Tuti fehérjeforrások, ha már unod a húst hússal

Azzal most nem fárasztunk, hogy miért fontos a fehérje szervezeted számára és mennyit kellene naponta bevinned belőle, mert arról már többek között ITT írtunk. Inkább most azt mondjuk el neked, milyen alternatív lehetőségeid vannak, amikkel a húsfogyasztást helyettesítheted.

Szerencséd van, mért bőven tudsz miből válogatni, vagyis a dióféléken, a szóján és a tofun kívül is van opciód – és ugye tudod, hogy a proteinshake csak kiegészítő lehetőség?

  • Articsóka: 3,2 g / 100 g
  • Brokkoli: 2,8 g / 100 g
  • Csicseriborsó: 8 g / 100 g
  • Karfiol: 2 g / 100 g
  • Kelbimbó: 3,3 g / 100 g
  • Kelkáposzta: 2,9 g / 100 g
  • Kukorica: 4,4 g / 100 g
  • Mogyorókrém: 7,5 g / 30 g
  • Spenót: 5 g / 100 g
  • Spárga: 2,2 g / 100 g
  • Szárazbab: 22,3 g / 100 g
  • Zöldborsó: 5,3 g / 100 g

Azt viszont jó, ha tudod, hogy ezekben nem teljes értékű fehérje van, vagyis nem tartalmazzák az összes aminosavat, ennek megfelelően pedig proteintartalmuk sem olyan magas, mint mondjuk egy 100 grammos csirkemellfiléé (20-30 g).

Arra azért figyelj majd oda:

Ezért figyelj nagyon arra, hogy ne told túl a fehérjét

(Fotó: Pinterest)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon