Azaz krokettet, méghozzá az olimpia jegyében.

Pörög Rio, és miért ne lehetne az, hogy a versenyek közben igazi brazil finomságokat kóstolsz, és ezt meg is osztod másokkal. Szóval ha így gondolod, itt ez a coxinha nevű finomság. Mutatjuk, hogyan készül:

Hozzávalók:

Töltelék:
1 ek olivaolaj
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 vöröshagyma, felkockázva
2 csészényi csirke megsütve, apró darabokra tépkedve
½ tk paprika

10 dkg krémsajt
3 ek friss petrezselyem felaprítva

Tészta:
1 ek sótlan vaj
2 csésze tej
¼ csésze csirkehús leves
2 csésze liszt

Panír:
3 tojás
2 csésze pankómorzsa
Olaj

Elkészítés:

Közepes méretű edényben melegítsük fel az olajat, pároljuk meg a hagymákat, majd mehet bele a csirke, a só és a bors. Ezt a keveréket tegyük át egy tálba és keverjük össze a krémsajttal, és a petrezselyemmel. Az előző edénybe dobjuk bele a vajat, a húslevest és a tejet. Forraljuk fel, majd mehet bele a liszt. Keverjük addig, amíg tészta állagú nem lesz a dolog. Ezt a tésztát tegyük egy lapos felületre, várjuk meg, míg hűl. Meleg legyen, de ne forró, amikor dolgozni kezdünk vele. Aztán készítsünk tojás méretű darabokat a tésztából. Utána lapítsuk ki ezeket, tegyük a tölteléket a közepére, majd formázzunk körte alakú darabokat belőle, és figyeljünk, hogy ne legyenek lyukasak. Melegítsük fel az olajat 180 fokra, közben forgassuk meg a körtéket tojásban, aztán a pankómorzsában, és süssük őket aranybarnára. Meg is vagy, gratulálunk!

Bon apétit!

Mondtuk, hogy könnyű lesz, igaz? De ha még ez is túl fárasztó neked, akkor irány a Netpincér, ahol a címed megadása után már választhatsz is a jobbnál jobb opciók között. Mindent bele!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A rendőrség napján lehetne egy rendőrnő is a nap csaja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés