Megmondod, hogy iszod a kávét, megmondom, hogy pszichopata vagy-e

Nem mindegy, hogy mennyire feketén szereted a kávét.

Az Innsbrucki Egyetem két pszichológusa, Christina Sagioglou és Tobia Greitemeyer arra volt kíváncsi, hogy tapasztalható-e összefüggés a sós, édes, savanyú és a keserű íz szeretete és az antiszociális személyiségjegyek között.

A vizsgálatban résztvevő 500 férfinak és nőnek egy 1-6-ig terjedő skálán kellett pontoznia, hogy mennyire szereti az édes, savanyú, keserű és sós ételeket, italokat. Az eredményeket aztán összevetették a személyiségüket vizsgáló tesztek eredményeivel.

Arra jutottak a kutatók, hogy

Persze, ha szereted a kávét, az még nem jelenti azt, hogy szó nélkül megkínoznál egy cicát. Ha például tejjel és cukorral hígítod, akkor te valószínűleg nem annyira szereted a keserű ízt, vagyis nagyobb valószínűséggel kedves, szimpatikus és másokkal együttműködő vagy.

A tanulmányt érdemes fenntartással fogadni, ugyanis többek között azt sem vette figyelembe, hogy étel- és italízlésünket befolyásolhatják olyan dolgok, mint szokásaink, kulturális hátterünk és a múltbéli tapasztalataink is. Valamint arra sem adott választ, mi lehet az összefügés a keserű íz szeretete és a pszichopata jellemvonásokra való hajlam között.

Egy viszont biztos:


(Forrás / fotó: Independent, egeszsegmagazin.com / Twitter)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon