A Pelješac-félszigeten elhelyezkedő Edivo Vina pincészetnél egy pohár bor elfogyasztása is komoly merülést igényel. A palackok ugyanis a Mali Ston-öböl alján, a víz alatt vannak.

A Lonely Planet szerint a bort 1-2 évig agyagkannákban - az úgynevezett amforákban - tárolják a víz alatt. A tulajdonosok, Anto Šegović és Edi Bajurin úgy gondolják és tapasztalják, hogy a vízalatti korsók különleges, fűszeres illatot adnak a bornak, miközben megőrzik annak ízét és minőségét. A tengervízből előhúzott palackokat korallok és kagylók borítják, ami nagyon egyedi külsőt ad a boroknak.

A borospince kizárólag a búvárok számára elérhető, süllyesztett hajón van, amit az amforák és a többi, Adriai-tengerben érlelődő palack tárolására használnak. A borászokkal együtt bárki lemerülhet, hogy szemügyre vegye a pincészetet.

A pincészettől körülbelül tíz naponta lemerül valaki és ellenőrzi, hogy nem került-e tengervíz a palackokba.

Kicsit még szkeptikusak vagyunk, hogy tényleg átvehet-e ízeket a tengerből a bor, ilyen formában, de marketingfogásnak egészen kiváló az ötlet!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ő a kedvenc Strandunk

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés