Mellméret alapján osztogatnak kedvezményeket egy kínai étteremben

Ez a nem mindennapi kampány persze ki is verte a biztosítékot sokaknál. A helyiek szerint diszkriminatív és vulgáris az egész akció, ezzel pedig nehéz lenne vitába szállni.

A Trendy Shrimp nevű étterem Hangcsou városában található egy bevásárlóközpontban, a vitatott plakátokat pedig augusztus 1-én helyezték ki. Ezeken megrajzolt női karakterek láthatóak alsóneműben, különböző mellmérettel. Mellettük pedig ott a táblázat, amelyről leolvasható, hogy minél nagyobb mellekkel rendelkezik valaki, annál olcsóbban juthat hozzá az erős-savanyú leveshez és a pekingi kacsához.

A nagy felháborodás miatt a hirdetést azóta már eltávolították, nem tudni, hogy ennek ellenére az akció még tovább folytatódik-e. Az étterem igazgatója, Lan Sheggang mindenesetre megvédte a kampányt, mondván 20%-al több vendégük lett, ráadásul a legtöbb nő kimondottan büszke volt, nincs semmi takargatnivalójuk.

Ennek ellenére azért megértjük a felháborodást, valóban diszkriminatív kampányról van szó, elvégre a túlsúlyos férfiaknak nem jár olcsóbban az ebéd, hiába van méretes mellük. A viccet félretéve innen tényleg csak egy lépésre van, hogy péniszméret alapján akciózzanak...

Ráadásul Kínában nem ez az első alkalom, hogy külső jegyek alapján osztogassanak kedvezményeket. Egy másik étteremben a férfiaknak annál nagyobb árengedmény járt, minél súlyosabbak, a nők pedig annál olcsóbban ehettek, minél könnyebbek. Még olyan hely is akadt, ahol egy "bírói testület" eldöntötte, mennyire jóképű/csinos a betérő vendég, és az első öt helyezett ingyen menüt kapott.

(via)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon