Mindjárt beindul a spárgaszezon, úgyhogy utánanéztünk, miről ismerjük meg a már nem friss növényt, és az is kiderül, hogyan lehet tárolni a tavasz egyik legtutibb idényzöldségét.

A márciusi tél miatt enyhén csúszott, de a nyakunkon a szezon, ilyenkor meg oktondiság nem enni a remek spárgából. Itthon is termesztik, az öttömösi a leghíresebb, de hiperekben, szuperekben sok az importcucc is. Mi azért próbáljuk a helyit fogyasztani, az kevesebbet utazott és nagy valószínűséggel frissebb is. Apropó, frissesség! A videóban megmutatja a hölgy az okosságot: a kiszáradt zöldséget arról ismerjük meg, hogy a töve széttöredezett, a spárga feje megpuhult és nincs egyben.

Ha megvettük a szép, friss zöldséget, de nem fogyasztjuk el azonnal, kicsit nyessük vissza a szárát (törhetjük is), állítsuk vízbe, és tegyük be a hűtőnkbe egy fóliával letakarva. Így lassabban szárad ki, és legalább egy héttel tovább eláll. Mondjuk a legtutibb, ha azonnal megesszük, de ha nagy mennyiségben veszünk, jól jöhet ez a trükk.

(Forrás: chow.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában