A videóban látható úriember arra a problémára hívja fel a figyelmet, hogy ha túl nagy zsemlekockákat (vagy kenyérkockát, stb.) készítünk, akkor saját dolgunkat nehezítjük meg, ugyanis a nagyobb darabokat nehezebb a szánkba venni, ráadásul ezek felsérthetik a szájpadlásunkat is. Ehelyett eleve kisebb kockákat vágjunk, ameleyeknek a mérete a fiatalember szerint akkora, mint egy tic tac. (Ez a mentolos cukorka ugyan henger alakú, de ne akadjunk fent ilyen apróságon, a bejátszásból pontosan láthatjuk, hogy mekkora a megfelelő méret.) Az elkészítés során lehetőleg nehéz, vastag falú serpenyőt használjunk, ebben kevés olivaolajon 4-5 perc alatt pirítsuk aranybarnára a mini-krutonokat. Sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, bár ez opcionális. Hazai háztartásokban rendszerint levesekben használjuk betétként, de bátran szórjuk rá akár salátákra is. Egy ilyen trükkel meglephetjük a barátnőt, feleséget, nyilván meglesz a jutalma!

Hatékonyha rovatunk maga a kulináris forradalom! Vegyél részt benne te is!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ő a kedvenc Strandunk

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés