Tony Gemignani pontosan tudja, hogy a tésztadobálás nem pusztán a vendégek szórakoztatására szolgál. A dobálás közben ugyanis a tészta nyúlik, a belseje vékonyabb lesz, a széle pedig vastagodik és szárad, ami fontos a klasszikus kérgének kialakulásában, ráadásul a megfelelő méretet is így lehet elérni.

Először is mossunk kezet, vegyük le az ékszereinket a kezünkről, és essünk neki a tésztának! Jobbkezesek jobb kezükbe kapják a tésztát, majd a hasunk irányából, bentről kifelé indítva a mozdulatot, pörgetve dobjuk fel a delikvenst a levegőbe (tökéletes mozdulatok a videóban szemléltetve). Kis gyakorlás után már úgy kapjuk el, hogy a két öklünkön landol. Nem fontos feldobni a mennyezetig, a lényeg, hogy a fejmagasságunk fölé emelkedjen. A két öklünkkel finoman széthúzhatjuk a tésztát, és akkorára nyújthatjuk, amekkorára szeretnénk. Már csak jó minőségű tésztát kell megtanulnunk készíteni!

Még több ravasz, zseniális praktika Hatékonyha sorozatunkban! Nézd meg, hogyan lehet hat másodperc alatt megpucolni két fej fokhagymát és azt is, miképpen lehet egy ásványvizes palackkal elválasztani a tojás sárgáját és a fehérjét! Nem fogsz hinni a szemednek!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Gracie édesanyja Penthouse-modell volt…

Tudományos eredmények mozdítják előre az ártalomcsökkentést

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés