Nők a pult előtt – Ismerkedés alapfokon

Nem kell kétségbeesni, ha elsőre nem sikerül, vagy netán kosarat kapsz. Az önbizalom nagyon fontos a siker elérése érdekében, de ettől is fontosabb, hogy mindig légy udvarias. Ja, és persze az, hogy merd megtenni az első lépést, azaz próbálkozz.

Ha a cipődtől a szemöldöködig tökéletesen rendben van a megjelenésed, akkor nem marad más hátra: harcra fel!

Ne kapkodj

A legfontosabb dolog, hogy ne kapkodj, főleg az első lépésnél. Észrevettél egy lányt a pultnál, nagyon bejön neked és szeretnél vele megismerkedni. Ez eddig rendben van. Viszont ha nem tudsz egyből valami normális úton-módon odamenni hozzá, akkor inkább ne kapkodj, várj egy kicsit, várd ki a megfelelő alkalmat. Amikor érzed a pillanatot, akkor lépj oda és szólítsd meg, de semmi esetre se össze-vissza és mindenféle témával. Ne legyél túl sok és ne rohand le rögtön, hiszen ő is szórakozni jött. Úgyis egyből látni és érezni fogja rajtad a lényeget, mármint, hogy szeretnél vele megismerkedni.

A kevesebb az több

Nem szabad a nőket hülyének nézned. Már az első fél percben több lehetőséget lezongorázott magában veled kapcsolatban, tehát semmi értelme a felesleges és erőltetett fecsegésnek. Persze ne legyél kuka, de sokszor többet ér egy kedves mosoly, egy sokatmondó pillantás, vagy egymás tekintetének hosszan fürkészése. Ha érzed azt, hogy jó vagy nála, akkor se ess túlzásokba, bókolhatsz neki, sőt bókolnod is kell, de nehogy elkezdj ömlengeni minden egyes pillanatban. Akármilyen régóta is van egyedül a lány és akármennyire is szeretne egy normális férfit maga mellett, akkor sem megy ez varázsütésre. Lassan haladj előre, lépésről lépésre.

Fontos a jó humor

Minden nő szereti az olyan férfit, aki meg tudja őket nevettetni, ezért ha jó humorérzékkel rendelkezel, könnyebben ismerkedhetsz sikeresen. Tudat alatt felszabadultabbak lesznek egy humoros férfitól, mely által a „biztos csak meg akar dönteni” érzékelőjük is erősen eltompul. Egyszerű, ha számára szórakoztató társaság vagy, akkor jól érzi magát veled, így esélyed lesz egy újabb találkozóra, és ha már szeretne veled találkozni, akkor onnantól kezdve bármi kisülhet a dologból.

Ragadd meg az alkalmat

Akármennyire is úgy érzed, hogy sínen vagy, a megfelelő alkalmat meg kell ragadnod és a következő találkozást – vagy egy esetleges randevút – le kell vele egyeztetned. Bármennyire is minden úgy alakul az este folyamán, ahogy csak szeretnéd, hiba lenne azt gondold, hogy végig így is marad. Lehet, hogy hirtelen feltűnik egy barátnője, aki most veszett össze a barátjával, vagy most jött meg Amerikából, vagy sikerült az államvizsgája, vagy szülinapja van, és akkor onnantól kezdve mellőzve leszel. Hiába is látod rajta, hogy inkább veled beszélgetne tovább, az estéteknek már lőttek. Ezenkívül számtalan váratlan dolog keresztbe húzhatja a számításodat. Ezért egy bizonyos idő elteltével, amikor már érzed, hogy eljött az egy hullámhosszon rezegtek pillanat, akkor mondd el, mennyire jól érzed magad a társaságában, ezért szívesen találkoznál és beszélgetnél vele máskor is. Jobb esetben megadja a számát, vagy akár az első randi időpontját is megbeszélhetitek.

Nehogy leeressz!

Sokan akkor követik el a legnagyobb hibát, amikor már nyeregben érzik magukat. Soha ne feledd, hogy semmi sem dőlt még el akkor, amikor a nő megadta neked a számát, vagy esetleg már egy randit is megbeszéltél vele. Nem szabad leeresztened és azt hinned, hogy most már ellazáskodhatod a dolgokat. Attól, hogy ő is szeretne veled újból találkozni, csak annyi történt, hogy a következő szintre léptetek, de még korántsem értél célba.

Amennyiben nemcsak egy kalandot keresel, addig a pontig a siker nem kézzelfogható, amíg a nő nem úgy mutat be a barátnőinek, mint a barátját. Ez akár az első találkozást követő pár nap után bekövetkezhet, de előfordulhat az is, hogy egy tucat randin kell végig haladnod, és hosszú heteket kell várnod erre.

Gyermekkorunkban szüleink megpróbálnak tiszteletre és udvariasságra nevelni minket. Ez alapvetően hasznos és jó, hiszen az udvarias viselkedéssel sok mindent könnyebben elér az ember, és nem kevésbé nyugodtabb környezetet tud kialakítani maga körül. Viszont, ha mindezt túlzásba viszed, akkor előfordulhat, hogy nem éred el majd a kívánt hatást, főleg a nőkkel szemben.

Legyünk udvariasak, figyelmesek és kedvesek. A legtöbb esetben ez beválik, de előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor a túl kedves, túl figyelmes hozzáállás nem igazán nyeri el a környezeted tetszését. Ráadásul az ilyen alkatú férfiakat sok esetben az élet számos területén is kihasználják, persze elsősorban a nők.

Ezért fel kell ismerned azokat a szituációkat, ahol a megfontolt, a túlzottan önzetlen és segítőkész viselkedés nem azt az eredményt hozza, amire vártál.

Amennyiben jelenleg egy kapcsolat elején, esetleg még a hódítás folyamatában törnél előre, akkor jobban teszed, ha átgondolod ezeket, hiszen a későbbi kiegyensúlyozott és nyugodt életedhez mindez elengedhetetlen lesz. A nők értékelik az úriembereket, de nem tisztelik a túlzottan kedves kisfiúkat, ezért figyelj a következő öt pontra, melyekből megtudhatod, miért ne legyél az a túlságosan kedves fiúcska.

1. Túlságosan tisztelettudó

A legtöbb társadalmi helyzetben a férfiak és nők egymás iránti kölcsönös tisztelete nem éri el a normális szintet. Pedig a nők tisztelete egy igazi férfinak kötelező érvényű a siker elérése érdekében, mivel a gyengébbik nem a férfi értékelésének az elejére teszi a jó modort. Vannak azonban olyan helyzetek és helyszínek, ahol ezt sohasem szabad túlzásba vinned. Konkrétan most a hálószobáról van szó.

Amikor a nővel nem gyűröd össze kellő mértékben a lepedőt, amikor túlságosan óvatosan és kedvesen közeledsz, az az egyik jele annak, hogy csupán csak egy kedves fiúcska vagy. Az ágyban a nők a szenvedélyt, a spontaneitást, és a magabiztosságot értékelik a legjobban. Hidd el, a nő nem akarja, hogy mindig túlságosan finom és szende legyél, ugyanis az erőteljesebb érzéseket keresik. A legjobban ilyenkor azt kívánja, hogy elragadják az érzelmek, remegve öntse el a vágy és végül mindez úgy törjön ki belőle, mint egy vulkán. Ebben a helyzetben a piszkosabb szókimondó beszéd is olaj lehet a tűzre.

2. Túlságosan érdeklődő és aggódó

Amikor minden apróság vagy jelentéktelen dolog iránt – amit a barátnőd vagy a feleséged csinál – nagyfokú érdeklődést mutatsz, akkor megint csak túl jó vagy. Természetesen egy kapcsolatban fontos, hogy odafigyelj a párod karrierjére, hobbijára, érzelmeire, életére, de nagyon rossz jel, amikor már sokkal jobban érdekel ő, mint az, hogy mi lesz veled. Ne telepedj rá, neki is kell az ilyen irányú szabadság. Hidd el, teljesen unalmassá fogsz válni, amikor mindenbe beleütöd az orrodat. Még ha a jó szándék is vezérel, ne gondold azt, hogy ettől leszel a szemében jobb ember.

Ha teljes mértékben csak rá koncentrálsz és minden energiáddal az ő életének a jobbá tételén dolgozol, végül mindenből ki fogsz maradni. Lemorzsolódnak a barátok, az életed egysíkúvá válik, és a legrosszabb az egészben, hogy ilyenkor egyenes út vezet a kapcsolatotok végéhez. Miért? Mert túl sok vagy neki. Amikor beléd szeretett, akkor nem azt a férfit látta benned, akivé később váltál a túlzott érdeklődéssel és aggódással. Te ölted meg saját magad pozitív és férfias képét.

3. Túlságosan hízelgő

Ez is egy tipikus jele annak, hogy nem vagy elég férfias. Ez nem azt jelenti, hogy ne bókolj és ne kedveskedj szép szavakkal a nőknek, de mindennek van egy határa. Mindegy, hogy a kapcsolat elején, vagy még az ismerkedési fázisban jársz, esetleg egy régebb óta tartó kapcsolatban élsz, a nő mindig arra vágyik, hogy eredeti és őszinte szavakat suttogj a fülébe. Ha minden órában ugyanazokat a kliséket hajtogatod és állandóan ismétled önmagadat – még ha szerinted szívből jön is – a szavaid egy idő után elveszítik súlyukat.

Vannak helyzetek, amikor a párod a szokásosnál jobban kirittyenti magát. Természetesen egy vacsorára, egy esküvőre, egy bálba, vagy egy születésnapra való készülődés után - vagy közben is - megdicsérheted és bókok tömkelegével áraszthatod el. Örülni fog neki. De lesznek olyan alkalmak, amikor nem hozza a szokásos formáját, sőt kicsit el is engedi magát, amivel – mert ő is látja magát a tükörben – teljes mértékben tisztába lesz. Ilyenkor nem szabad azt ismételgetned neki, hogy pedig most is mennyire csodálatosan néz ki, mert erre a láthatóan hamis tényre egyáltalán nem kíváncsi. A nőt nem kell butának tartanod, tudja ő, hogy jelenleg milyen állapotban van, és ha ilyenkor túlzásba viszed a bókokat, a szavadnak semmi hitele nem lesz, főleg a későbbiek folyamán.

4. Túlságosan megértő

Manapság az elfogadásnak és a toleranciának rengeteg szerep jut. De, mint az előző esetekben, ha itt is átesel a ló másik oldalára, akkor újból a kisfiú kategóriába kerültél.

Amikor mindig mindenkit megértesz magad körül és elnézed, hogy átlépjenek rajtad vagy semmibe vegyenek, akkor valójában egyáltalán nem az erényes viselkedést követed. Ebben az esetben egyáltalán nem vagy férfias. A kiegyensúlyozottság érdekében minden embernek fontos a saját önbecsülése – neked is legyen az – ezért ne hagyd, hogy csorba érje. Amikor hangot adsz az elveidnek és tiszta szívvel és őszintén kiállsz ezekért, pláne a mihaszna emberekkel szemben, akkor a legjobb úton haladsz, hogy a nők a lábaid előtt heverjenek.

5. Túlságosan kedves

Az alap, hogy a pozitívan beállítottság és egy mosolygós tekintet sok esetben megnyerő. Viszont vannak helyzetek, amikor feszültebb vagy, esetleg rossz dolgok történnek veled és a hangulatod egyáltalán nem a kedvességéről árulkodik. Ne aggódj, ez mindenkivel előfordul.

Ha a karriered és az anyagi jövőd is nagyban függ egy projekttől, akkor egy kollégád vagy egy üzlettársad, esetleg egy beosztottad egész napi henyélését nem valószínű, hogy őszinte mosollyal, vidáman és viccelődve fogadod. Természetes reakció, hogy ilyenkor akár erőteljesebben is fellépsz és nem kedveskedéssel próbálod a helyzetet kezelni. De akkor miért gondolod, hogy a kedves és szívmelengető szavak megfelelőek lesznek, ha a párod nem úgy viselkedik, ahogy az egy kapcsolatban elvárható lenne? Még mindig kedves vagy vele, miközben rájöttél, hogy egy idegen férfival levelezget a facebookon? A harag és a düh is egy szükséges válasz. Néha ki kell engedned a hangodat és az asztalra kell csapnod, persze csak a normális emberi keretek között. Ebben a helyzetben mindenki látni fogja, hogy te is hús-vér ember vagy. Ember és főleg férfi.

Jónak lenni vagy rossznak?

Az összegzést nem lehet egyszerűen levetíteni erre a kérdésre, mivel a fenti gondolatok nagyrészt a már említett önbecsülésről szólnak, mely hatalmas szerepet játszik az emberi kapcsolatok, ezen belül főként a párkapcsolatok kialakításában. Amennyiben van egy normál értelemben vett nézeted a saját életedről, értékrendedről, arról, hogy mit szeretnél, hogyan szeretnéd, és legfőképpen, hogy ki vagy valójában, akkor rá fogsz találni a helyes útra. Egy ilyen férfin nem lehet keresztüllépni, nem lehet semmibe venni, nem lehet csak úgy elmenni mellette. Egy ilyen férfit mindenki egyaránt tisztel, főleg a nők.

A férfinem egyik legnagyobb réme a kopaszodás – a helyzet azonban az, hogy az illetékesek sokszor nemhogy semmit nem tesznek a megelőzés érdekében, de egyenesen elősegítik a folyamatot! Íme, a négy legalapvetőbb dolog, amelyet könnyű betartani, mégis a hajszálak élete múlhat rajtuk.

1. Nem vagy Chuck Norris

A férfiak jelentős része utálja a hajszárítást, felesleges időpocsékolásnak tartja. Sokan azzal érvelnek, hogy az ázsiai nők köztudottan nem szárítják mesterségesen a hajukat. Ők csupán azt az aprócska dolgot felejtik el, hogy az ázsiai nők nemigen rohangálnak reggelente vizes hajjal az utcán, hanem szépen megvárják a folyamat végét a meleg lakásban (vagy a napon). Aki tehát nem híve a hajszárító intézményének, a legokosabban teszi, ha hagy egy félórát a hajmosás és az utcára lépés között, kivéve persze a nyarat, amikor talán még okosabb is kint megvárni a száradást. Azon kívül egyébként, hogy a hajhagymákra nincs jó hatással a vizes hajjal rohangálás, könnyen okozhat fejfájást is. Chuck, te ezt a pontot ugord át.

2. Van sapka, nincs sapka

Mint a viccben: ha van rajtad sapka, azért hullik a hajad, ha nincs, akkor azért. Ez persze csak első hallásra ijesztő, a titok ugyanis a sapka és az időjárás összefüggéseiben keresendő. Az, aki télen is sapka nélkül rohangál, könnyen „kifagyaszthatja” a hajhagymáit, az pedig, aki a legnagyobb melegben is sapka alá zárja hajkoronáját és befülleszti azt, melegágyat biztosít számos fejbőrproblémának. Nem véletlenül léteznek téli és nyári fejfedők: egy hideg időre készült sapka véd a széltől és fagytól, egy nyári forróságra ajánlott pedig óv az erős napsütéstől és jól szellőzik. Aki ezt a két típust keveri, könnyen azon kaphatja magát, hogy sokszorosára gyorsítja a kopaszodása sebességét – és sok egyéb betegségnek is kiteszi magát, a korpásodástól egészen a homloküreg-gyulladásig.

3. Van még pótolnivalód

Igen, tudjuk, minden pasi jedi, de azért ne vitassuk el azt a tényt, hogy a fényevőkön kívül mindenkinek szüksége van tápanyag-utánpótlásra ezen a bolygón. A haj egészséges fejlődéséhez okvetlenül szükség van megfelelő ásványi anyagokra (réz, cink, vas), A-, E-, H- és többféle B-vitaminra, így ezeket hasznos, ha pótolod valamilyen táplálékkiegészítővel. A búzacsíra-kivonat is nagyon jó hatással van a hajnövekedésre, és a legtöbb hajvédő vitamin-komplex tartalmazza is, így nem túl bonyolult manapság hozzájutni.

4. A frizura ára

Semmi kétségünk afelől, hogy a jó frizura fél siker, ha a nők meghódításáról van szó. Ám a belőtt séró hosszú távon önmagát pusztítja el: a rengeteg mesterséges anyag, amit rákenünk vagy ráfújunk, napokig marad a fejünkön, elzárva a fejbőrt a lélegzésnek a leghalványabb esélyétől is. Mivel nincs oxigén, csökken a vérkeringés, ez pedig lassabb tápanyagáramlást okoz – a hajhagymák pedig szép lassan bemondják az unalmast. Mi a megoldás? Használj minél kevesebb hajformázószert, és ragaszkodj az olyanokhoz, amelyek természetes összetevőkből állnak. Ezeket könnyebb eltávolítani hajmosáskor. Apropó, hajmosás: nem elég a tusfürdővel gyorsan átdörzsölni a hajad! Cseréld le a samponod egy olyanra, amely tényleg mindenestől lesuvickolja a sok mérget a hajszálaidról – és tisztítás után legalább egy éjszakára hagyd szabadon lélegezni a fejbőröd, ne kenj rá semmit. Ilyenkor egy gyors fejbőrmasszázs is szuper lehet: ujjaid hegyével mozgasd meg kicsit a fejbőröd, ez serkenti a vérkeringést.