Megmutatjuk, milyen különleges fogásokat kóstolhatsz Thaiföld legnagyobb úszó piacán

Thaiföldön az úszó piacok több száz éve a közösségi élet színterei - mára pedig népszerű, szinte kihagyhatatlan turistacélpontok is.

A folyók és csatornák mentén még azokban az időkben jelentek meg ezek a piacok, amikor a vízi szállításnak a mainál sokkal nagyobb szerepe volt a mindennapokban. Ma az ország egyik - helyiek körében - legnépszerűbb úszó piaca az Amphawa floating market.

A Mae Klong-folyón, Bangkoktól 45 mérföldre található, és csaknem 30 mérföld hosszan húzódó piacon hosszú csónakokból és a folyóparton tákolt fabódékból értékesítenek a helyiek hagyományos thai ételeket, mérhetetlen mennyiségű tengeri herkentyűt, gyümölcsöt és zöldséget.

Olyan hely ez Thaiföldön, amit muszáj kipróbálni - persze, csak ha az ember nem retten vissza a számára ismeretlen formájú, fűszerezésű, olykor egészen bizarr ételektől.

Mutatunk is néhányat közülük:

A piac egyébként csak péntektől vasárnapig van nyitva, és a legjobb benne, hogy szinte csak helyiek látogatják, így az autentikus Thaiföldből kapunk néhány falatot, ha ellátogatunk.

(via Great Big Story)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon