Óda az eltunyuló férfiakhoz

Mindenki ismeri a legendákat a szakadt melegítőben trampliskodó, zsíros hajú nőkről, akik annyira nyeregben érzik magukat a kapcsolatukban, hogy még körmöt vágni is elfelejtenek. Aha. És ismeritek a sztorit a kapcsolat elején mindig őrülten szexi, majd néhány hónap múlva szép lassan egyre igénytelenebbé váló pasikról? Nem? Akkor talán nem árt tovább olvasnotok.

A világ egyik legigazságtalanabb dolga, hogy egy nőnek MINDIG tökéletesen kell festenie. Nem, kedves férfiak, ne gyertek azzal, hogy jók vagyunk melegítőben, kócosan is – pont amiatt szoktatok friss hús után nézni, hogy az asszony elhiszi ezt nektek. Tulajdonképpen érthető, hogy természetes igényetek van a szépre, és persze egyetlen épeszű nő sem akar csimbókos hajjal szexinek látszani, mégis az a helyzet, hogy míg a mi szemünkben a szálkát, addig sajátotokban a gerendát sem veszitek észre. Hadd meséljem el, hogyan viselkedik a férfi egy kapcsolat elején, három aprócska, ám annál sokatmondóbb pontra vetítve!

Az első két hónapban:

- Minden randira frissen, illatosan, megborotválkozva, mosolyogva érkezik.
- Ha a lakásodban vécére kell mennie, istentelen mennyiségű légfrissítővel tünteti el a nyomokat.
- SOHASEM böfögne előtted, hiszen pedálozik. Az első két hónapban a pasiknak érdekes módon leáll a böfögési reflexe.

Ám nem telik el néhány további hónap, és a mérleg az alábbiak szerint módosul:

- Hazajön a munkából borostásan, izzadtan, nyűgösen, és bevetődik a kanapéra, lefekvés előtt pedig reklamál, hogy mostanában kevesebb a szex.
- Ha a közös lakásotokban vécére kell menni, sokszor az ajtót se zárja be, és a légfrissítő törlődik a memóriájából.
- Bizonyos idő után nemcsak aktiválódik, de fel is erősödik a böfögési reflexe.

Persze, vannak nők, számosan, akiket nem zavar az egymás előtti vécézés és a böfögés sem, de higgyétek el, nem ők vannak többségben. Csakhogy a férfiak annyira el vannak foglalva a saját sztereotípiáikkal (a csaj összeköltözés/eljegyzés/házasság után elhanyagolja magát), hogy szinte észre se veszik: lassan, de biztosan ők maguk is engednek a normából, legyen szó az otthoni megjelenésről, testsúlyról vagy a szanaszét hagyott cuccokról a lakásban.


Oké, felszalad pár kiló, ha végre találtok egy csajt, aki istenien főz – erre még egyetlen kapcsolat sem ment rá. De amikor a sok munkára hivatkozva csökken a hajmosás gyakorisága és egyre kevésbé zavar a fogkrémfolt az otthoni pólódon, akkor ideje megálljt parancsolni az eltunyulásnak, és újratervezni az útvonalat. Biztos, hogy csak a nőknek kell mindig makulátlanul festeniük? Hogy minket úgysem zavar a kócos fej és a kinyúlt melegítő? Elárulom, mert a csajok többsége nem volna olyan tapintatlan, hogy elmondja: DE, ZAVAR.

Azzal, hogy egy férfi elereszti magát, és gond nélkül beleböfög a képünkbe a kanapén, hogy negyedszer is visszaveszi a foltos pólóját és gyakorlatilag semmi másban nem látjuk, csak szakadt „játszós” ruhában, azt sugallja: „látod, bébi, én akárhogy is nézek ki, te az enyém vagy, és ezért az égvilágon semmit se kell tennem.” Ha egy nő tenné ugyanezt, rövid időn belül szóba kerülne a baráti körben, hogy hát, igen, az asszony elhagyta magát. Ha egy csaj mászkálna kajafoltos pólóban, rövid úton belül lapátra kerülne. Nem, nekünk selyemhálóingben kell kilejtenünk az ágybareggeliért, és elfelejtenünk a legkényelmesebb pizsamáinkat, mert viseltesek. Pedig néha nekünk is megkönnyebbülés, ha nem kell sminkelnünk, hajat vasalnunk, manikűröznünk, sőt. De megtesszük, mert tetszeni akarunk.

Gondolj csak bele az alábbi szituációba! Ha hazaesel a munkából, két percen belül a "játszós" ruhádban fekszel a gép előtt. Reggel felkelsz, tusolsz, borotválkozol – és frissen, illatosan elindulsz a melóhelyre. Így a csajodnak mindössze néhány perc jut belőled ingben, farmerban, úgy, ahogy viszont a munkatársaid előtt egész nap parádézol. Tedd a szívedre a kezed: nem fordulna meg bizonyos idő után MINDEN nőben, hogy vajon miért fontosabb a kollégák előtt adnom a szépfiút, mint annak tetszeni, akibe elvileg szerelmes vagy? Innen pedig már csak egyetlen – és lássuk be, tökéletesen logikus – lépés a féltékenység. „Vajon kinek csíped így ki magad? Mert nekem csak a szakadt pólód jut!”

Nos, drága uraim, tessenek ezen elmorfondírozni kicsit, aztán kiselejtezni azokat az elnyúlt-kifakult régi edzőpólókat, és néha nem csak azért szépítkezni, hogy normálisan nézzetek ki a cégnél. A női lélek ugyanis érzékeny játékszer, és ha azt érzi, szemernyit se érdekli a férfit, hogy imponáljon neki, akkor egy idő után magába roskad – vagy ami még rosszabb: a nő maga is belesüllyed az elhanyagoltság sűrű és bűzös mocsarába. Az pedig a kapcsolat végének legbiztosabb kezdete – mert előbb-utóbb valaki fellázad, és csalni fog. Teljesen jogosan.

Kíváncsi vagy, mit hogyan élnek meg a nők? Női szemmel című sorozatunk segít!

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon