Mi zavar egy nőt szex közben?

Mi az, amitől rosszul vannak a csajok az ágyban, de tapintatból sosem szólnának érte? Néha épp a legbanálisabb dolgok teszik tönkre a szexet. Mondjuk, miért jár a férfiaknak piros lap!

Ideális esetben nem titok, mitől kap sikítófrászt a csajod szex közben, és mit mellőzne inkább bármelyik együttlét alatt. Vannak viszont kellemetlen dolgok, amikről nem véletlenül nem beszél. Elárulunk egy rakás, sok nő által talán tipikus férfihibának nevezhető dolgot a szex kapcsán, még ha tudjuk is, hogy minden nő más és más ízlésű, igényű az ágyban is.

Szagok és ízek

Egy izmos, meztelen férfi felsőtesten lecsorduló izzadtságcsepp valószínűleg a képernyőn mutat a legjobban. A valóságban azonban maximum akkor lehet vonzó, ha nem jár orrfacsaróan erős és kellemetlen testszaggal. Ráadásul a testszag nem az egyetlen velejárója az izzadtságnak, bőrünk hasonlóan sós ízű lesz tőle, mint a tengervíz.
Szánj időt a szex előtt egy frissítő zuhanyra, vagy legalább egy gyors mosdásra, ha egy izzasztó, fárasztó nap után gondolnál egy gyors menetre, és ne feledkezz meg a szájhigiéniáról sem. Kíméld meg a csajod mindezektől, ahogy ő is megkímél téged!

Az időzítés

Valószínűleg nem újdonság a megfelelő időzítés fontosságáról beszélnünk. Legyen szó a csókról, az előjátékról, vagy a szex kezdetéről, egyiknél sem mindegy, mikor kezdesz bele. Az időpont eltalálásához figyelj a nő reakcióira és gesztusaira. Engedd kicsit át az irányítást az elején, hogy tudd, mikor megfelelő a pillanat.
Nem mindegy ugyanis az sem a nőknek, hogy mennyire rohan vagy ér rá a férfi az ágyban is. Nem kell persze folyton parázni, de lehetőleg ne a vizsgára/állásinterjúra indulás előtt öt perccel próbáld leteperni a csajt.

Te tökéletes vagy?

Sok nő tévesen hiszi azt, hogy kívánatossága a tökéletes külsejének függvénye és kétségbe esik, ha külseje eltér a férfimagazinok címlaplányai adottságaitól. A te feladatod érzékeltetni vele az ágyban, hogy neked ő legtökéletesebb partner, külsőleg is. Ezt az elvárását persze sosem fogja elárulni neked.
Tiltólistás felsorolni, megemlíteni a nőnek, hogy kicsit laposabb, vagy akár kerekebb itt vagy ott, vagy eltérő formájú bármilye is a tökéleteshez képest. Ha bírálod a nő külsejét, egy időre biztosan kiábrándul belőled – és ami még biztosabb: magából is. Te talán makulátlanul tökéletesnek érzed magad?
Inkább dicsérd meg a nő külsejét, emeld ki legszebb testrészeit, mintsem kritizáld a kevésbé előnyösebbeket. Bókolni még mindig menő!

Csak a fényt ne!

Hibapontot jelenthet az is, mikor a nagylámpa reflektorfényében úszva, több kislámpa kíséretével tepered le a nőt. Hogy miért? Mert az erős fény a legtöbbször előnytelen megvilágítással és béna fényszöggel is jár. Sajnos. Ez a kombó pedig ősi ellensége az amúgy hibátlan bőrnek is. Ettől még persze igent mondunk a vízparti romantikázásra, akár verőfényes napsütésben is, de a képünkbe világító lámpa egyenlő azzal, hogy nem tudjuk elengedni magunkat (ráadásul a férfi néha észre se veszi, hogy kiég a retinánk a ránk irányzott lámpától).
Az intim, meghitt hangulat fő támogatója az örökzöld gyertyafény, az állítható lámpafényű világítótestek, vagy a hangulatlámpák. Használd inkább ezeket te is a felszabadultabb szexért, és ha megteremtődött a maximális fesztelenség, egy idő után simán működik majd a szex nappali fénynél is.

Miért nincs kedved?

Erőltetni, rábeszélni, nyaggatni sosem célravezető a másikat azért, hogy elérd a célod.
Ha olyanra próbálod rádumálni a párodat, amihez nincs kedve, vagy amit nem szeret, vagy ami a legkevésbé okoz neki örömet, akkor ezzel erősen csökkented tekintélyed, vonzóságod, férfiúi minőséged a szemében. Nem fog megjönni a csaj kedve csak azért, mert kérleled.
Mindezzel csak erőszakosnak és kicsit (elnézést, de) butának is fogsz tűnni. Pontosan azt éred el tehát, amit biztosan nem akarnál.

Valamit valamiért

Senkinek sem jó, ha azt érzi, mellőzik szex közben. A szexben kiemelt fontosságú az, hogy ne önző, ösztönlény módjára szeresse egymást (vagy inkább magát) a két ember, mert attól a legkevesebb eséllyel lesz mindenki elégedett. A kölcsönösség a kulcsszó, ha kérsz, adj is. A nők többsége titkon egy örök úriemberre vágyik az ágyban is, aki szex közben elsősorban arra figyel, mivel okozhat örömet a nőnek, önmaga örömszerzésén túl. A férfi tenyerén hordozott nő pedig tényleg hálás lesz a kiemelt figyelemért, és lesni fogja a férfi szinte minden kívánságát.

A decibelek

Nem, nem azt mondjuk, hogy síri csend és némaság kell ahhoz, hogy a legtöbb nőnek megfelelő legyen a szexhez minden külső körülmény. Viszont az erős, zavaró zaj - legyen az a szomszéd fúrógépe, vagy a folyamatosan felcsendülő telefoncsörgés - rettenetesen kiábrándító és kizökkentő lehet. A külső, befolyásolhatatlan időben érkező hangok amellett, hogy megzavarják az idillt, nem hagyják, hogy halljuk a saját, és a partnerünk hangját sem szex közben. Márpedig a visszajelzések nagy részét a legtöbb nőnél - ebben is hasonlítva a férfiakhoz -, a hangok alkotják szex közben.
Persze a kellemes erősségű háttérzenére a legtöbb nő is igennel voksol (van, aki nem, ezt is tartsd tiszteletben!), ezért érdemes becsempészni valamelyik közös kedvenceteket a lejátszóba, hogy csökkentsd a külső, hangulatromboló zajok esélyeit. Nem, a Metallica nem számít meghittnek.

A quiche (ejtsd: kis) egy francia tésztás lepényféleség, amerikaiak szerint igazi csajos kaja, szóval kitűnő választás, ha meg akarjuk lepni valamivel párunkat, vagy le akarjuk nyűgözni azt a szőkét, akit végre sikerült elhívni randizni.

A quiche-t sok mindenhez hasonlítják különböző fórumokon, nevezik francia pizzának, nyitott lepénynek, és a műfaja sem tisztázott, ugyanis van, ahol desszertként emlegetik, máshol főétel, egy harmadik helyen pedig a reggeli étkezés tipikus fogásának nevezik. Mi nem foglalkozunk a címkézéssel, szerintünk a quiche olyan valami, amit meg lehet enni, és finom. A töltelék ezerféleképpen variálható, mi ezúttal egy zöldséges verziót készítünk, hús nélkül, szóval ha vega a szíved választottja, akkor ez nyerő megoldás lehet.

Itt egy vizuális gyorstalpaló:

Kezdjük az alapoknál: ha elkészítésről beszélünk, akkor a quiche két fő részből épül fel: 1. van az alapot jelentő tésztalap, 2. minden egyéb, ami a tésztalapra kerül. Elsőként a tésztát fogjuk elkészíteni, mert ennek kell egy kis idő, hogy megkeljen. A tésztagyúrás általában sok hobbi szakácsnál egy komoly lélektani határt jelent, mert rejtélyes, misztikus dolognak tűnik, amit csak a beavatott kevesek képesek megalkotni egy titokzatos szeánsz során. A helyzet ennél egyszerűbb, ugyanis a tésztagyúrás alapjában véve egy igen mechanikus folyamat: az ember összerakja A-t, meg B-t és C-t, és kész a termék. Jó, jó, tudjuk, a főzés az művészet, meg kreativitás, meg minden, de ezt a szöveget hagyjuk meg a csajoknak.

Part 1. A tészta

Tésztát gyúrni egyáltalán nem nehéz. Kell hozzá pár dolog, például egy konyhai mérleg, ugyanis a tészta esetében a számok fontosak. Harminc dekagramm lisztet morzsoljunk el tizenöt dekagramm vajjal – vajról beszélünk, a margarint dobjuk ki, gyújtsuk fel, lőjük ki a világűrbe –, egy tojás sárgáját, egy csipet sót, majd lassan öntsünk hozzá annyi hideg vizet, amitől a tésztánk még nem lesz nyúlós. Kezdjük egy decivel, ez a minimum, majd a halmazállapotot figyelve öntsünk hozzá egy újabb decit, ha kell. Milyen a kemény tészta? Olyasmi, mint a gyurma, de annál azért egy árnyalatnyival puhább, szétmorzsolhatóbb. A nyúlós tészta meg úgy nyúlik, mint a megolvadt sajt, de ha itt tartunk, az már nem szerencsés. Ebben az esetben a mentőövet pár deka liszt és egy kevés vaj jelenti.

A tésztát tegyük egy tálba, takarjuk le, és tegyük fél órára hűtőbe. Vegyük elő a sütőformát, ami esetünkben egy kerek, általában hullámos szélű frizbihez hasonlító tárgy. (Nagy szupermarketekben is könnyen beszerezhetjük, olyan helyeken van, ahol férfiak általában nem szoktak megfordulni, nevesül a fakanalak, sajtreszelők, és hasonló tárgyak osztályán. Egy kb. egy centi magas peremű, béna fémtálcát keressünk.) A tésztát nyújtsuk ki, szokták mondani a szakácskönyvek, de mit jelent ez? Semmiképpen ne úgy nyújtsuk ki, mintha egy expander lenne! Ehelyett inkább tegyük a liszttel beszórt konyhapultra, és egy sodrófával, vagy akár egy üres borospalackkal (kipróbált módszer, ráadásul egy legénykonyhában előbb fogunk üres borosüveget találni, mint sodrófát, nem igaz?) és nyújtsuk ki. A tészta ne legyen papírvékony, inkább jó félcenti-centi vastag. Ezt követően tegyük be a sütőformába. Ha ezzel megvagyunk, akkor veregessük vállon magunkat, bontsunk ki egy üveg pezsgőt, mert megcsináltuk!

Vaksütés

Nem, a vaksütés nem azt jelenti, hogy innentől kezdve letakart szemmel sütünk tovább. Ennyire még a franciák sem furcsák. A vaksütés azt jelenti, hogy a tésztát töltelék nélkül elősütjük, hogy amikor élesben megy majd a dolog, akkor ne púposodjon fel, és ne ázzon szét a később belépakolt tölteléktől. Halmozzunk valami olyan súlyt a közepére, ami nem olvad meg, például egy marék szárazbabot. Az elősütés 190 °C fokon történjen, kb. 10-15 perc elég is lesz. Utána vegyük ki.

Part 2. A töltelék

Amíg vaksül a tészta, addig forrásban lévő vízbe dobjunk bele falatnyi darabokra vágott brokkolit, majd 2 perc után vegyük ki és öblítsük le hideg vízzel. Erre azért van szükség, hogy lehűljön, és ne főjön tovább magában. Keverjünk össze másfél deci főzőtejszínt, két tojást, meg 15 deka szétmorzsolt rokfort sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A brokkoli darabokat tegyük bele a tésztalapba, majd öntsük fel a sajtos-tejszínes keverékkel, utána vágjuk be az egészet a 180 °C fokos sütőbe és hagyjuk ott negyven percig, vagy amíg a teteje megbarnul.
Kifejezetten olcsó fogásról beszélünk, ráadásul a quiche jól elvan hűtőben is, és hidegen is fogyasztható. A tészta miatt időigényes az elkészítése, ráadásul a mosogató is meg fog telni, de megéri a fáradságot, mert a végeredmény mutatós és ízletes.

Hozzávalók

30 dkg liszt

15 dkg vaj

3 tojás

1 brokkoli

150 g tejszín

15 dkg rokfortfrissen őrölt bors

Bon apétit!

Mondtuk, hogy könnyű lesz, igaz? De ha még ez is túl fárasztó neked, akkor irány a Netpincér, ahol a címed megadása után már választhatsz is a jobbnál jobb opciók között. Mindent bele!

Igen, eljött az a pillanat, amikor egy kicsit fázni szeretnénk. Megborzongani a hűvös szélben, és belebújni egy pulcsiba. Esetleg felvenni egy bélelt csizmát, anorákot, meg sapkát. Aztán irány az Antarktisz vagy Jakutföld.

Eismitte, Grönland

1931-ben egy sarkkutató expedíció hozta létre az Eismitte (kb: a jég közepe) bázist, ahol a leghidegebb mért hőmérséklet – 64.9 °C volt. Itt most, azaz júliusban is fel kell kötni a jégeralsót, az átlaghőmérséklet ugyanis – 12 °C. Turizmus Grönlandon is van, úgyhogy lehet becsomagolni a nagykabátot, sálat meg a kesztyűket.

Snag, Kanada

1947. február 3-án a Yukon folyó partján fekvő Snagben mérték a leghidegebb időjárást az észak-amerikai kontinens történetében, ami - 63°C volt. A falut a Klondike-i aranyláz idején, az 1890-es évek végén alapították, és már 1947-ben is csak 8-10 prémvadász lakta. Jelenleg csak egy meteorológiai bázis található errefelé 6-7 fős személyzettel, de alkalmanként fogadnak látogatókat. Arany is kevés található errefelé, hideg annál több. Jelenleg nincsenek mínuszok, a cikk megírásának idején kánikulai plusz 16°C-t jósolnak. Még mindig jobb, mint a 37 °C!

Ojmjakon, Jakutföld

Az oroszországi Jakutföldön található Ojmjakon hideg hely: 1933-ban – 71.2 °C-t mértek, és a tél csekély 9 hónapig tart. A kb. 520 fős helyi közösséget ez nem nagyon zavarja, az iskolát például csak akkor zárják be, ha – 50 °C alá megy a hőmérséklet. A videóban látható tanárnéni szerint - 40-ig teljesen normálisnak számít az idő. Idén januárban inkább a meleg volt a probléma, ugyanis szinte soha nem látott módon – 10 °C-ig kúszott fel a hőmérő higanyszála. (Bizonyára izzadtak is a derék jakutok rendesen!) Jelenleg ott is nyár van, plusz 14 °C.

International Falls, Amerikai Egyesült Államok

A Minnesotai város az Egyesült Államok leghidegebb városaként szerzett magának hírnevet, amit az itt mért – 46 °C-nak köszönhet. A korábbi két kísérleti teleppel ellentétben itt tényleg élnek emberek, a városnak saját reptere is van, kiépült infrastruktúrával. Az egyetlen rossz hír, hogy a 6424 lakosú városban pillanatnyilag meleg van – igaz, elviselhető szintű -, 21 °C. Érdekesség, hogy a városka becenevét – a nemzet mélyhűtője – 1986-ban megpróbálta elbitorolni a közeli Fort Francis, amelynek következtében 12 éves pereskedés vette kezdetét. A jogi eljárás International Falls győzelmével zárult, de szerintünk a viszony még mindig fagyos a két város között.

Vosztok állomás, Antarktisz

A bolygó történelmének eddigi leghidegebb hőmérsékletét az antarktiszi Vosztok kutatóbázison mérték 1983-ban: - 89.2°C. Az 1957-ben alapított tudományos kutatóközponton csak tudományos szakemberek élnek, kizárólag nyáron (ami ott decemberre és januárra esik) közel 25-en, amikor is kellemes – 30 °C körüli az átlaghőmérséklet. Jelenleg az átlaghőmérséklet – 60 °C és a Nap nem fog előbújni augusztusig.