Ezért vagy egy emberi roncs egy átbulizott este után, aki másnap víz és kaja után sóvárog

Mindig ugyan az a móka, másnaposan éhes az ember, még akkor is, ha előző este rendesen bekajált. De miért? Utánajártunk ennek a rejtélyes dolognak, és megfejtettük az élet legnagyobb és legkínzóbb kérdését.

Nyilvánvalóan az alkohol a felelős ezért, ami elég rendesen felborítja metabolizmusodat, hétköznapi nevén az anyagcserédet.

Az alkohol ugyanis lecsökkenti a glikogén és szénhidrátok mennyiségét a szervezetedben, ezért megváltozik a vércukor mennyisége és egyensúlya.

A glikogént szénhidrátokból nyered még te is, vagyis nem csoda, ha egy rendesen bekarmolt éjszaka után a cukros és lisztes italokat/kajákat kívánod.

Nem is kell sokat innod, és nem is kell másnaposnak lenned ahhoz, hogy farkas éhesen ébredj

Kutatások bizonyítják, hogy már három feles is 30%-kal csökkenti a vércukorszintet, ami már bőven elég ahhoz, hogy korgó gyomrod mérhetetlen éhséggel ébresszen.

És akkor még ott van a dehidratáltság is

Az alkohol vízelvonó hatása miatt gyakorlatilag kiszárítja a szervezetedet, ami meg (iszonyat) fejfájással, szájszárazsággal és szomjúságérzettel figyelmeztet, hogy valami folyadékféleségre lenne szüksége.

Nyilván ismered a szokásos trükköket, hogy ne érjen utol a másnaposság szele (az este folyamán nemcsak alkoholt iszol, hanem vizet is, és eszel egy kis sós vagy édes ropogtatnivalót, mert ezek ugye felszívják az alkoholt), valahogy mégis mindig belecsúszol. Ha kész baj, akkor is lehet kármentesíteni azért:

Életmentő lista, ha a másnaposság eléggé betalált

(Forrás: #életem)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon