És persze a magyar médiás elitet is megtáncoltatta a stylistból mindenes közismert személyiség.

„Ez volt életem legszürreálisabb vacsorája, de nagyon ízlett”

– mondta nevetve Cseh Laci, miután füstbe burkolózva, a levegőben lebegve fogyasztotta el a Lakatos Márk által nekik készített fogást. És mivel ott voltunk, értjük, honnan jönnek a szavak: volt pár szemöldökfelvonós és szájtátós pillanata az alapvetően nagyon nem kulináris magasművészet chipsekből kreált vacsorának.

Márk pop-up vacsoraklubja, a Marki’z Supper Club legújabb helyszínén, a Kodály köröndön többek közt Lolát, Istenes Bencét és Dallos Bogit vendégelte meg a Lay’s chipsszel közösen szervezett vacsoraesten, ahol a  márka különböző variánsai által inspirált ételkölteményekkel kápráztatták el a vendégeket. Extrém körülmények és kirobbanó ízek: ezt az estét még sokáig emlegetni fogják.

Lakatos Márk semmit sem bízott a véletlenre pop-up vacsoraklubja most megnyílt új helyszínén: a legnépszerűbb hazai sztárokat olyan extrém körülmények között vendégelte meg, amire tán egész életükben emlékezni fognak.

„Ilyen adrenalinlöketet még egy étkezés közben sem kaptam”

– mesélt a szokatlan élményről Cseh Laci olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó. Bevallása szerint ugyan hozzászokott a lebegéshez a medencében, de egy hevederről lógva, a levegőben még sosem evett, főleg nem ilyen jót. És hogy miért pont a levegőben? Mert a Laci által elfogyasztott fogást az új Lay’s Baked inspirálta, aminek annyival kevesebb a zsírtartalma, hogy szinte lebegsz tőle. Márk gorgonzola-panna cottáját tökéletesen kiegészítette a joghurtos-zöldfűszeres chips, amire a bazsalikommajonéz tette fel a koronát.

A véletlen döntötte el, hogy a kiválasztott hírességeket milyen kihívás elé állítja a séf: a feladatokat egy-egy doboz rejtette, amelyek az extrém fogást és az elfogyasztás módját is tartalmazták. A legzavarbaejtőbb feladat Dallos Boginak jutott, ugyanis a csípős Lay’s Strong által inspirált vietnámi tavaszi tekercset és tigrisrákot egy erős ember vállán kellett a mellé tálalt csípős szószba mártogatva megennie.

„Nem mondom, hogy nem izgultam, nagy kő esett le a szívemről, hogy elbírt az úriember, annak pedig külön örülök, hogy a csípős szósz nem landolt a szemében”

– kommentálta az élményt mosolyogva az énekesnő.

A harmadik doboz titkát Istenes Bence fejtette meg, aki elég pörgős életet él, így testhezálló volt számára, hogy egy forgó lemezjátszóról kellett megennie a klasszikus sós Lay’s ihlette padlizsánkrémet. „Néha kicsit beleszédültem, dehát egy jó kajálásba ennek is bele kell férnie!” – tette hozzá Bence. És, hogy miért éppen padlizsánkrém illik a sós chipshez? Ahogyan Márk is kiemelte, az igazán jó klasszikus ízekhez nincs szükség felesleges külsőségekre: sokszor az egyszerű a legnagyszerűbb választás az ételekben.

Bence után Lolának is rázós élményben volt része, szó szerint: az énekesnőnek ugyanis egy a hullámos Lay’s Maxx formáját imitáló rezgő asztalról kellett teljesítenie a kihívást, és elfogyasztania a bordázott sajtos-újhagymás Lay’s Maxx mellé tálalt kacsa rilette-et aiolival.

„Kicsit úgy éreztem magam, mintha egy mozgó turmixgépből ennék, de még így sem volt nehéz élvezni Márk isteni fogását”

– mesélte. A házigazda, Lakatos Márk, a résztvevőkhöz hasonlóan nagyon jól szórakozott, és végig lelkesítette a kihívás teljesítése közben időnként elbizonytalanodó vendégeket. Az exkluzív vacsora vendégei között felbukkant még Csobot Adél, Mádai Vivi és Kárpáti Rebeka is, akik szintén nagyon élvezték a fogásokat. Márk az estét a rá jellemző nevetéssel summázta:

„Egy igazán emlékezetes ételnek legalább ilyen maradandó élményt kell bennünk hagynia, talán kicsit kevesebb extra izgalommal”.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Penny, Penny, Penny!

További cikkeink a témában