Lenyűgöző fotók egy, a világ végén élő népről

Egy hely a Földön, ahol a hőmérséklet –40 Celsius fokig képes lehűlni és nagyjából 16 ezer rénszarvas él, együtt az emberekkel. Lebilincselő galéria következik egy tőlünk teljesen idegen világról.

Szibéria, Nyenyecföld. Ez a terület az Oroszországi Föderáció egyik autonóm körzete. A nyenyeceknél a yamal jelentése "a Föld vége", és a képeket elnézve tényleg úgy érezhetjük.

A nép Oroszország északi területein, Észak-Európa és Nyugat-Szibéria északi felében laknak az Északi-Dvina torkolatától a Jenyiszej torkolatáig. Elsősorban rénszarvastenyésztéssel és -pásztorkodással foglalkoznak, na halászattal. Emiatt költöző életmódra álltak be. Az Északi-sarkkör felett található településről és az ott élő roppant kedves emberekről készített fotókat Aszja Dobrovolszkaja.

Farkasordító hideg, hó, elszigeteltség és rénszarvasok mindenütt

Amikor a rénszarvasok kerülnek szóba, a legtöbb embernek valószínűleg a repülő, piros orrú, varázslatos állatok jutnak eszükbe, akik ugyebár a Télapó szánját húzzák. Nos, a velük együtt élő nyenyecek számára valószínűleg egészen mást jelentenek. Például magát az életet. Oroszország északi részén ennek az autonóm közösségnek hozzátartoznak a mindennapjaikhoz.

(BoredPanda)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon