Gasztronómiai hadviselésbe kezdtek az áradás által rendszeresen veszélyeztetett Duna-parti kisvárosban.

Szentendrén ezen időszak fő beszédtémája, hogy kibírja-e a várható áradást az új mobilgát (ma reggel még állt). A Dumtsa Korzó fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a maguk módján készülnek fel a védelemre, egyfajta hátvédként a gáton szorgoskodóknak. Civilek és hivatásos szakácsok bográcsaikkal, üstjeikkel, grillező rácsukkal, tányérjaikkal várják az éhes szájakat, legyenek akár az árvízvédelem önkéntesei, segíteni akarók vagy érdeklődő turisták. A főző-védők között ott lesznek a helyi termelők, a képző- és iparművészek is.

Igazán dicséretes módja ez az összefogásnak, aki arra jár, csekkolja a hétvégén zajló fesztivál programját. Reméljük, hogy a gát bírni fogja, és a munka, no meg az önkéntesek ellátása mellett jut idő minőségi kultúrára is.

(Fotó: MTI – Máthé Zoltán, Mohai Balázs)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Nézd meg az anyját, vedd el a lányát? Gracie édesanyja Penthouse-modell volt…

Tudományos eredmények mozdítják előre az ártalomcsökkentést

További cikkeink a témában