Nézzünk észak-koreaiakat, akik először kóstolnak amerikai barbecue-t

Van ebben valami perverz.

Kérdés, hogy etikailag mennyire korrekt műsort készíteni arról, hogy ex-észak-koreai állampolgárok végre megkóstolhatják a csodás amerikai barbecue-t, de egyrészt valószínűleg az illető egyének szabad akaratukból hakniznak egyet, másrészt ez is egy alkalom, hogy a volt hazájukban uralkodó viszonyokról beszélhessenek.

Azért mégiscsak van abban valami perverz, hogy tizenkét féle szósszal kóstoltatják végig velük a füstölt húsokat, miközben köztudomású, hogy a Kim Dzsongun diktatúrájában hússal rendszeresen csak az elit tagjai találkoznak, míg a munkatáborban élők étrendjéből teljesen hiányzik. Azért azt sem értjük, hogy komolyan gondolta-e a műsorvezető tag ezt a kérdést, miközben az asztalon sorakozó üvegekre mutatott:

Nem véletlen, hogy az egyik leghíresebb Észak-Koreából disszidált szökevény, Szin Donhjok Amerikába költözése után jó darabig nem is tudott betelni azzal, hogy milyen remek íze van a burgereknek, és milyen könnyen elérhetővé váltak számára.

A négy észak-koreait egyébként a dél-koreai Vondzsu városában működő Sweet Oak nevű étterembe vitték el, és pulled porkot, német kolbászokat, oldalast és marhaszegyet kóstolnak.

Ha elolvassuk Kim Suki Nélküled mi sem vagyunk című könyvét, akkor abból kiderül, milyen nehezen illeszkednek be az Észak-Koreából dezertáltak a dél-koreai társadalomba, de úgy fest, az amerikai barbecue segít.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon