanis állítólag teljesen rendben van, ha koktél-alapanyagként használod. Magában fogyasztva valószínűleg csíp mint a vesztés.

8. Anty Gin

Egy angol cég vállalta magára a feladatot, hogy - együttműködésben egy norvég vállalattal - megcsinálja a világ első hangyás alkoholos italát. Őszintén szólva nem ettünk még hangyát, így fogalmunk sincs, miért lenne jó egy olyan gin, melyet 62 különböző hangya felhasználásával készítettek, de nyitottak vagyunk az újdonságokra. Persze csak akkor, ha nem kerül döglött ízeltlábú a poharunkba, mert ha igen, akkor kifújjuk az egészet a pultra.

9. Del Maguey Pechuga Mezcal

A spanyol pechuga szó mellet jelent, szóval elkezdhetsz tippelgetni, mi kerül a Del Maguey palackjába! Nem, a jó mexikóiak nem anyatejet adnak ehhez a mezcalhoz. Azt csinálják, hogy vesznek egy jó adagnyi csirkemellet, amit három órán keresztül folyó víz alá raknak, hogy teljesen megtisztuljon. Ezt követően kis zsinegre akasztják, majd belógatják a lepárlóba, így az alkoholos gőz ezen keresztül száll föl, majd csapódik ki. A főtt csirkemellet aztán egy darabig rakosgatják ide-oda (állítólag a szívet jelképezi, ezért nem dobhatják ki azonnal), de mivel keserű íze miatt nem igazán jó csemege, ezért egy idő után biztosan a dögkúton végzi.

10. Smoked Salmon Vodka

Az Alaska Distillery csinálta meg a világ legalaszkaibb vodkáját. Ennek ugyanis füstölt lazac íze van, mert az milyen jó már! Na jó, egy Bloody Maryben talán még elmegy az effajta turpisság, de magában füstölt hal ízű vodkát szopogatni valószínűleg nem lehet valami frenetikus élmény az európai gyomor számára.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon