Több okból is nagyon ajánljuk ezt a videót. Egyrészt minket mániákusan érdekel, mi hogyan készül. Másrészt mániákusan érdekelnek bennünket az alkoholok. Ha ez a kettő találkozik, akkor meg aztán nagyon boldogok vagyunk.

A Josida főzde egy 144 éves japán intézmény, ahol már majdnem 150 esztendeje készítenek szakét.

Ők egyébként egy családi vállalkozás, ahol a legkülönbözőbb egyéniségek dolgoznak, és az életkoruk is igen vegyes, van köztük húsz és hetven éves alkalmazott is. A 27 éves Jaszujuki Josida a cég hatodik generációs vezetője, a főzőmester a 65 éves Jamamoto.

Egészen különleges, hogy a dolgozók hat hónapra kivonulnak a világból, csak a gyárban élnek és nem találkoznak a családjukkal, mintha kolostorba vonultak volna.

A fentebb látható klip részlet egy teljes dokumentumfilmből, amit a most futó Tribeca filmfesztiválon mutatnak be.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában