Egy friss tanulmány szerint az önimádók egymást lájkolgatják az Instagramon

A saját magukba szerelmes egyének számára a közösségi média a legjobb platform az önfényezéshez, ez alapján pedig azt gondolhatnánk, hogy a konkurenciára nincs is idejük. Most azonban kiderült, az önimádók valójában szeretik egymást. Legalábbis követni az Instán.

Erre a következtetésre a Sejong University kutatói jutottak, akik friss tanulmányukban a nárcisztikus személyiségjegyek és a posztolgatás, illetve az Instagram összefüggéseit vizsgálták.

- tette fel a kérdést Seunga Jenus Vin, a tanulmány szerzője, aminek keretein belül 276 felnőttet vizsgáltak, és azt állapították meg, hogy a szelfiket posztolókat az emberek negatívabban ítélték meg, mint a mások által készített képeket közzétevőket, ez pedig nem is túl meglepő.

Ami eggyel furcsább az az, hogy a nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezők kedvelik a hozzájuk hasonló módon rengeteg szelfit posztoló felhasználókat, tehát az önimádók gyakorlatilag egymást követik és lájkolják az Instán.

És hogy az önimádaton kívül mégis mi állhat még az állandó szelfizés hátterében? Itt megtalálod rá a választ:

Pszichológusok szerint ez az oka annak, ha valaki folyamatosan szelfizik

A szakértők már egy külön nevet is adtak annak a mentális rendellenességnek, ami állandó szelfizgetésre sarkallja az embert. Ez a "selfitis". Ha tehát egy ismerősöd (mert te nyilván nem...) folyamatosan késztetést érez arra, hogy lőjön magáról egy képet, majd feltöltse azt a netre, könnyen lehet, hogy az illető "selfitisben" szenved.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon