Nem találod ki, miből készül ez a brazil sör

A Sao Paolo mellett található Heroica nevű sörfőzde két tulajdonosa eddig is egészen szokatlan ízkombinációkkal rukkolt elő. A borsos, és kokalevéllel ízesített sörök után viszont képesek voltak valami még szokatlanabbat piacra dobni.

Ezúttal ugyanis - soha nem találnánk ki - bonsaiból készítettek egy izgalmas IPA-t. A Korumatsu Kamikaze névre hallgató sör ötletét egy brazil nemzeti koktél ihlette. Ez a koktél a cachaca, amit japán feketefenyő ágakkal ízesítenek.

Az, hogy komló helyett valaki fenyővel ízesíti a sört, nem új keletű dolog, Skandináviában például már ősidők óta bevett praktikának számít.

Akkor hogy jött képbe a bonsai?

Egészen véletlenül az egyik sörfőző rokona Brazília leghíresebb bonsai mestere, aki örömmel segítette a srácok munkáját. A bonsai mester évente kétszer metszi meg több mint 400 fácskáját, az ágakat pedig felhasználják a sörfőzéshez.

A két srác nem áll meg ezen a ponton. Mire kettőt pislantunk, ők már a legújabb gin tonic ízre hajazó sört készítik, kígyóuborkából és borókabogyóból.

Na ugye, hogy mindig ki lehet találni valami újat...

(via Diningguide)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon