Megnyitotta második éttermét a zuglóiak kedvenc halasa.
A bulinegyedet a polgári lakosságtól élesen elválasztó demarkációs vonalra telepítette a második bázisát az étterem, amiért eddig is érdemes volt kitekerni, vagy kisétálni a Városligetig.
Ha szereted a halételeket, akkor neked nem ismeretlen a Halműhely nevű családias étterem neve. A srácok az eddigi sikerekre alapozva most újabb gombostűt szúrtak le a budapesti térképen, úgyhogy benéztünk hozzájuk és a korábbiakhoz képest gazdagodott kínálatukból kóstoltunk meg néhány új fogást, meg persze a korábbi favoritokat sem felejtettük ki.
Ha belefáradtál a pizza-burger-gyros háromszöget képező körúti streetfood masszába, amit időnként megtör egy mexikói, vagy vietnami kajálda, és nem fintorogsz, ha halról van szó, mint Ford Fairlane, akkor ez a te helyed.
“Pedig lehettem volna akármi, lehettem volna halász. A halászok ugyan kora hajnalban kelnek, halásznak, eladják a halat, halszagúak. Egy lány jut eszembe, akivel jártam, Yvonne, ő is halszagú volt.”
Nem állítanánk, hogy a hal a jövő hamburgere, de az éppen véget ért tesztüzem utolsó napján megállapítottuk, hogy a budapestiek nem csak vízparton szeretik a halételeket.
A Dózsa György úton bejáratott étterem tradicionális hangulatát ne keresd a körúton, cserébe bulibarát nyitvatartást és kézben elvihető take away papírdobozkákat kaphatsz, ha csak beugranál, de nem akarsz leülni.
Az újdonságok közül a kedvencünk a grillezett, fokhagymás-fehérboros garnéla volt, amit salátával tálalnak és a sütés közben chardonnay-val öntenek nyakon.
A rendeléskor kicsit túlvállaltuk magunkat, azt hittük, még beverünk egy halászlét, de sajnos csak kanalazgattunk belőle, a pontypatkóba már beletört a fogunk, akármilyen finom is.
A fincsi halételek mellé a Halműhely a dunaszentmiklósi Kősziklás Borászat kereskedelmi forgalomban ritkán kapható, jóféle borait kínálja, de ha fakír vagy és nálad becsípődött a száraz november, akkor a valódi gyümölcsökből készült házi szörpjeiket is kérheted.
A folyami halaktól a hekkig sok mindent merítenek a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag repceolajba, elmondásuk szerint azért abba, mert amellett, hogy egészséges, nem túl karakteres és nem lopja el a showt a fűszerezéstől. Ezt megerősíthetjük, de a puding próbája az evés, ne higgyetek nekünk, hanem egy pénteki sörözés előtt/alatt/után kóstoljátok meg!