Misszió

A Player komoly küldetést vállalt magára. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítünk azon férfitársainknak, akik még soha nem készítettek semmilyen ételt, vagy maximum zsíroskenyeret, esetleg rántottát. A Player beindítja virtuális főzőtanfolyamát, vagyis megkezdjük a jövő Jamie Oliverjeinek és Gordon Ramsayjeinek kiképzését. Vége a pizza rendelésnek, a műanyag dobozból fogyasztott kung pao-nak, ugyanis most megtanulsz főzni. Nem kell félni, könnyű lesz!

Ebben a salátában az a jó, hogy összesen fél órába sem kerül az egész, a végeredmény viszont egy látványos és színes fogás, valami olyasmi, ami tuti lenyűgözi a csajokat. Bár a csirke, a bacon és a sajt miatt kiadós fogás, a Cobb attól még saláta, és aligha akad olyan hölgy, akinek ne jönne be egy olyan fogás, ami zöldséggel van tele, szóval egy romantikus estére vagy randira telitalálat.

Motivációs tréning

Érdemes elolvasni, hogy mit gondolnak olyan csinos hölgyek a konyhában otthonosan mozgó férfiakról, mint a jelenlegi Miss Universe Hungary, Lipcsei Betta vagy Harcsa Veronika. Ennél jobb motiváció aligha kellhet!

A mítosz

Az igazán jó fogások nem csak finomak, hanem múltjuk is van, a Cobb saláta pedig ilyen. A legenda a harmincas évek Hollywoodjáig nyúlik vissza, az álomgyár őskorába. Robert Howard Cobb a Hollywood Brown Derby étterem tulajdonosa a történetírók szerint 1937-ben maga készítette el egy éjszaka a fogást a konyha egyik hűtőjében talált maradékokból. Azon sem lennénk meglepődve, ha nem kevés alkohol is szerepelne ebben a történetben.

Az I love Lucy egyik epizódjában a szereplők a Brown Derbybe látogatnak. William Holden a 4. percben mi mást is rendelne, mint Cobb salátát. Legenda, mi szóltunk.

Ne csak együnk, igyunk is

Salátákat és borokat összepasszolni nem egyszerű, de nem is lehetetlen küldetés. A Cobb salátában lévő sós bacon és az egyéb összetevők ízeit jól ki tudja hangsúlyozni egy Sauvignon Blanc, a Kvassay pincészet idevágó 2008-as bora például jó választás.

A kreáció megalkotásánál jelen volt barátja, Sid Grauman, a híres impresszárió, a Chinese Theater megalapítója, aki olyannyira valaki volt, hogy saját csillagot kapott a Hollywood Boulevardon. Az úriember másnap már Cobb salátát követelt a pincérektől, a fogás hamarosan felkerült az étlapra, a legenda pedig működésbe lépett. Az étterem bezárásig közel 4 milliót adtak el belőle, maga a fogás pedig bekerült a nagy amerikai klasszikusok közé. Egy másik legenda szerint a salátában lévő hozzávalókat azért kellett egészen apróra felvágni, mivel a tulajdonos Robert Howard Cobb fogorvosi kezelésről érkezett, és képtelen volt nagyra nyitnia  a száját és rendesen rágni. Ez a verzió már kevésbé elegáns, ám a lényegen nem változtat: a Cobb saláta igazi kultikus darab.

Egy legenda szülőhelye: a Hollywood Brown Derby.

Három dolog, amivel felvághatsz vacsora közben

- Clark Gable, az Elfújta a szél sztárja a Cobb saláta szülőhelyén, a Hollywood Brown Derby étteremben kérte meg Carole Lombard kezét.
- Az első Hollywoodban készült nagyjátékfilmet 1914-ben forgatták le, a címe The Squaw Man, vagyis Az indián.
- A híres Hollywood jel egy ingatlanügynök nevéhez fűződik, aki 1923-ban 21.000 dollárért szereltette fel a reklámot a Santa Monica-hegy oldalába.


Alapanyagok

Nézzük, mit talált Mr. Cobb azon a bizonyos éjszakán a hűtőben! A Cobb saláta alapja zöldsaláta, amely lehet endívia, római, fejes saláta, jégsaláta vagy lollo tépősaláta, a legszerencsésebb, ha két-háromféléből mixeljük össze. Paradicsom, avokádó, újhagyma, főtt tojás (csak a fehérje), rokfort sajt, bacon és csirkemell. Az öntet vörösborecetes vinaigrette.

Elkészítés

Ebben a salátában az a legjobb, hogy pillanatok alatt készen van. Közepes lángon süssünk meg 10 dkg bacont, amíg ropogósra nem sül. Utána tegyük ki egy papírra, hogy lecsöpögjön róla a zsír. Ha kihűlt, vágjuk apró kockákra. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olivaolajon süssük meg.
Egy nagy tálba dobjuk bele az összetépkedett salátaleveleket.
Vágjuk fel kis kockákra a paradicsomot, hagymát, avokádót, majd csíkokra a csirkemellet és helyezzük a salátára.
Az öntethez keverjünk össze négy evőkanál vörösborecetet, egy evőkanál dijoni mustárt, egy teáskanál cukrot, és 5 dkg szétmorzsolt rokfort sajtot. Botmixerrel keverjük össze, majd öntsünk hozzá négy evőkanál olivaolajat. Ennyi az egész.

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Így lehet saját borászatod, ha mindig is érdekelt a borászélet

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés