Ezek a legidegesítőbb dolgok, amiket egy konditeremben tapasztalhatsz

Éppen elég nehéz rávenni magad, hogy időt és energiát szánj az edzésre, ha még a teremben is azt tapasztalod, hogy mindenki idiótán viselkedik, hamar elmehet a kedved az egésztől. Mi most felsoroljuk a legidegesítőbb dolgokat, amikkel edzés közben találkozhat az ember.

Ha belegondolunk, a konditerem egy étteremhez vagy egy irodához képest nem sokban különbözik olyan értelemben, hogy megvannak a maga írott és íratlan szabályai, amelyeket illik mindenkinek betartani. Kell, hogy legyen egyféle etikett, amihez az emberek tartják magukat, különben senki nem tud hatékonyan dolgozni és haladni.

Annak érdekében, hogy legalább te ne tartozz a bunkók közé, most felsoroljuk a leggyakrabban előforduló, legidegesítőbb dolgokat.

Magad köré gyűjteni egy halom súlyzót

Tudjuk jól, hogy vannak olyan gyakorlatok, edzésformák, amelyekhez szükség lehet többféle súlyra, ám az ilyen dolgokat talán nem akkor kellene csinálni, amikor fullon van a terem és mások is használnák az általad összegyűjtögetett súlyzókat. Sokan talán úgy gondolják, hogy ezzel lehet kifejezni, hogy milyen komolyan veszik az edzést, ám valójában ezzel csak annyit árulsz el magadról, hogy szarsz mások igényeire. Szóval, ha sok felszerelésre van szükséged egyszerre, akkor inkább menj le korán reggel edzeni, amikor jóval kevesebben vannak. Ilyen egyszerű a megoldás.

Rossz eszközt használni a gyakorlathoz

Néhány nagyképű pöcsön kívül senki sem azért jár le a terembe, hogy elítélje magában a kissé bénázgató kezdőket. Ettől függetlenül nem árt, ha biztosra mész, amikor az adott gyakorlathoz kiválasztod a szükséges eszközt, ugyanis kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor a kevés, értékes pad közül az egyik azért foglalt, mert valaki hasprést végez rajta.

Használat után széthagyni a súlyzókat

Ha rendszeresen jársz kondizni, bizonyára te is belefutsz néha néhány árván hagyott súlyzóba a terem közepén. Ha túlságosan nehezedre esik visszavinni a helyére, talán kisebb súllyal kellene edzeni. Ez nem csak azért gáz, mert valaki másnak kell majd pakolnia helyetted, hanem azért is mert a többi vendég azt hiszi, hogy hamarosan előkerül majd a láthatatlan ember, aki használja azt a súlyt. Az ilyen haszontalan várakozás pedig nem fér bele, szóval legyél kedves mindig visszavinni a súlyokat a helyükre.

Közvetlenül a súlyzóállvány előtt edzeni

Lépj egy kicsit odébb a súlyzókészlettől! Erre leginkább a férfiak hajlamosak, akik mindig közvetlenül a tükör és a súlyzóállvány előtt állva bicepszeznek. Talán azért, mert alig képesek megemelni a súlyt? Vagy esetleg azért, hogy közvetlen közelről csodálgathassák az izmaikat? Teljesen mindegy, hogy mi ennek az oka, de mások nem fognak tőled odaférni a súlyokhoz, ami elég idegesítő.

Lefoglalni az eszközöket

Tuti, hogy ezt te is átélted már. Amikor odalépsz az egyetlen szabad padhoz és megpillantasz rajta egy picike törölközőt vagy egy üres palackot. Az egyik legirritálóbb dolog, amikor valaki így jelöli ki a területét, aztán pedig eltűnik. Nyilván belefér, hogy néhány másodperce elrohanj inni, de amikor a haverokkal állsz le 10 percig dumálni, akkor addig engedd már meg másoknak, hogy haladjanak az edzésükkel! Köszi.

Előadott nyögéseket produkálni

A megfelelő légzés fontos a hatékony edzés szempontjából. Arra viszont semmi szükség, hogy a terem másik felében is hallják, milyen keményen tolod. Senki nem lesz ettől lenyűgözve, sokkal inkább idegesíteni tudod vele a többieket.

Hangosan beszélni a mobilon

Tudjuk, hogy a mai világban sokan képtelenek elszakadni a telefonjuktól, sokan azzal dolgoznak és ezt meg is lehet érteni. Ettől függetlenül tehetnél annyi szívességet magadnak és másoknak is a teremben, hogy az edzés ideje alatt nem kezdesz el jól hallhatóan tárgyalgatni. Ki tudja, talán hatékonyabb is lesz az edzésed és jobban ki tudsz kapcsolódni közben. Ha meg nagyon muszáj, küldhetsz inkább üzenetet.

Türelmetlenül várakozni

Amikor valaki éppen valóban edz, akkor nem kellene mögé állnod és a nemlétező órádat nézegetni miközben türelmetlenül dobolsz a lábaddal. Senki nem szereti, amikor sürgetik. Ha a felszerelést használó emberke nem tart kínosan hosszú szüneteket, akkor normálisan várd ki a sorodat, esetleg kérdezd meg hogy beszállhatsz-e.

Kéretlenül beleszólni mások dolgába

Lehet, hogy már ezer éve jársz a terembe és talán konyítasz is valamit hozzá, ám ettől függetlenül nem kell mindenkinek osztanod az észt. Nem kíváncsi rád minden csinos csajszi, tehát nem kell feltétlenül elmagyaráznod nekik, hogyan is kell helyesen guggolni. Természetesen lehet normálisan és jó szándékkal is segíteni, különösen akkor, ha az egészségére ártalmas módon végez valami gyakorlatot, ám minden esetben kérdezd meg először, hogy elfogadna-e egy tanácsot tőled. Ha igen, az sem jelenti egyből azt, hogy randizni is elmenne veled, szóval ne a konditeremben akarj mindenáron becsajozni. Vannak erre ennél megfelelőbb helyek is a világon.

Kommentben pedig jöhetnek a felsorolásból kimaradt dolgok, amelyek téged bosszantani szoktak edzés közben.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon