Így nyiss ki pezsgőt karddal, ha már unod a pukkanást

Látványos, az biztos.

Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint tökölni a dugóval. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette – ha csak nem vagy nemes, aki vadászatokon pezsgőzni szokott és egy kard is lóg az oldalán – inkább amolyan cirkusz és látványpékség, amivel lehet arcoskodni a haverok előtt.

Ha már belefogunk, van pár dolog, amire érdemes figyelni.

Fontos, hogy a pezsgő legyen hideg, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott ahol a palack két felét összeforrasztották.

Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerül üvegmaradék a palackba. Érdekes módon a videó készítő azt tanácsolják, ezt senki se próbálja ki otthon. De azért megmutatták nekünk, hogyan is kell.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon