Ez a fajta sör lesz a nyár titkos favoritja hozzáértőknél

Megosztó, de meg lehet szeretni.

Volt pár nekifutásom a savanyú sörrel, de eddig nem sikerült meggyőzniük, és soha nem jutottam tovább pár kortynál. Tény, hogy a feketeöves aficionadóknál a savanyú sör az új IPA, vagyis a menő arcok most ezt isszák, de hát mit tehetek, ha baromira nem ízlik, és azt érzem, hogy elsőként összetöpöríti a nyelvem, majd a szájpadlásom, végül az agyam is behorpad tőle.

Időről időre teszek egy próbát, így volt ez a napokban, amikor kedvenc kocsmárosom elém tolta ezt:

Ez itt a Sur Mosaic nevű 6 százalékos, mosaic komlóból készült sör a To Ol nevű dán főzdétől, ami egy keserű pale ale, és pont abban az arányban adagolja a keserűséget, ami az olyan földi halandóknak is élvezetes, akik nem rajonganak a műfajért. Ahogy a pult mögött álló, zen buddhistákat megszégyenítő pultos, Gergő lelkesen megállapította:

Mivel tökéletesen igaza volt, azt tudom ajánlani, hogy ha új ízekre vágysz, akkor érdemes kipróbálni, mert nyári estéken, délutánokon kiváló szomjoltó erre fogékony férfiembereknek. Ahol én belefutottam, ott bárkinek sikerülhet, egyébként meg a netről is elérhető. És ami a trendet illeti: nagyon nem lennénk meglepődve, ha egyre több hazai sörfőzde mozdulna el a savanyú sörök felé.

Mert a savanyú sör az új IPA.

Az uborkás gin-tonik is a nyár itala nálunk. Nézd meg, hogyan készül!

Így készíts uborkás gin-tonikot, hogy jobb legyen a nyarad

Nálunk egyértelműen az idei nyár egyik alapitala. Ha alkoholfogyasztásról van szó, fiatal korában az ember a minőség helyett rendszerint a mennyiségre helyezi a hangsúlyt, de ahogy egyre tapasztaltabbá válik, jó esetben változik a helyzet, és a kannásbortól eljut az olyan szofisztkált megoldásokig, mint például az az uborkás G&T.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon