Gubík Ági – "Néha muszáj nőkkel csókolózni"

Volt az év színésznője, három nyelven is játszott mozifilmekben, szülővárosában díszpolgár, ám úgy fest, mégis egy hackerekről szóló tévésorozat kellett ahhoz, hogy igazán megismerjék a nevét. Gubík Ágit hetek óta üldözzük, de a sűrű forgatások miatt eddig nem sikerült elérnünk őt, pedig derekasan próbálkoztunk. A törékeny külsejű, gyönyörű színésznő azonban most a Player rendelkezésére áll, és minden kérdésünkre válaszol.

Az a bizonyos csók


Ági nagy szőkés loknikkal jelenik meg, és első ránézésre nagyon távol áll az m1-en futó Hacktion című sorozat keménykezű, szürke kosztümös domina őrnagyától, Grétától. – Igen, most hullámos! – mondja, miközben leül. – Hajnalban azzal kezdődik a forgatási napom, hogy mindig kivasalják, mert a figura haja nagyon egyenes. Ha tárgyilagosan akarunk fogalmazni, akkor is ragyogó, intenzív jelenség, ha valami szívéhez közel álló témára terelődik a szó, hangjában felerősödik a szenvedély. Táskáját az egyik székre, kabátját egy másikra dobja, pillanatok alatt megszállja környezetét, közben tekintete a menüvel közeledő pincér, a fotós és köztem vándorol, és megerőltetés nélkül mosolyog mindegyikünkre.

(Köszönjük a Pastrami étterem és kávéház segítségét!)

Bár a hétfő esténként sugárzott, már a második évadában járó Hacktiont a sajtó és a blogok nagy része úgy gyepálja, mint Klicskó Chisora orrát, Áginak mégis komoly népszerűséget hozott a magyar hacker ügynökségről szóló széria. Sokatmondó részlet, hogy olyan ismerőseim tudnak róla, akikről nem hittem volna, hogy néznek tévét. Nagyon ciki – hangzik rendszerint az ítélet, majd hozzáteszik – de van benne az a csaj. Ez a „csaj” most éppen mustáros avokádót rendel, majd egy marhahúslevest. – A többit majd utána kitalálom! – újságolja lelkesen. A Hacktion kapcsán 150 forgatási nap van mögötte, és a vasárnapokat leszámítva szeptember 15-e óta szinte folyamatosan dolgozik, bár az erőltetett menet cseppet sem látszik meg rajta.

A bulvár eddigi karrierje során nagyon messze állt tőle, de megérintette a szele, amikor a sorozat pr ügynöksége telekürtölte a hazai sajtót a hírrel, miszerint Ági és egy másik szereplő, Kosik Anita között leszbikus csók csattant a Hacktion forgatásán. – Azóta egy halom levelet kapok rajongóktól Facebookon – meséli és bujkál benne a nevetés. – Főleg fiatal srácok, és nyilván amiatt a csók miatt! Én nem tudom, hogy mit látnak ebben a katona lányban! Egyébként nők sosem vonzottak, de mivel színésznő vagyok, meg kellett csinálnom. Néha muszáj nőkkel csókolózni. Az egyetlen, ami vonzott ebben a kihívásban az volt, hogy belevihettem, hogy Gréta nem is pusztán a testi vonzalmát fejezi ki így, hanem csak a hatalmát gyakorolja mások felett.

Muszáj színész


Bár munkája révén hónapról hónapra más figurák bőrébe bújhat bele, Áginak egyetlen egy szerepet szánt a „nagy rendező”, ez pedig a színésznő szerepe. Amikor arról kérdezem, hogy el tudná-e képzelni magát másik pályán, először hallgat, aztán megszólal, a válasza pedig úgy hangzik, mintha egy vereséget ismerne be: - Nem, nem tudnám.

Pánik

Ha más miatt nem is, azért mindenképpen kalapot emelhetünk Till Attila előtt, hogy magyar filmben elsőként adott főszerepet Áginak. Az egyébként tisztességesen megírt és kivitelezett filmben heti kedvencünk egy megcsömörlött, szerelmi csalódásából felépülni képtelen lányt alakított, méghozzá olyan átéléssel, hogy valószínűleg sok férfinéző szerette volna megvigasztalni.

Még mielőtt olyasmivel voltak tele a honlapok, hogy elájult a Hacktion forgatásán, vagy hogy akár mesterlövész is lehetne, 2010 nyarán volt szerencsém megnézni őt egy Bergman kamaradarabban a zsámbéki rakétabázison. A Gigor Attila rendezte Personában egy szanatóriumba vonult, elnémult színésznőt játszott, aki mintha szem elől tévesztette volna a valóság és a színpad közötti határvonalat, és aki puszta kisugárzásával, gesztusaival, szavak nélkül is hatalmába kerítette ápolónőjét. (Bár nem kívánták hangsúlyozni, a leszbikus vonal és a vonzerejét fegyverként használó nő itt is felfedezhető volt, igaz, kissé más kontextusban.) A pályája csúcsán lévő, ünnepelt színésznő megformálása delejező erejű alakítás volt, és amikor párhuzamot vonok a szerep és az élete között, megrázza a fejét. – Én nem szeretnék olyan színésznő lenni. Nagy példaképem Emilia Vasaryova, akit a szlovák film nagyasszonyának is szokás nevezni. (Nem mellékesen Ági volt tanára a főiskolán – a szerk.) A nagy színésznők szívesen ünnepeltetik magukat, de közben ott van, hogy valahol ördögi manipulátorok is. Nagyon szeretem, de talán Catherine Deneuve is ilyen. De ott van Meryl Streep, aki allűrök nélkül is hatalmas. Ez azért szimpatikusabb irány.

Több nyelven is


Ági három nyelven beszél, és magyar, szlovák és cseh filmekben is játszott már. Munkája miatt sokat ingázott a három ország városai között, és mivel szülei a felvidéki Zselízen élnek – ahol Ági már négy éve díszpolgár – sokat kell utaznia. – Azt olvastam egyszer – és ez nagyon megragadt bennem –, hogy elindulni kicsit olyan, mint meghalni. Ádám, a kilencéves fiam miatt meg kell gondolnom, hogy hova utazok el, mert nem szívesen hagyom őt sokáig a szüleimnél. Egy isztambuli filmfesztiválra nagyon szívesen emlékszem vissza. A Pánik kapcsán jártam ott, és napokig a tenyerükön hordoztak minket a szervezők. Az ilyesmit meg tudnám szokni!

Májusi juhtúróból készült sztrapacska. Én magam még sohasem készítettem, de anyukám zseniálisan csinálja.

Az étel, amin akár két hétig is ellenne.


A siker, mint bukás


2008-ban a Pánikban nyújtott alakításért a 38. Magyar Filmszemlén megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat, így joggal gondolhatta mindenki, hogy folyamatosan látható lesz magyar filmekben. Ágiban megvan az, ami a filmes sikerhez kell, vagyis észbontó külső, (az a kép a magassarkú pántjával!) karizma, és tehetség – talán éppen az utóbbival lehetett probléma, ugyanis abból valószínűleg több jutott neki, mint néhány olyan kolléganőjének, aki rendszeres kelléknek számít hazai vígjátékokban. A lényeg, hogy a színházi és filmes világ furcsa lélektanának bizonyítékaként a díj után nem érkezett meg a jutalom, Ági szinte légüres térbe került, nem jöttek felkérések, ha csak Sas Tamás Szinglik éjszakája című alkotását nem nevezzük filmnek, bár erről az utóbbi időben erősen megoszlanak a vélemények. - A siker is nehéz pillanat, éppen úgy, mint a kudarc. Vajon fel vagy készülve rá? Abban a pillanatban, amikor elhiszed, hogy a csúcson vagy, már zuhanni is kezdesz lefelé. A Pánik nagy siker volt, a mai napig dicsérik, de ma már azt mondom, hogy az ilyesmi nem teheti elbizakodottá az embert.

Valami olyan pont, ami tenger mellett van.

A hely, ahová szívesen vonulna száműzetésbe.


Kínai horoszkóp


Főételnek lazacos raviolit rendel fehérboros mártásban, és mellé egy pohár Chardonnayt, én pedig azon tűnődöm, hogy ilyen kalóriabevitel mellett hogyan rendelkezhet ilyen fizikai paraméterekkel. Ráadásul főzni is szeret, olyannyira, hogy nem rajong érte, ha egy férfi megpróbálja kitúrni a konyhából. - Mostanában sok Feldmárt olvasok, és azon agyalok, hogy vajon hogyan tudok nem játszani? Hogyan érhetem el azt, hogy ne kelljen szerepet játszani se egy házasságban, se egy interjú közben.
Mi azért bízunk benne, hogy Áginak kell majd játszania, és valószínűleg így is lesz, ugyanis a levegőben lóg egy mozifilm, ám hogy mi az, azt babonára hivatkozva hosszas könyörgés után sem hajlandó elárulni. – Az idei a sárkány éve! – jelenti ki szenvedélyesen. – Ez az én évem lesz! Nem titok, szeretném elérni, hogy a nézők miattam üljenek be egy színházi előadásra, filmre vagy egy önálló estre. Most ugyan nagyon leterhel a tévézés, de nagyon el tudnám képzelni magam egy kis fővárosi színházban, mint állandó társulati tag.
Szerintünk össze fog jönni: 2012 tényleg a sárkány éve.

A képernyőn szerepelni – legyen az televízió vagy egy monitor – bizony vizuális műfaj, és a külső rendkívül fontos. Viszont egy tévés szakács esetében a szaktudás legalább akkora súllyal esik a latba, ezért két kategóriában, egytől tízig terjedő osztályzatokkal fogjuk értékelni a versenyzőket. Most pedig lássuk a legszexibb szakácsnőket!

Jessenia Vice

Kezdjük egy furcsa pályázattal. Az egyes számú versenyző ebédet főz, majd elmosogat és közben szexi – ilyen egy igazi feleség, legalábbis a virtuális valóságban. Jessenia Vice modell, valószínűleg soha nem fogott fakanalat a kezében, és ez meg is látszik rajta. De ha ilyen szerkóban van, akkor ez nem is olyan fontos.

Player osztályzat

Szakértelem: 1 pont
Külalak: 7 pont

Kövér zsidó srác

A kövér zsidó srác (Fat Jewish Guy) az amatőr ligában játszik, és mint nevéből is látszik: férfi. Hogy akkor meg mit keres ebben az összeállításban? Az ok, hogy ezt a hátrányt egy csinos, bikinis hölggyel, egy bizonyos Kyrával próbálja elfeledtetni velünk. Szép próbálkozás, cimbora, de nem jött be.

Player osztályzat

Szakértelem: 2 pont
Külalak: 0 pont

Elli

Csak azért, hogy lássuk, hogyan nem szabad főzni a képernyőn. Az „akiknek nem sikerült” mezőny egyik prominens képviselője Elli, aki valószínűleg az 50 feletti korosztály körében arathatna sikereket, már ha eljutna a képernyőig. Szerencsére – mármint az ő szerencséjére – van ez az internet nevű dolog, így az Ellihez hasonló lelkes versenyzők megmutathatják magukat a világ előtt. Sajnos a videón még az sem segít, hogy az operatőr hosszú másodpercekig másra sem koncentrál, mint a hölgy domborulataira.

Player osztályzat

Szakértelem: 3 pont
Külalak: 3 pont

Aria Giovanni

Nézzük a négyes pályát! Aria Giovannival már foglalkoztunk, és talán nem túlzás kijelenteni, hogy az egyik legdögösebb amatőr szakácsot tisztelhetjük személyében. A látványos dekoltázzsal operáló hölgy a csatolt videóban egy Alfredo szószt készít, de ez nem fontos. Mivel egy aktmodellről beszélünk, ezért a külalak osztályozásánál nagyon szigorúak voltunk.

Player osztályzat

Szakértelem: 3 pont
Külalak: 7 pont

Laura Calder

Laura Calder a kanadai televíziónézőket boldogítja, és esetében az előnyös külső és a hiteles szakmaiság szerencsés találkozásáról beszélhetünk. Több sikeres tévésorozatot vezetett, ráadásul két éve állami kitüntetéssel is jutalmazták munkásságáért. Finom!

Player osztályzat

Szakértelem: 8 pont
Külalak: 7 pont

Lakatos Andi

A hatos pályán egy hazai versenyzőt üdvözölhetünk! Lakatos Andi a TVPaprika műsorán látható több szériában, lehengerlő lendülettel leveseket, főzelékeket vagy diétás ételeket készít. Nem tudunk arról, hogy Andival újabb műsorokat terveznének, de a remény hal meg utoljára. Addig pedig maradnak az ismétlések.

Player osztályzat

Szakértelem: 7 pont
Külalak: 8 pont

Anri Sugihara

Anri Sugihara sem egy Nigella, igaz, határozottabban jobban néz ki. A japán gravure idolt egy konyhában fotózták, valamit próbált is készíteni közben, de nem jöttünk rá, hogy mi az. Aki tudja, kommentben megoszthatná velünk.

Player osztályzat

Szakértelem: 1 pont
Külalak: 9 pont

Cindy

A nyolcas pályán Cindy, aki első ránézésre Emmy vetélytársa lehetne az idősebb férfinézőkért folytatott versenyben. A "Cindy szexi konyhájának" főszereplője sok hajdobálással és bedőléssel igyekszik meghódítani nézőit, és mentéségre szóljon, hogy valószínűleg konyít is valamit a főzéshez, de ez is kevés ahhoz, hogy youtube csatornájával forradalmasítsa a tévés főzés műfaját. Fél éve nem került fel a netre új videója, de a magunk részéről túléljük.

Player osztályzat

Szakértelem: 4 pont
Külalak: 4 pont

Katie Lee

Katie valaha újságírást tanult, étteremkritikákat is írt, végül 2006-ban egy főzőshow-ban landolt. Összedobott egy szakácskönyvet is, szakértőként is feltűnt reggeli műsorokban, de legnagyobb húzása, hogy 2004-ben hozzáment a nála 32 évvel idősebb, szebb időket is megélt Billy Joelhez. 2009-ben elváltak, azóta egyedül sütögeti a pecsenyéjét.

Player osztályzat

Szakértelem: 7 pont
Külalak: 6 pont

Sara La Fountain

Sara félig amerikai, félig finn, ebben a videóban éppen finn nyelvtudásával villog. A csaj kőkemény profi, megjárta a CIA-t, ami esetünkben nem az amerikai központi hírszerzést, hanem a befolyásos gasztronómiai iskolát, a Culinary Institute of Americát jelenti. Csak, hogy tudd, többek között itt végzett a zseniális Anthony Bourdain is. Első szakácskönyvével megnyerte a Gourmand World Cookbook Awardot, és több tévéshowt is vezetett. Csak azt nem értjük, hogy miért kellett pantomim művésznek beöltöztetni...

Player osztályzat

Szakértelem: 9 pont
Külalak: 7 pont

Catherine McCord

Modellként kezdte, szerepelt a Glamour, és Vogue a címlapján, és Victoria's Secret modell is volt. Kell ennél több? Övé a Weelicious.com foodie honlap, a People magazin pedig beválasztotta az ötven legbefolyásosabb blogger anyuka közé. Ennivaló!

Player osztályzat

Szakértelem: 6 pont
Külalak: 8 pont

Giada De Laurentiis

Giada a Food Networkön vezeti műsorait, és szakértők szerint hamarosan igazi világsztár lesz belőle. A párizsi Cordon Bleu-ben tanult (huá), majd dolgozott a Wolfgang Puck vezette Spago-ban is (újabb huá) szóval igazi nehézsúlyú szaktekintély. Ráadásul jól néz ki, és működik a kamera előtt. Szerintünk Nigellának annyi.

Player osztályzat

Szakértelem: 9 pont
Külalak: 8 pont

Padma Lakshmi

És végül a favoritunk! Padma Lakshmi indiai származású modell, színésznő, műsorvezető és szakácskönyvek szerzője. Első könyvével, az Easy Exotic-kal rögtön megnyerte az év szakácskönyve címet 1999-ben, ráadásul a Top Chef műsorvezetőjeként Emmy díjat kapott 2010-ben. Több főzős sorozatban is szerepelt, a mellékelt videóban éppen a Today Showban vendégszerepel.

Player osztályzat

Szakértelem: 9 pont
Külalak: 10 pont

A kaja, amit főz, teljesen rendben van, de az a magas nyakú garbó… Jobban örülnénk, ha mondjuk Aria Giovanni stylistjával dolgozna. Valami olyasmire gondoltunk, mint az alábbi videó. Csoda, ha az ember kedvet kap egy hamburgerhez?

Unod már, hogy a csajod ájuldozik a filmek szétgyúrt félisten színészeinek testének látványától? Eleged van abból, hogy kifulladsz, ha fel kell másznod a harmadikra, és már a focit sem bírod a haverokkal? Ha nem akarsz többé puhány lenni, hanem kemény izmokat, erőt és állóképességet szeretnél, akkor ezt az edzéstervet neked találták ki. Itt az első hét.

A legtöbb férfi utál gyúrni, mert egész egyszerűen unalmas, ezért nem is várom el tőled, hogy heti hat nap edzőterembe járj, az összes szabadidődet elpazarolva. Arra van szükséged, hogy kicsit másképp közelítsd meg a valódi fittséget.

Egy korábbi cikkben már bemutattam a cross tréninget, most pedig egy hasonló inspirációjú edzéstervet adok a kezedbe, amitől – ha megfogadod a tanácsokat – 12 hét alatt acélos, férfiasan kemény tested lesz. Ehhez majd kirobbanó erő párosul, ráadásul az állóképességed is kiváló lesz, amitől nem csak a strandfociban leszel jobb, de a csajok is biztos elalélnak.

A rendszer ereje abban rejlik, hogy mindenkinek azt az oldalát fejleszti, amiben gyenge. Ha vékony vagy, izmot szedsz fel, ha viszont van rajtad némi felesleg, akkor ez a leghatékonyabb módszer, hogy megszabadulj tőle. A valódi fittség kulcsa, hogy kiegyensúlyozd a képességeidet, és mindegyiket fejleszd. Nem véletlenül edzenek így a hollywoodi sztárok, vagy épp a Navy SEAL és még számos különleges alakulat tagjai is, akiknek például az élete múlik a fittségen.

Figyelem!

Vigyázat, extrém izomlázra és drasztikus anatómiai változásokra számíthatsz! Az edzésterv átlagos testalkatú, az alap súlyzós gyakorlatokat ismerő és helyesen végrehajtani képes férfiaknak készült. Ha soha nem voltál még konditeremben, előbb konzultálj egy szakértővel (például: HITS Gym), aki megtanítja a helyes mozgásmintákat. Ne felejtsd el, hogy ezen az egészséged múlhat!

Eddz keményen és gyorsan, nem azért fizetsz a bérletért, hogy a plazmát nézd vagy a csajokat stíröld. Azért vagy a teremben, hogy a legjobbat add, hogy keményebb legyél, mint tegnap!

Nem fogsz unatkozni, ezt garantálom, ugyanis nincs két egyforma edzés. A testednek nem lesz ideje hozzászokni a terheléshez, ezért a fejlődés folyamatos. Ez azért fontos, mert ha csak egyfajta ingert kap a szervezet, akkor próbál alkalmazkodni hozzá – fuss sokat, és egyre könnyebb lesz, egyre többet kell futnod a teljesítmény fenntartásáért, nehezebb kirobbanó eredményt elérned. Ennél a programnál nem kell ettől tartanod.

Az alapelvek

A gyakorlatok mellett csak az ismétlések és a sorozatok számát fogod megtalálni, a súlyt nem, ugyanis a legnagyobbat kell választanod, amivel még képes vagy szabályosan végrehajtani az ismétlések számát.

Az edzések nagyjából egy óra időtartamúak, és három részből épülnek fel:

 • erőedzés: nagy súllyal végzett alacsony ismétlésszámú tréning (15–20 perc)
 • erő-állóképesség: általában köredzés jellegű gyakorlatok, pihenő nélkül, folyamatosan végrehajtandó, persze ha nem bírod, szusszanj egyet (15–20 perc)
 • kardió: edzőteremben végzett futópados, evezőgépes vagy biciklis gyakorlatok (20 perc)

Az edzés elején a bemelegítést és a végén a nyújtást ne hanyagold, mert ezzel a sérüléseket előzöd meg és a hosszútávú munkádat alapozod meg.

Egy héten három edzés ajánlott a céljaid eléréséhez, az időbeosztásodat magad találhatod ki, én csak azt tudom ajánlani, hogy igyekezz egy-egy pihenőnapot tartani két tréning között, az izmaidnak ugyanis feltétlenül szüksége lesz regenerációra.

Edzésterv

1. hét – Mottó: “Az erő az alapoknál kezdődik”

1. nap

 • Erő: fekvenyomás – 5 sorozat, 5 ismétléssel
 • Erő-állóképesség: 5 húzódzkodás – 10 fekvőtámasz – 15 guggolás.

  Súly nélkül végrehajtandó. 20 percre állítsd be a telefonod stopperét és csinálj annyi kört, amennyit bírsz.
 • Kardió: 2 kilométer állóképességi, kardió edzés az általad választott eszközön, vagy a szabadban. A leghatékonyabb: 200 méter intenzíven, majd 200 méter közepes intenzitással.

  A végrehajtás jellege intervall – tehát magas és közepes intenzitású szakaszok váltakoznak. Ennek a módszernek nagy előnye, hogy a monoton végrehajtott kardióval szemben exponenciálisan növeli az állóképességet, és a zsírégető hatása is akár a tízszerese lehet (egy magas intenzitású intervall edzés után akár 18–24 óráig is ég a zsír, míg egy sima aerob edzés után maximum 1–2 óráig tart).

2. nap

 • Erő: felhúzás (deadlift) 5 sorozat, 5 ismétléssel
 • Erő-állóképesség: 10 mellről nyomás olimpiai rúddal (optimális súly 40 kg, tehát a rúd + két 10-es tárcsa), 20 négyütemű fekvőtámasz – 5 kör, folyamatosan végrehajtva
 • Kardió: 2 kilométer kardió (futás, bicikli, úszás) – 200 méter intenzíven, 200 méter közepes intenzitáson.

3. nap

 • Erő: guggolás súllyal – 5 sorozat, 5 ismétléssel
 • Erő-állóképesség: 20 fekvőtámasz – 40 felülés – 60 guggolás; 3 kör, folyamatosan végrehajtva
 • Kardió: 2 kilométer kardió, állóképességi tréning – 400 méter intenzíven, 400 méter közepes intenzitáson.

Táplálkozás

Ahhoz, hogy elérd a hőn áhított gladiátorokat megszégyenítő testet, nem elég edzened, minőségi üzemanyagra is szükséged van. Nem tömheted magadba a chipset meg a kólát, proteinre, lassú felszívódású szénhidrátokra és vitaminra van szükséged.

Egy kis motiváció

Ne felejtsd el, miért edzel! Minden alkalommal gondold végig a céljaidat, mert minden egyes nap egy újabb kihívás, egy harc, amit meg kell nyerned. Napról napra jobb leszel. Ne felejtsd el, hogy ez a módszer nagyon kemény és előfordul, hogy nem tudsz minden ismétlést megcsinálni, de ne csüggedj és soha ne add fel.