Figyelem! Mostantól így készítsünk melegszendvicset!

Tudjuk, hogy a melegszendvics bonyolultsága nem vetekszik a tavaszi tekercsével, de ha odafigyelünk pár apró részletre, akkor a végeredmény sokkal finomabb lehet.

Melegszendvics sütővel rendelkezők is tanulhatnak az alábbi videóból, ugyanis tele van hasznos tanácsokkal. Az első, hogy ha nincs kifejezetten melegszendó készítésre szolgáló célszerszámunk, és eddig sütőben készítetted, akkor térj át a teflonborítású serpenyőre. A második univerzális szabály, hogy vékony szeletekben gondolkodjunk, legyen szó kenyérről, felvágottról vagy éppen sajtról. Fontos az is, hogy a vajat ne a serpenyőbe dobjuk, hanem kenjük a kenyérszeletekre, így az egyenletesen fogja bevonni a szendvics külső részét.

Ha vastag sajtszeletet teszünk a sütőbe, akkor sokáig kell a serpenyőben melegítenünk, hogy megolvadjon, ennek viszont az lesz a vége, hogy a kenyér odakozmál, és akkor megette az egészet a fene. Ehelyett a sajtot legalább 10-15 perccel az akció előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen fel, majd reszeljük le. Ez mind segíteni fog abban, hogy gyorsan megolvadjon. Alaposan megpakolhatjuk sajttal, mert úgyis kisebb lesz a térfogata a hő hatására. Két percig melegítsük a serpenyőt, majd pakoljuk bele a szendvicsünket. Hogy beindítsuk a sajt olvadását, fedjük le a serpenyőt (hőcsapda).

Két perc múlva ellenőrizzük, hogy a szendvicsünk alja megpirult-e. Ha szép aranybarna, akkor fordítsuk meg. Ha ezeket a szabályokat betartjuk, akkor egyenletesen barnult, ropogós melegszendvicsünk lesz, garantáltan megolvadt, krémes sajttal a közepén.

Hatékonyha rovatunk maga a kulináris forradalom! Vegyél részt benne te is!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon