Mivel Bill Murray az egyik legkúlabb entitás most kis bolygónkon, és egyébként is kedveljük, meg persze a jó pezsgőt sem vetjük meg, közzé is tesszük Bill tanácsait.

Épp most kerül a mozikba Wes Anderson várva-várt új filmje, a Grand Budapest Hotel, amelyben Bill Murray csinos bajusszal M. Ivánt, a Hotel Excelsior consiergét alakítja. Japán whiskeyreklámot ezúttal nem forgat, mint az Elveszett Jelentés-ben, annyi Stolychnaya vodkát sem iszik meg, mint a Szellemes Karácsony-ban, de a Dazzeddigital alapos interjúja során kiderítette, hogy egyébként is inkább a champagne-t kedveli. Sőt, néhány paranormális viselkedési norma is ragadt rá fogyasztása kapcsán. Íme a Szellemirtók hősének pimasz tippjei!

Bill Murray az új szuperprodukcióban a Budapestről elnevezett, de nem Budapesten forgatott legendás hotel szövevényes történetében kap epizódszerepet. A gyilkossággal vádolt kollégájának (Ralph Fiennes) menekülés közben azt a velős tanácsot adja: „Ne mondd el senkinek!” Talán jobb lett volt, ha az őt kérdező újságíró is cenzúrázza néhány szavát, mert enyhén szólva paranormális a pezsgőkhöz fűződő viszonya.

Ennek ellenére praktikusnak és meglepően logikusnak bizonyul az érvelése, ezért érdemes megismerkedni vele! És ha egyszer a jóval fiatalabb Matt Damont is simán lenyomta pezsgőzésben, akkor biztosan a rutin is megvan. Csak egyet kérek; ha megfogadod a tanácsát, inkább ne mondd el senkinek!

1. Pezsgőzz munka közben, és ne mondd el senkinek!

Szeret-e pezsgővel ünnepelni, amikor elkészül egy-egy új film? Nos, ő inkább inná munka közben, amíg készül.

2. Fogj egy szemeteszsákot, és ne mondd el senkinek!

Az élet arra tanította, legjobb a pezsgőskartont előbb kipakolni, majd kibélelni egy szemeteszsákkal és visszatöltve jéggel feltölteni, majd lezárni – vagyis afféle hűtőládát kreálni belőle. Állítólag egy ilyen ’Montana cooler’ megoldás egész hétvégén át kitart, a legeslegutolsó palackig!

3. Töltsd jégre, és ne mondd el senkinek!

Bill (egyébként William James) azt mondja, az embereknek azért tudnak úgy megborulni a pezsgőtől, mert a cukortartalma magasabb (ezt vajon kitől hallotta?), és könnyen kiszáradáshoz vezethet. A dehidratáció megelőzéséhez pedig a legjobb módszer, ha egyből jégre töltjük a champagne-t, hogy az olvadó jégkockákkal együtt szervezetünk optimális vízháztartásáról (a másnaposság megelőzéséről) is gondoskodjunk. Ráadásul „a pezsgő sosem lehet elég hideg” szerinte, így duplán jó okot talált, hogy így tegyen. De vigyázat, ő nem egy connaisseur, talán inkább a hatásvadászatot kedveli, pont mint a filmekben!

A többit olvasd el a Poppmoodon, a végére még azért ide biggyesztünk egy videót is, mert Bill nem csak pezsgőzni, hanem whiskeyzni is tud, ahogyan azt a zseniális Elveszett jelentés-ben láthattuk. Káttó, káttó, káttó!

(Forrás: poppmood.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában