Az időszakos késő ősz után ismét visszatért a nyár, itt is van gyorsan három különleges, de nagyon egyszerűen elkészíthető kávékoktél, amivel kellemesebben átvészelhető a kánikula.
Az erőteljes, a kifinomult és az édes kávéőrleményekhez is komponáltak jeges, hűsítő italokat a Nespressónál, így mindenféle ízlés kielégítése megtörtént. A koktélok kiegészítő alapanyagai: gyömbér, koriander és a juharszirup. Kicsit egzotikus, kicsit pikáns, de abszolút elérhető.
Gyere, mutatjuk, hogyan dobd fel a kávédat, na meg a csajodét, aki piszkosul értékelni fogja, hogy ilyen menő vagy!
Jeges ristretto
Ő frissítő módon hangsúlyozza a ristretto erőteljes aromáit, és egy kis gyömbérrel még kifinomultabb lesz, ráadásul tényleg frissítő.
Recept:
- 3 jégkocka
- 40 ml Ristretto kávé
- 90 ml víz vagy tej
Bónusz izgalom: tegyél a tetejére két szelet gyömbért.
Jeges Bukeela ka Ethiopia
A Bukeela ka Ethiopia a kifinomult aromáiról híres, őrölt korianderrel pedig egy fűszeres, izgalmas jeges italt kaphatunk.
Recept:
- 3 jégkocka
- 40 ml Bukeela ka Ethiopia Lungo kávé
- 90 ml víz vagy tej
Bónusz izgalom: egy csipetnyi őrölt koriander
Jeges Vanilio
A vanília édessége eleve olyan ízvilágot ad a kávénak, ami önmagával szuper egy jeges kávéhoz, de az ínyencebbek egy kevés juharsziruppal még feldobhatják, amely még lágyabbá teszi a koktélt.
Recept:
- 3 jégkocka
- 40 ml Vanilio kávé
- 90 ml hideg tejhab
Bónusz izgalom: adj hozzá fél-1 evőkanál juharszirupot
További jeges receptekért ide gyere!