Nő + nő – Nem számít, ha a barátnőd lánnyal csinálja?

A kérdés pár évtizeddel ezelőtt még nem volt annyira napirenden úgy, mint napjainkban. Régebben elenyésző volt azoknak a nőknek a száma, akik nyíltan vonzódtak saját nemükhöz, és esetleg szexuális viszonyt is folytattak egy másik nővel. Manapság viszont már szinte minden második lány belekóstolt legalább egy csók erejéig a leszbikus kalandba.

A férfiak többségének szexuális vágyai között eléggé előkelő helyen áll az édeshármas. Viszont sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha a barátnőnk külön utakon akarja megízlelni egy másik nő testét és annak érintését. Addig ugyanis – jobb esetben – semmi probléma nem szokott felmerülni, ameddig a férfi az irányító szerepet tölti be, és élvezi a barátnője és még egy plusz lány társaságát a hálószobában.

A kérdés ott válik igazán hangsúlyossá, amikor a barátnőnk szeretne egy másik nővel közelebbi kapcsolatba kerülni, de mi nem vehetünk részt a hancúrozásban. Te el tudnád fogadni, ha egy másik lánnyal szexelne nélküled? Megbocsátanád-e, ha a tudtod nélkül keveredne ilyen viszonyba? És akár egy leszbikus csók is megcsalásnak számít?

A tudományos magyarázat

Számtalan felmérés és teszt elemzése alapján, a kutatók arra a megállapodásra jutottak, hogy a férfiak sokkal jobban elnézőbbek, ha kedvesük egy másik nővel lép félre, mintha ezt egy másik férfival tette volna. A statisztikák szerint, a férfiak több mint ötven százaléka még a randizás időszakában is kitartana a lány mellett, ha kiderülne, hogy egy leszbikus kapcsolatot is fenntart mellettük.

Az evolúciós szemléletű pszichológia szerint erre az a magyarázat, hogy a nők inkább az érzelmi hűtlenségre, a férfiak pedig a szexuálisra érzékenyebbek inkább. A szakemberek szerint mindezen okok a fajfenntartásra vezethetőek vissza. A nők legtöbbször egy olyan érzelmileg elkötelezett és megbízható társra vágynak, akivel nyugodt körülmények között vállalhatnak gyereket, akit persze majd együtt is nevelnek fel. Ezért egy nő sokkal jobban felháborodik egy vélt vagy valós érzelmi hűtlenségen, mint ahogy azt egy férfi gondolná. A férfiak viszont sok esetben arra törekednek, hogy minél több szexuális partnerre tegyenek szert, ezzel is növelve annak az esélyét, hogy a lehető legtöbb utódot tudják hátrahagyni maguk után. Ámbár, ha egy férfi komoly kapcsolatban él, akkor az a legfontosabb számára, hogy a partnere minden szempontból hűséges legyen hozzá, mivel csak ez a teljes garancia arra, hogy a születendő gyermek általa fogan majd meg.

A fenti tudományos álláspont szerint ez az egyik magyarázat, hogy a férfiak miért nem tartják olyan nagy bűnnek párjuk egy másik nővel való félrelépését. Egy leszbikus viszonyból nem születhetnek utódok, és ha már a férfit is beveszik harmadiknak, akkor számára ez csak a szexuális partnerek – és az élvezetek – számát növelné, amellyel ugyancsak a biztosan tőle származó utódok számának a lehetősége sokszorozódna meg.

A valóság

Bármennyire is álmodozik egy férfi arról, hogy milyen jó is lenne, ha két nő kényeztetné, abban az esetben, ha az egyik nő a barátnője, a helyzet nem mindig olyan egyszerű. Ennek az egésznek az érzelmekre való hatása attól is függ, hogy mennyire mély kötődés van jelen a párkapcsolatban. Főleg a férfi részéről. Amikor a nő szeretné megfűszerezni a szexuális életét azzal, hogy leszbikus vágyainak teret enged, akkor nem minden esetben lesz őszinte a férfi mosolya. Hogy miért?

1. Ha a nő csak és kizárólag egy másik nőt tud elképzelni ebben a helyzetben maga mellett, és nem akarja, hogy a férfi is részt vegyen benne.

Ekkor a férfi agyába egy kellemetlen gondolat fészkeli be magát: „Nem jó velem a szex? Egy nő sokkal jobban ki tudja elégíteni? És miért nem akarja, hogy én is ott legyek? És ha a másik nő hív egy másik férfit is, és ezt eltitkolják előttem? És ha később még többet akar, és engem pedig már nem?”. A legtöbb esetben a férfiaknak egy határozott nem a válaszuk az ilyen külön viszony engedélyezésére, és egy ilyen felvetés a nőtől, akár még a kapcsolat jövőjét is veszélyeztetheti.

2. Ha a férfi nem tudott előre a leszbi kalandról és csak később értesül arról, hogy a párja a múltkori lányos estén az egyik barátnőjével elég sokat ivott, és megtörtént a dolog…

A férfi ilyenkor úgy érzi tényleg megcsalták, hiszen nemcsak hogy kihagyták valamiből, hanem még meg sem beszélték vele előre a dolgot, a beleegyezését sem kérték. Igaz, hogy könnyebben meg lehet bocsátani egy ilyen esetet, mint azt, ha egy másik férfival lépett volna félre a nő, de minden második férfi ebben a helyzetben is inkább rögtön a szakítást választja. Ennek az az oka, hogy megszakadt bennük a bizalom és ilyenkor mindig felvetődik a kérdés, hogyha úgy jött volna ki a lépés, akkor vajon egy másik férfival is lefeküdt volna a barátnője?

3. Ha a férfinak sejtése sem volt arról, hogy a párjának ilyen vágyai vannak.

Egy normálisan működő párkapcsolatban minden szinten ismerni kell a másik vágyait, ami alól a szexuális tartalmúak sem kivételek, sőt az elsők között vannak. Hidegzuhanyként éri a férfiak nagy részét, amikor akár egy hosszabbnak mondható kapcsolatban élve, hirtelen szembesülnek azzal a ténnyel, hogy imádott kedvesük a saját neméhez is vonzódik. Itt is elsősorban a bizalom elvesztése és az „én nem vagyok már elég” érzés nyomasztja, amit nagyon nehezen, vagy rosszabb esetben képtelen feloldani magában. Főleg, mivel naivan azt hitte, hogy ismeri a nőt, akivel évek óta együtt van. Nehéz az újabb kérdésektől megszabadulni, amelyekre legtöbbször semmilyen válasz nem érkezik: „Miért nem beszélt nekem erről, pedig már többször szóba került? Miben nem mondott még igazat? Ismerem én őt egyáltalán?”. Egy felfokozott hangulatú buliban elég egy szenvedélyes csóknak elcsattannia a barátnő és egy másik nő között, hogy a férfiak harmada véget vessen a kapcsolatának. Az ismételt ok, hogy nem tudnának többé megbízni barátnőjükben és a szexuális irányultságában.

Szeretni és engedni

Szinte alig találni olyan férfit, akit ne izgatna fel, ha két nőt csókolózni lát. De már teljesen más a helyzet, ha saját háza táján történik meg az eset, főleg, hogy nem tudja irányítani és befolyásolni a történteket. Így e cikk címében feltett kérdésre a válasz nem is olyan egyértelmű, mint ahogy azt sokan gondolják.

Ha egy férfi és egy nő igazán szereti egymást, akkor ott nincs szükség egy harmadik félre. Egy szerelmes férfinak is ugyanolyan fájdalmas, ha látja a kedvesét, hogy szenvedélyesen kitárulkozik valaki másnak, legyen szó akár csak egy másik nőről.

Előfordulhat viszont, hogy a szerelem mellett megfér a szexuális vágyak teljes mértékű elfogadása is, amikor a nő őszintén beszél a párjának arról, hogy néha-néha kívánja egy másik nő testét vagy annak érintését, és ez pusztán csak fizikai kapcsolat és kielégülés lenne a részéről. Ebben az esetben belefér egy egymás felé kölcsönös és mély bizalomra épülő kapcsolatba, hogy a férfi enged a nő vágyainak és vele együtt passzívan vagy aktívan részt is vesz kedvese és egy másik nő összegabalyodásában. Természetesen ennek csak, mint egy olykor-olykor előforduló különleges szórakozásnak kell lennie, és nem erről kell szólnia a szexuális életüknek.

Gyermekkorunkban szüleink megpróbálnak tiszteletre és udvariasságra nevelni minket. Ez alapvetően hasznos és jó, hiszen az udvarias viselkedéssel sok mindent könnyebben elér az ember, és nem kevésbé nyugodtabb környezetet tud kialakítani maga körül. Viszont, ha mindezt túlzásba viszed, akkor előfordulhat, hogy nem éred el majd a kívánt hatást, főleg a nőkkel szemben.

Legyünk udvariasak, figyelmesek és kedvesek. A legtöbb esetben ez beválik, de előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor a túl kedves, túl figyelmes hozzáállás nem igazán nyeri el a környezeted tetszését. Ráadásul az ilyen alkatú férfiakat sok esetben az élet számos területén is kihasználják, persze elsősorban a nők.

Ezért fel kell ismerned azokat a szituációkat, ahol a megfontolt, a túlzottan önzetlen és segítőkész viselkedés nem azt az eredményt hozza, amire vártál.

Amennyiben jelenleg egy kapcsolat elején, esetleg még a hódítás folyamatában törnél előre, akkor jobban teszed, ha átgondolod ezeket, hiszen a későbbi kiegyensúlyozott és nyugodt életedhez mindez elengedhetetlen lesz. A nők értékelik az úriembereket, de nem tisztelik a túlzottan kedves kisfiúkat, ezért figyelj a következő öt pontra, melyekből megtudhatod, miért ne legyél az a túlságosan kedves fiúcska.

1. Túlságosan tisztelettudó

A legtöbb társadalmi helyzetben a férfiak és nők egymás iránti kölcsönös tisztelete nem éri el a normális szintet. Pedig a nők tisztelete egy igazi férfinak kötelező érvényű a siker elérése érdekében, mivel a gyengébbik nem a férfi értékelésének az elejére teszi a jó modort. Vannak azonban olyan helyzetek és helyszínek, ahol ezt sohasem szabad túlzásba vinned. Konkrétan most a hálószobáról van szó.

Amikor a nővel nem gyűröd össze kellő mértékben a lepedőt, amikor túlságosan óvatosan és kedvesen közeledsz, az az egyik jele annak, hogy csupán csak egy kedves fiúcska vagy. Az ágyban a nők a szenvedélyt, a spontaneitást, és a magabiztosságot értékelik a legjobban. Hidd el, a nő nem akarja, hogy mindig túlságosan finom és szende legyél, ugyanis az erőteljesebb érzéseket keresik. A legjobban ilyenkor azt kívánja, hogy elragadják az érzelmek, remegve öntse el a vágy és végül mindez úgy törjön ki belőle, mint egy vulkán. Ebben a helyzetben a piszkosabb szókimondó beszéd is olaj lehet a tűzre.

2. Túlságosan érdeklődő és aggódó

Amikor minden apróság vagy jelentéktelen dolog iránt – amit a barátnőd vagy a feleséged csinál – nagyfokú érdeklődést mutatsz, akkor megint csak túl jó vagy. Természetesen egy kapcsolatban fontos, hogy odafigyelj a párod karrierjére, hobbijára, érzelmeire, életére, de nagyon rossz jel, amikor már sokkal jobban érdekel ő, mint az, hogy mi lesz veled. Ne telepedj rá, neki is kell az ilyen irányú szabadság. Hidd el, teljesen unalmassá fogsz válni, amikor mindenbe beleütöd az orrodat. Még ha a jó szándék is vezérel, ne gondold azt, hogy ettől leszel a szemében jobb ember.

Ha teljes mértékben csak rá koncentrálsz és minden energiáddal az ő életének a jobbá tételén dolgozol, végül mindenből ki fogsz maradni. Lemorzsolódnak a barátok, az életed egysíkúvá válik, és a legrosszabb az egészben, hogy ilyenkor egyenes út vezet a kapcsolatotok végéhez. Miért? Mert túl sok vagy neki. Amikor beléd szeretett, akkor nem azt a férfit látta benned, akivé később váltál a túlzott érdeklődéssel és aggódással. Te ölted meg saját magad pozitív és férfias képét.

3. Túlságosan hízelgő

Ez is egy tipikus jele annak, hogy nem vagy elég férfias. Ez nem azt jelenti, hogy ne bókolj és ne kedveskedj szép szavakkal a nőknek, de mindennek van egy határa. Mindegy, hogy a kapcsolat elején, vagy még az ismerkedési fázisban jársz, esetleg egy régebb óta tartó kapcsolatban élsz, a nő mindig arra vágyik, hogy eredeti és őszinte szavakat suttogj a fülébe. Ha minden órában ugyanazokat a kliséket hajtogatod és állandóan ismétled önmagadat – még ha szerinted szívből jön is – a szavaid egy idő után elveszítik súlyukat.

Vannak helyzetek, amikor a párod a szokásosnál jobban kirittyenti magát. Természetesen egy vacsorára, egy esküvőre, egy bálba, vagy egy születésnapra való készülődés után - vagy közben is - megdicsérheted és bókok tömkelegével áraszthatod el. Örülni fog neki. De lesznek olyan alkalmak, amikor nem hozza a szokásos formáját, sőt kicsit el is engedi magát, amivel – mert ő is látja magát a tükörben – teljes mértékben tisztába lesz. Ilyenkor nem szabad azt ismételgetned neki, hogy pedig most is mennyire csodálatosan néz ki, mert erre a láthatóan hamis tényre egyáltalán nem kíváncsi. A nőt nem kell butának tartanod, tudja ő, hogy jelenleg milyen állapotban van, és ha ilyenkor túlzásba viszed a bókokat, a szavadnak semmi hitele nem lesz, főleg a későbbiek folyamán.

4. Túlságosan megértő

Manapság az elfogadásnak és a toleranciának rengeteg szerep jut. De, mint az előző esetekben, ha itt is átesel a ló másik oldalára, akkor újból a kisfiú kategóriába kerültél.

Amikor mindig mindenkit megértesz magad körül és elnézed, hogy átlépjenek rajtad vagy semmibe vegyenek, akkor valójában egyáltalán nem az erényes viselkedést követed. Ebben az esetben egyáltalán nem vagy férfias. A kiegyensúlyozottság érdekében minden embernek fontos a saját önbecsülése – neked is legyen az – ezért ne hagyd, hogy csorba érje. Amikor hangot adsz az elveidnek és tiszta szívvel és őszintén kiállsz ezekért, pláne a mihaszna emberekkel szemben, akkor a legjobb úton haladsz, hogy a nők a lábaid előtt heverjenek.

5. Túlságosan kedves

Az alap, hogy a pozitívan beállítottság és egy mosolygós tekintet sok esetben megnyerő. Viszont vannak helyzetek, amikor feszültebb vagy, esetleg rossz dolgok történnek veled és a hangulatod egyáltalán nem a kedvességéről árulkodik. Ne aggódj, ez mindenkivel előfordul.

Ha a karriered és az anyagi jövőd is nagyban függ egy projekttől, akkor egy kollégád vagy egy üzlettársad, esetleg egy beosztottad egész napi henyélését nem valószínű, hogy őszinte mosollyal, vidáman és viccelődve fogadod. Természetes reakció, hogy ilyenkor akár erőteljesebben is fellépsz és nem kedveskedéssel próbálod a helyzetet kezelni. De akkor miért gondolod, hogy a kedves és szívmelengető szavak megfelelőek lesznek, ha a párod nem úgy viselkedik, ahogy az egy kapcsolatban elvárható lenne? Még mindig kedves vagy vele, miközben rájöttél, hogy egy idegen férfival levelezget a facebookon? A harag és a düh is egy szükséges válasz. Néha ki kell engedned a hangodat és az asztalra kell csapnod, persze csak a normális emberi keretek között. Ebben a helyzetben mindenki látni fogja, hogy te is hús-vér ember vagy. Ember és főleg férfi.

Jónak lenni vagy rossznak?

Az összegzést nem lehet egyszerűen levetíteni erre a kérdésre, mivel a fenti gondolatok nagyrészt a már említett önbecsülésről szólnak, mely hatalmas szerepet játszik az emberi kapcsolatok, ezen belül főként a párkapcsolatok kialakításában. Amennyiben van egy normál értelemben vett nézeted a saját életedről, értékrendedről, arról, hogy mit szeretnél, hogyan szeretnéd, és legfőképpen, hogy ki vagy valójában, akkor rá fogsz találni a helyes útra. Egy ilyen férfin nem lehet keresztüllépni, nem lehet semmibe venni, nem lehet csak úgy elmenni mellette. Egy ilyen férfit mindenki egyaránt tisztel, főleg a nők.

A férfinem egyik legnagyobb réme a kopaszodás – a helyzet azonban az, hogy az illetékesek sokszor nemhogy semmit nem tesznek a megelőzés érdekében, de egyenesen elősegítik a folyamatot! Íme, a négy legalapvetőbb dolog, amelyet könnyű betartani, mégis a hajszálak élete múlhat rajtuk.

1. Nem vagy Chuck Norris

A férfiak jelentős része utálja a hajszárítást, felesleges időpocsékolásnak tartja. Sokan azzal érvelnek, hogy az ázsiai nők köztudottan nem szárítják mesterségesen a hajukat. Ők csupán azt az aprócska dolgot felejtik el, hogy az ázsiai nők nemigen rohangálnak reggelente vizes hajjal az utcán, hanem szépen megvárják a folyamat végét a meleg lakásban (vagy a napon). Aki tehát nem híve a hajszárító intézményének, a legokosabban teszi, ha hagy egy félórát a hajmosás és az utcára lépés között, kivéve persze a nyarat, amikor talán még okosabb is kint megvárni a száradást. Azon kívül egyébként, hogy a hajhagymákra nincs jó hatással a vizes hajjal rohangálás, könnyen okozhat fejfájást is. Chuck, te ezt a pontot ugord át.

2. Van sapka, nincs sapka

Mint a viccben: ha van rajtad sapka, azért hullik a hajad, ha nincs, akkor azért. Ez persze csak első hallásra ijesztő, a titok ugyanis a sapka és az időjárás összefüggéseiben keresendő. Az, aki télen is sapka nélkül rohangál, könnyen „kifagyaszthatja” a hajhagymáit, az pedig, aki a legnagyobb melegben is sapka alá zárja hajkoronáját és befülleszti azt, melegágyat biztosít számos fejbőrproblémának. Nem véletlenül léteznek téli és nyári fejfedők: egy hideg időre készült sapka véd a széltől és fagytól, egy nyári forróságra ajánlott pedig óv az erős napsütéstől és jól szellőzik. Aki ezt a két típust keveri, könnyen azon kaphatja magát, hogy sokszorosára gyorsítja a kopaszodása sebességét – és sok egyéb betegségnek is kiteszi magát, a korpásodástól egészen a homloküreg-gyulladásig.

3. Van még pótolnivalód

Igen, tudjuk, minden pasi jedi, de azért ne vitassuk el azt a tényt, hogy a fényevőkön kívül mindenkinek szüksége van tápanyag-utánpótlásra ezen a bolygón. A haj egészséges fejlődéséhez okvetlenül szükség van megfelelő ásványi anyagokra (réz, cink, vas), A-, E-, H- és többféle B-vitaminra, így ezeket hasznos, ha pótolod valamilyen táplálékkiegészítővel. A búzacsíra-kivonat is nagyon jó hatással van a hajnövekedésre, és a legtöbb hajvédő vitamin-komplex tartalmazza is, így nem túl bonyolult manapság hozzájutni.

4. A frizura ára

Semmi kétségünk afelől, hogy a jó frizura fél siker, ha a nők meghódításáról van szó. Ám a belőtt séró hosszú távon önmagát pusztítja el: a rengeteg mesterséges anyag, amit rákenünk vagy ráfújunk, napokig marad a fejünkön, elzárva a fejbőrt a lélegzésnek a leghalványabb esélyétől is. Mivel nincs oxigén, csökken a vérkeringés, ez pedig lassabb tápanyagáramlást okoz – a hajhagymák pedig szép lassan bemondják az unalmast. Mi a megoldás? Használj minél kevesebb hajformázószert, és ragaszkodj az olyanokhoz, amelyek természetes összetevőkből állnak. Ezeket könnyebb eltávolítani hajmosáskor. Apropó, hajmosás: nem elég a tusfürdővel gyorsan átdörzsölni a hajad! Cseréld le a samponod egy olyanra, amely tényleg mindenestől lesuvickolja a sok mérget a hajszálaidról – és tisztítás után legalább egy éjszakára hagyd szabadon lélegezni a fejbőröd, ne kenj rá semmit. Ilyenkor egy gyors fejbőrmasszázs is szuper lehet: ujjaid hegyével mozgasd meg kicsit a fejbőröd, ez serkenti a vérkeringést.