Így nyiss ki pezsgőt karddal, ha már unod a pukkanást

Látványos, az biztos.

Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint tökölni a dugóval. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette – ha csak nem vagy nemes, aki vadászatokon pezsgőzni szokott és egy kard is lóg az oldalán – inkább amolyan cirkusz és látványpékség, amivel lehet arcoskodni a haverok előtt.

Ha már belefogunk, van pár dolog, amire érdemes figyelni.

Fontos, hogy a pezsgő legyen hideg, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott ahol a palack két felét összeforrasztották.

Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerül üvegmaradék a palackba. Érdekes módon a videó készítő azt tanácsolják, ezt senki se próbálja ki otthon. De azért megmutatták nekünk, hogyan is kell.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon