A kávéról kiderült, hogy gyógyszernek sem utolsó

Kávét iszol ébredés után, vagy ha ébren akarsz maradni, és azt is tudod róla, hogy nemcsak tovább élsz tőle, de a cerkádra is elég jó hatással van, és még az edzéshez sem utolsó. Most viszont újabb csodás dolgot mondunk róla.

Egyrészt fejfájás ellen elég szuper találmány, mivel szűkíti az ereket, ami ebben az esetben azért jó, mert az erek kitágulása fejfájást idézhet elő. Ez viszont csak akkor működik igazán, ha szervezeted nincs hozzászokva a koffeinhez, vagyis nem vagy rendszeres kávéfogyasztó.

Másrészt viszont a koffein felerősítheti a fájdalomcsillapító gyógyszerek hatását, azzal, hogy segíti összetevőinek felszívódását, azaz kisebb adag gyógyszer bevételével ugyanazt a hatást lehet elérni, mintha a normál mennyiséget vennél be csak kávé nélkül.

Más kutatások szerint, a megfelelő mennyiségű alvás és a koffeintartalmú italok remekül alkalmazhatóak a fájdalmak csökkentésére.

A Boston Children's Hospital kutatói néhány laboratóriumi egeret fárasztottak ki, majd egy részüket pihentették, míg a többinek fájdalomcsillapítót, illetve koffeint adtak. Az eredmény pedig az lett, hogy azok az állatok, akik pihentek, illetve kávét kaptak, lényegesen kevésbé voltak érzékenyek a fájdalomra, mint fájdalomcsillapító tablettát fogyasztók, ami a koffein miatt megemelkedett dopaminszintnek tudható be.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon