Két magyar termék is bekerült a világ 50 legjobb élelmiszere közé

Szép magyar siker élelmiszerfronton.

Több mint négy éve beszélgettünk Mészáros Gáborral, a marketingesből lett csokoládékészítővel, aki a semmiből építette fel a chocoMe-t. Most meg a vállalkozás kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban, írta meg az MTI.

Eközben a Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint.

A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award versenyek történetében. A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai között az idén három csokoládé termék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik. Közölték, a chocoMe csokoládék a világ 31 országában érhetők el.

Az idei versenyre több mint 12 ezer termékkel neveztek a világ több országából. A versenyre, több kategóriában, olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, ami a fine food minőségbe sorolható. A terméket 400 zsűritag teszteli úgy, hogy a vakkóstoláson csak az íz alapján rangsorolják az élelmiszert.

A chocoMe árbevétele 2015-ben mintegy 465 millió forint, míg tavaly már csaknem 620 millió forint volt. A vállalkozás nyeresége 2015-ben 62 millió forint, tavaly pedig 64 millió forint volt.

Csokoládé személyre szabva – Mészáros Gábor@chocoMe

Ösztön, tudatosság, merészség – mindhárom jócskán megvan Mészáros Gáborban, aki szó szerint a semmiből hozta létre Magyarország leggyorsabban fejlődő csokoládékészítő vállalkozását.

(Kiemelt fotó: Tóth István)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon