Kerekes Vica - A legdögösebb vörös

Egy tavalyi közvélemény kutatás szerint a cseh férfiak legszívesebben Kerekes Vicával randevúznának, mi ezt maximálisan megértjük, a sportszerűség jegyében szorítunk is nekik. A Playernek mindenesetre sikerült, amiről ők csak álmodoznak, ugyanis randira hívtuk a közép-európai régió legdögösebb vörösét. Hát persze, hogy igent mondott.

Szexi, hullámos haj, apró szeplők, csillogó szemek, Fellini filmbe illő idomok, vagyis egy pillanat alatt érthetővé válik, hogy Vica miért kerül bele szinte minden olyan összeállításba, amely az elmúlt évek legszebb magyar színésznőiről szól.
Pár napja jöttem meg Hong Kongból, ahol a Zejtra naporad című filmet forgattuk. A cím nagyjából azt jelenti, hogy holnap, ugyanott – kezdi kezében egy pohár rozéval. – A film útkereső harmincasokról szól, én pedig egy pszichológust játszom benne. Ez a téma mostanában nagyon megtalált.

Színésznők és kurvák


Az IMDb szerint 2004-ben tűnt fel először filmen, bár elmondása szerint már hét évesen eldőlt, hogy színésznő lesz belőle. Édesanyja tanítónő volt egy felvidéki iskolában Füleken, és Vicának az egyik megbetegedett diák helyett kellett beugrania egy darabba. – Azokban az években, még kislányként elég furcsa gondolataim voltak a színészetről. Például azt hittem, hogy a színésznők mind kurvák! – neveti el magát, majd egy pillanatra borospohara mögé bújik. – Azért hittem ezt, mert úgy gondoltam, hogy mindig utaznak, nincs családjuk, így a színészetről valahogy mindig a mocskosság jutott eszembe. A család nekem a legfontosabb dolog volt, és bár tetszett a színjátszás, de azért voltak bennem kérdőjelek.

(Köszönjük a Pastrami étterem és kávéház segítségét!)

Nos, ha voltak is kérdőjelek, már elmúltak, az elmúlt két-három évben ugyanis nagyon felpörögtek körülötte az események: évi két-három film itthon, Szlovákiában, vagy Csehországban, kilátásban van egy kanadai rendező projektje, aztán pedig ki tudja, mi még. Vica egy pofonegyszerű paradicsomos spagettit rendel, unszolásomra aperitifként megkóstoljuk a birsalmás Pastrami pálinkát is. Kiderül, hogy nem nagyon lőttem mellé: – Nagyapám a napot mindig egy kis kupica pálinkával kezdte. Ezt a szokást bevezettem nálunk is – mosolyodik el. – Egyébként szeretem, ha egy férfi feltalálja magát a konyhában és megfőzi a kedvencemet. Főleg ha el is mosogat utána!

Egy csipetnyi erotika


Rosalind Russel szerint a színészet nem más, mint meztelenül felegyenesedni és nagyon lassan a kamera felé fordulni, és Vicának is minden oka meglenne hasonlóképpen gondolkodni, hiszen – nem titok – a rendezők gyakran építenek telt idomaira és lefegyverző kisugárzására. Vica azonban nem pusztán egy test, és ez 2010-ben kézzelfoghatóan be is bizonyosodott, hiszen megkapta a 41. Magyar Filmszemle legjobb színésznőjének járó díját a Ki/Be Tawaret című filmben nyújtott alakításáért. Az egyik legnagyobb hazai netes portál szerkesztői minden bizonnyal szerelmesek belé, ugyanis szinte saját rovatot szenteltek neki, és tulajdonképpen hasznosabb munkát végeznek, mint egy profi pr ügynökség.

Haluska

Az étel, amin akár egy hétig is kihúzná.

Legutóbbi filmjét Csehországban egy millióan látták, ami olyan eredmény, ami hazai filmnek nem nagyon sikerült az utóbbi pár évben. A Férfiremény (Muzi v nadeji) távolról, az előzetes alapján klasszikus cseh vígjátéknak tűnik, méghozzá a jobbik fajtából, főszerepben egy pipogya férfival, akit nem vesz komolyan a felesége. Vica igazi femme fatale-t játszik benne, és nagy valószínűséggel átütő erejű alakításának (és természetesen káprázatos és teljesen természetes idomainak) köszönhető, hogy a cseh férfiak első számú kedvencévé lépett elő. – Csehországban – ellentétben Magyarországgal - nem címkéznek fel semmit. Nem művészfilmeket és közönségfilmeket forgatnak, ott az embereknek próbálnak filmeket készíteni. A hazai kritikákat egyébként el sem olvasom. Jó lenne nem csak a negatívumokat észrevenni, és megtanulni örülni mások sikerének.

Húsz perc strand


Szelektív memóriával rendelkezik, ugyanis több alkalommal nem jut eszébe filmjeinek címe. – Elég gyakori, hogy elfelejtem őket, meglehetősen égő! A szagokat, illatokat viszont sosem felejtem el, rengeteg mindent azok alapján azonosítok be. Tavaly ősszel Amerikában járt férjével, a kaland Hawaii-on indult. – Pár napot töltöttünk ott, de én húsz percet bírtam a strandon. Nagyon kínos, tudom, de én a hegyeket szeretem. New Yorkból leautóztak a floridai Key Westig, ahol nyakukba kapták életük legdurvább esőzését. – Imádok utazni, a legfrissítőbb dolog, ami megtörténhet az emberrel. Most Hong Kongban is nagyon jó volt, mert éppen a kínai újév zajlott, és elképesztő volt a város. Sokszor egészen más megvilágításban látja az ember a saját életét és ez nagyon hasznos szerintem.

Valami hegyvidéki táj, sok erdővel, és egy viskóval.

A hely, ahova szívesen vonulna száműzetésbe.

Útkeresés


Vica nagyon makacsnak tartja magát, ha megpróbálják olyasmire rávenni, amit nem akar, abból semmi jó nem sülhet ki. Legutóbbi filmje útkereső harmincasokról szól, így a randi vége felé adott a kérdés, hogy ő megtalálta-e már a saját útját. Az utóbbi néhány évben férje révén a fotózáshoz is kedvet kapott, ráadásul hiába a siker, a színészethez sem ragaszkodik feltétlenül. – Tudom, hogy mit akarok az élettől, de abban nem vagyok biztos, hogy megmaradok-e a szakmánál. Az a fontos, hogy megtaláld, mi tesz igazán boldoggá.
Mi a magunk részéről szorítunk Vicának, és közben azért csendesen reménykedünk benne, hogy filmekben is látni fogjuk majd. A többit pedig a rendezőkre bízzuk.

Sorozatunk első részében feltártuk azokat az elsődleges okokat, amelyek miatt a nők jelentős része elutasítja a pornót. Most megvizsgáljuk a dolgok gyakorlati oldalát, és segítünk a megfelelő módszer elsajátításában ahhoz, hogy mindenki megkapja, amire vágyik.

Ideje tisztán látnod

A pornófilmek 99%-a a férfiak számára készült. Ez azt jelenti, hogy azt látjuk, amit (legalábbis a készítők elképzelése szerint) egy férfi látnia akar. Ha a férfi csak a kisujja hegyével ér hozzá a csajhoz, az máris eksztázisban vonaglik, és attól is elélvez, ha felmerül a pozitúraváltás eshetősége. A gond ezzel csupán az, hogy egy nő számára, aki szexelt már életében, egészen nyilvánvaló, hogy ez egy szánalmas színjáték, és semmi sem igaz belőle. A negyvencentis dildó alaphelyzetben senkinek sem kényelmes - a gond akkor kezdődik, ha a férfiak elkezdik elhinni, hogy ez normális - mi több, szükségszerű. Nem, nem az, és bárki is állítja ennek az ellenkezőjét, az vagy férfi, vagy hazudik.

Ne követelőzz!

Egy átlagos világlátással rendelkező nő két dolgot tehet, ha pornót néz: vagy kiröhögi (és lássuk be, ez az ösztönös reakció), amit a lányok produkálnak - vagy megpróbálja átalakítani a kapott ingereket. Ez utóbbi pedig korántsem biztos, hogy sikerül neki. Ha felül tud kerekedni a fentieken, és megérti annak a lényegét, hogy egy pornószínésznő miért könyörög és sikítozik és hörög és tombol egy szépnek nemigen nevezhető hímtag láttán, akkor átmenti ebből a számára hasznos dolgokat, és alkalmazza a saját szexuális életében. Ha viszont mindez valakit megriaszt és elijeszt a pornótól, az sem az ő személyes kudarca, egész egyszerűen nem tud azonosulni azzal, amit lát, kötelezővé pedig nem teheted neki. Az persze már nem korrekt, ha tudja, hogy te szereted a pornót, ő pedig tiltja – de ez túl messzire vezet, most maradjunk annál, mit tehetsz te annak érdekében, hogy a szerelmed elfogadja, sőt, egy idő után élvezze is a pornó műfaját.

Kérdeztél már egyáltalán?

A kulcs a kommunikációban rejlik: minden letámadás nélkül kezdj el érdeklődni arról, szereti-e a pornót. Ne célozgass, ne vágj pofákat, próbálj egyszerű befogadóként viselkedni. (Haha, ugye, hogy nem is olyan könnyű?) Hallgasd meg, mit gondol a pornófilmekről, a színésznőkről – szép lassan fény derül a valós problémákra is. Például az apja kiskorában mindig pornót nézett és ő emiatt gyűlöli azt. Az egyik volt pasija pornómániás volt, megcsalták egy pornószínésznővel – sosem tudhatod, mi a tényleges kiindulási pont. Ha szerencséd van, mindössze csak annyi a gondja, amit az előző cikkünkben feltártunk: az evolúciós versenyszellem, az ízlésterror, némi féltékenységgel fűszerezve. Na, ekkor jössz te.

Magyarázd el neki, hogy számodra a pornó egy eszköz, egy médium csupán, és semmiféle érzelmi töltettel nem bír. Egyáltalán nem képzeled el magad a nőkkel, te csak a nemi aktusra koncentrálsz, hiszen nem a színésznő személye, hanem csupán másodlagos nemi jellege kelt benned izgalmat.

Ne hagyd kétségek közt!

Itt pedig nem árt egy pillanatra megállni: biztos vagy abban, hogy valaha is elmondtad a csajodnak, hogy valójában ő sokkal jobban tetszik neked, mint bármelyik pornós maca? A férfiak nagy többsége itt rontja el: úgy tálalja a pornót, hogy akár ezt is mondhatná: „gyere, kisanyám, nézzünk végre valami rendes szexet is, hátha tanulsz valamit. Nézzük meg, hogy csinálják a nagyok”. És ezzel el is vágtad magad egy életre, ugyanis a nőkben ilyenkor óhatatlanul az merül fel: a volt csajával vajon így csinálta? Az a csaj sokkal többet vállalt, mint én? Ez pedig egyenes út a szexuális csőd felé.

Tehát, a helyes tálalás a következő: „drágám, te ezerszer jobb csaj vagy, mint azok ott a képernyőn, de hát mit tegyek, engem annyira izgatna, ha néznénk egy kis pornót, hogy el se tudom mondani. Még a gondolatába is beleborzongok, hogy ilyesmit csinálok veled.”

Ne légy hálátlan!

Ha a barátnőd megenyhült, nagyon-nagyon becsüld meg. Olyasvalamit tesz érted, amit önmagától nem feltétlenül tenne – mindezt azért, hogy neked örömet szerezzen. Tiszteld ezért, és ne akarj lenyomni mindent azonnal a torkán – nem, szó szerint sem. Nem az első alkalom a legnagyszerűbb arra, hogy belevágj egy kiselőadásba a mélytorok előnyeiről. Lassan járj, tovább érsz: ha nem nyomulsz, nem követelőzöl, akkor fokonként fogtok eljutni mindenhez, ő megnyílik, téged pedig elhalmoz majd minden földi (és földöntúli) jóval.

Ehhez azonban szüksége lesz a folyamatos megerősítésre. Még akkor is, ha egyébként nem vagytok egy bőbeszédű pár az ágyban, ragadd meg az alkalmat, és adj hangot annak, mennyire elveszíted a fejed egy-egy testrésze láttán. Ki tudja, lehet, hogy épp ez fogja őt átlendíteni a holtponton – de legrosszabb esetben is megerősíted vele az önbizalmát.

Vond be a játékba!

Keressetek együtt pornót – sőt, hagyd, hogy ő válasszon! Így azt érzi majd, hogy neki is aktív szerepe van a dolgok folyásában, nem pedig csak egy eszköz a te vágyaid kielégítéséhez. Sose erőltess rá egy filmet, amit nem akar megnézni: azt hiszi majd, érzelmi szál fűz a színésznőhöz, azért ragaszkodsz hozzá ennyire. Hagyd, hadd keressen másikat – ha a bevált oldalaidon keresgéltek, túl gázos filmre úgyse bukkanhat. Ha pedig figyelsz arra, milyen filmeket választ, arra is rájöhetsz, milyen dolgok izgatják.

Nyisd ki a szád te is!

Ha végigvitted a folyamatot, és úgy érzed, mindkettőtök számára kielégítően zárult az első közös mozizás, mondd csak el szépen, mennyire örülsz. Minden nő szereti hallani a bűvös mondatot: „nekem van a legjobb csajom a világon”. Hadd érezze magát valóban a legjobbnak: öleld meg, hagyd, hogy hozzád bújva aludjon el – te pedig mondd el neki, mennyire szereted. Ez így kerek – ő megtesz valamit, hogy örömet szerezzen neked, te pedig fordítva. Márpedig egy szerelmes nőt semmi sem tesz boldogabbá, mint az, ha úgy érzi, őt szeretik a legjobban az egész világon.

Az idén 63. alkalommal veszi kezdetét a Formula-1-es világbajnokság, melyben először fordul elő, hogy hat világbajnok pilóta küzd egyszerre a pontokért. Íme a 2012-es szezonban szereplő összes csapat, versenygép és pilótáik!

A szurkolók figyelmét az új szabálymódosítások mellett a legjobban az idei szezonra kifejlesztett autók kötik le, amiket Pheke techrovatvezető barátom egyszerűen csak szárny nélküli repülőknek tart. Ha esetleg eddig még nem éreztél volna hatalmas késztetést, hogy a vasárnapi ebéd után a kanapén terpeszkedve végignézd a közel két órás körözgetést, akkor itt egy kis kedvcsináló. Ezeket a versenygépeket és pilótákat láthatod hétről hétre, március 18-tól november 25-ig.

Caterham

A csapat története még a BMW Forma-1-ből való kivonulásakor kezdődött, melynek köszönhetően megkapták az indulás jogát a 2010-es esztendőre. Ekkor maláj üzletemberek egy csoportja megvásárolta a Lotus Cars névhasználati jogát, így Lotus Racing néven debütáltak az F1-ben. A következő évben már a patinás Team Lotus néven indultak, de jogi problémák merültek fel a névhasználattal kapcsolatban. Így végül a csapat lemondott a névről, helyette a Team Lotus Enterprise által 2011. április 27-én felvásárolt Caterham sportautó gyár nevét vették fel. A Caterham F1 Team a Team Lotus jogutódaként 2012-ben debütál a rajtrácson.  Az elmúlt két évben nem szereztek pontokat és nem értek el értékelhető eredményt, a sereghajtók közül viszont ők voltak a leggyorsabbak. A CT01 kódjelű kasztnit egy Renault motor hajtja, melyet a finn Heikki Kovalainen és az előzetes megállapodást felrúgva, nem az olasz Jarno Trulli, hanem az orosz Vitalij Petrov terelget majd.

Ferrari

A legendás Scuderia Ferrari, mely a vb történetének kezdete óta szerepel az F1-ben, igaz a legelső szezonban csak a második futamban álltak rajthoz. Összesen 16 konstruktőri és 15 egyéni bajnoki címmel büszkélkedhetnek eddig az olaszok, mellyel a legeredményesebb csapat címét is birtokolják a Forma-1-ben. Az F12-es nevű brutális orrkúppal rendelkező gépüket a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso és a brazil Felipe Massa vezeti majd, a vörös ördögök reményei szerint egészen az újabb vb-győzelemig.

Force India

A silverstone-i pályán mutatták be a VJM05-ös kódjelű autót, melyet a futamok során talán egyre többször fognak a kommentátorok emlegetni. Ugyanis a tavalyi évben már nem azért izgultak, mint 2008-ban a kezdetekkor, hogy lehetőleg ne az utolsó sorból álljanak rajthoz, hanem, hogy minden egyes időmérőn bejussanak a Q3-ba, azaz a legjobb tíz közé. Ez sikerült is nekik, ami annyit jelent, hogy csak a Red Bull, a McLaren, a Ferrari és a Mercedes volt gyorsabb náluk. Meghatározó csapata lett tehát a középmezőnynek, mely a két pilótának, a német Nico Hülkenbergnek és a brit Paul di Restának reménytelivé teszi a 2012-es esztendőt.

Hispania

A röviden csak HRT-nek nevezett spanyol csapat 2010-től tagja a királykategória mezőnyének. Az F112-es kódjelű Cosworth motorral üzemelő versenyautójukkal egyetlen hatalmas célja van a csapatnak: ne az utolsók között szerepeljenek, mint az eddig teljesített két szezonban, ahol mind a kétszer a 11. helyen végeztek a bajnokságban, és egyedül csak a Virgin csapatot tudták megelőzni. Ennek a nemes célnak az érdekében a spanyol Pedro de la Rosa és az indiai Narain Karthikeyan biztosan mindent meg is tesz majd.


Lotus

A felsorolás elején már említettük a tavalyi évben még Lotusként versenyző csapatot, mely Caterhamra változtatta nevét, hogy elkerüljék a mezőnyben két azonos néven futó versenyautó miatti jogi hercehurcát. Az idei szezonban így a Lotus Renault GP jogutódjaként, mondhatni új csapatként mutatkozik be a Lotus F1 Team. A Renault motoros E20 nevű gép az egyik legszebb a mezőnyben, hiszen legendás fekete és arany festése az 1980-as évek második felében sikeresen szereplő akkori Lotusra hasonlít. A csapattól igen sokat várnak, főleg, hogy itt ül újra egy F1-es autó kormánya mögé a világbajnok finn Kimi Räikkönen, és az ugyancsak két év kihagyás után visszatérő francia Romain Grosjean.

Marussia

A korábban Marussia Virgin Racing, vagy Virgin Racing néven jegyzett Formula–1-es csapat 2010-től szerepel a száguldó cirkuszban. De nemcsak a név változott, hiszen régebben brit színekben, idén pedig már orosz zászló alatt serénykednek. A cél egyértelmű: Ne legyünk utolsók! Ehhez viszont igencsak össze kellene kapni magukat, hiszen csak a harmadik, egyben utolsó előtti tesztre tervezték elvinni az sereghajtóknál megszokott Cosworth motorral szerelt MR01 kódjelű autójukat. De a szegény embert még az ág is húzza, hiszen nem tudták teljesíteni a FIA által előírt utolsó, 18. kötelező töréstesztet, így nem próbálhatták ki a 2012-es gépüket. Az egész istálló most erőn felül azon dolgozik, hogy a szezonnyitóra minden rendben legyen és teljesítsék a szabálykönyvben leírtakat. A jerezi tesztre és az első barcelonai alkalomra is csak a tavalyi autót vitték, azt is csak azért, hogy az újonc francia Charles Pic gyakorolhasson. Ennek persze korántsem örül a másik pilóta, a veteránnak számító német Timo Glock, aki szerint az is hatalmas hátrány jelent számukra, hogy autójukban idén sem lesz KERS, azaz körönként 6,6 másodpercig plusz 85 lóerőt adó bioturbó.

McLaren

A régi nagy csapatok egyike, mely még a Forma-1 hőskorában, 1966-ban a Monacói Nagydíjon debütált. Azóta a brit csapat 12 versenyzői és 8 csapatbajnoki címet nyert. A McLaren két ugyancsak brit világbajnok pilótával is büszkélkedhet, a 2008-ban címet nyert Lewis Hamiltonnal, és a 2009-ben összetett első helyet megszerző Jenson Buttonnal. Mi más célja lehetne a Mercedes motoros MP4-27 volánja mögött egy ilyen erős párosításnak, mint a végső győzelem? Na és persze a revans a Red Bull csapaton, akik mögött az elmúlt két esztendőben másodikként zártak.

Mercedes

Nemcsak a hétszeres bajnok Michael Schumachernek köszönhető, hogy a Forma-1 hatalmas népszerűségnek örvend Németországban. A Mercedes gyári csapatként csak 1954-ben és ’55-ben szerepelt az F1-ben és azalatt a két év alatt kilenc győzelmet szerzett. A Brawn GP utódjaként a németek 2010-ben tértek vissza teljesen, és a brit McLarenhez hasonlóan a két pilóta itt is a csapattal azonos nemzetiségű. Michael Schumacher és Nico Rosberg a harmadik szezont kezdi együtt, akik remélik, hogy az idei szezonban már tényleg jók lesznek a dobogóra, sőt akár a legfelső fokára is.

Red Bull

Az osztrák licencszel versenyző és a Red Bull energiaital-gyár tulajdonában álló két csapat közül az elsőszámú, 2005-ben kezdte karrierjét az F1-ben. Az előző két évben mindent vittek, a német Sebastian Vettel megnyerte a bajnokságot, majd megvédte a címét és az ausztrál Mark Webber segítségével begyűjtöttek két konstruktőri elsőséget is. Még nem tudni, Vettel milyen néven fogja illetni a hivatalosan RB8 nevű Renault motoros versenygépét, ugyanis volt már Kate, illetve Kate mocskos hugicája, majd Lucskos Liza és az első bajnoki címet hozó Kéjenc Mandy következett. A címvédésre a Kylie Minogue ihlette Romlott Kylie becenevű autójával került sor, amit Dietrich Mateschitz csapattulajdonostól ajándékként meg is kapott.

Sauber

A svájci Peter Sauber által 1970-ben alapított csapat eddig 323 futamon állt rajthoz, de csak 2008-ban sikerült kiharcolniuk az eddigi egyetlen győzelmüket, Robert Kubica révén. A C31 kódjelű autójukhoz a motort – úgy, ahogy az elmúlt két évben is – a Ferrari biztosítja számukra. A pilótaüléseket a japán Kamui Kobayashi és a mexikói Sergio Pérez foglalja el. A tavalyi évben a középmezőny végére, a hetedik helyre voltak jók összetettben, de mint az összes vetélytárs, ők is fogadkoznak, hogy idén már biztos előrébb tudnak lépni egy-két helyet.

Toro Rosso

A kétszeres világbajnok Red Bull csapat kistestvére a Scuderia Toro Rosso, mely felerészben az energiaital-gyár tulajdonos Dietrich Mateschitz, és felerészben a 14 szezonban 10 futamgyőzelmet szerző, 1997-ben visszavonult osztrák pilóta, Gerhard Berger tulajdonában van. Hiába a közös vérvonal a Red Bull csapattal, a Toro Rosso STR7 nevű autójában mégsem Renault motor dohog, hanem Ferrari. Versenyzőik az ausztrál Daniel Ricciardo és az újonc francia Jean-Eric Vergne, aki a 2010-es brit Formula-3 bajnoka és 2011-ben a Renault 3.5 szériában a második helyen végzett összetettben.

Williams

A szebb napokat is megélt neves csapat az 1969-től 1976-ig működő Frank Williams Racing Cars utódjaként jött létre 1977-ben, Frank Williams és Patrick Head tulajdonában. A Forma-1 második legsikeresebb csapata 7 egyéni és 9 konstruktőri világbajnoki címével. Az ezredforduló után lejtmenetbe került a csapat, mely utolsó vb-címét az IndyCarban is bajnokságot nyert Jacques Villeneuve szerezte még 1997-ben. A Williams legnagyobb törése 2005-ben következett be, amikor a teljes mértékig magánkézben lévő csapat már nem élvezte egyetlen autógyár támogatását sem, mely következtében egészen addig csúsztak hátra a tabellán, hogy a motorokat már ők is csak a sereghajtókat ellátó Cosworth-től tudták megvásárolni. A 2012-es szezonban FW34-gyel rajthoz álló versenyzői a GP2-bajnok venezuelai Pastor Maldonado és a brazil Bruno Senna, aki a háromszoros Formula–1-es világbajnok, néhai Ayrton Senna unokaöccse. Persze ők is szeretnének elmozdulni a tavalyi összetett 9. helyről, melyhez az idényben utolsó pontszerző (5 pontot szereztek) csapatként jutottak hozzá.