Eláruljuk, hány évesen kell megnősülnöd, ha tartós házasságot szeretnél

Korábban már írtunk arról, hogy mely szakmák képviselői válnak a leggyakrabban, és abból egyértelműen kiderült, hogy aki tartós házasságra vágyik, annak nem szabad összekötnie életét egy csapossal. Most azt fogjuk elmondani, hogy a statisztikák alapján hány évesen kellene megnősülnöd, ha azt szeretnéd, hogy legalább 5 évig kitartson a kapcsolat.

Márpedig az emberek nagy része bizonyára szeretné, ha legalább ez az említett 5 esztendő meglenne. Talán éppen ez az a határ, ami felett már azt mondják a kívülállók, hogy tényleg mindent megpróbáltak és meg lehet érteni, ha ennyi idő után elválnak a felek. Ha már 1-2 év után bedobja valaki a törölközőt és válásra adja a fejét, simán számíthat a rosszindulatú barátok beszólására, miszerint látnod kellett volna előre a figyelmeztető jeleket, és még akár azt a pár ezer forintos turmixot is visszakérik, amit nászajándékba adtak.

A válási szokások tanulmányozása után a Utahi Egyetem kutatói azt állapították meg, hogy

Tehát, ha nagy valószínűséggel sikeres házasságra vágysz, akkor bizony a harmadik X betöltése körül érdemes feleségül venned a kiválasztottadat. Korábban azt gondolták, hogy minél idősebb korban házasodik meg az ember, annál kisebb eséllyel fog válni, ám nagyon úgy tűnik, hogy ez az elképzelés megbukott.

Ha az 5 éven belüli válások arányát nézzük, akkor két csúcsot figyelhetünk meg, az egyik eset a tizenévesen, illetve a húszas éveik legelején megházasodottak, míg a másik eset a 40 felettiek. A statisztikák szerint egyik véglet sem optimális, persze kivételek mindkét esetben akadnak szép számmal.

Érdemes tehát várni a nősüléssel, de nem túl sokáig. Ha pedig már itt tartunk, egy plusz előnye mindenképpen van a dolognak:

A házasság is segíthet abban, hogy egyre jobb emberré válj

Az egészen biztos, hogy nem szabad csak azért beleugrani egy házasságba, hogy néhány szempontból jobb emberré válhass általa, ám azt azért jó tudni, hogy ilyen pozitív hatásai is lehetnek a házasságkötésnek. Egy nemrégiben publikált kutatás legalábbis erre az eredményre jutott. Egészen pontosan arról van szó, hogy a házasság segít fokozni az önuralmad és megbocsátóbb emberré tesz.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon