Összegereblyéztük az év legemlékezetesebb sportos pillanatait. Legek, Lanzafamétól, Knézyn át Dzsudzsákig.

A legmeghökkentőbb

Az év egyik legmeghökkentőbb videója márciusban bukkant elő a neten.

Később kiderült, hogy a pocakos fickót Andrew Cassidynek hívják, és 2002-ben kezdett el freestyle-ra gyúrni, amikor elveszítette állását. A videó pembrokeshire-ben készült, és úgy terjedt a világon, mint egy mutáns vírus. Meg is hívták Andrew-t, az egykori halászt a dubaji freestyle-vébére sztárvendégnek.

A legjobb ajándék

Pózolj vaddisznóval, bajuszban! Csank János mérsékelten sikeres másfél évet töltött Gyirmóton, nem is hosszabbítottak vele szerződést. Ám a szeretet és a tisztelet így is hatalmas, amit egy modern kori, mozgalmas festménnyel bizonyítottak – vaddisznós tájkép búcsúajándéknak.

A leghülyébb

Egygólos vezetésnél tizenegyest kapott a Honvéd Pécsett, erre Davide Lanzafame és Leandro Martínez nem tudott dűlőre jutni, kinek is kellene elvégezni a büntetőt. És addig vitatkoztak, dulakodtak, amíg mindketten megkapták a sárga lapjukat. Mivel Lanzafaménak már volt, előkerült a piros is – saját tizenegyesből kiállítás, bravó!

A legcukibb

NBA-meccseken már hagyomány az úgynevezett Dance Cam használata, amikor táncra hívják a nézőket, ám ritkán lehet belefutni egy ennyire zseniális dance-offba. Egy cuki és ügyes duci kisfiú, valamint egy hasonlóan tehetséges jegyszedő párbaja.

A legjobb interjú(alany)

"Bebizonyítottuk, hogyha akarunk, akkor tudunk játszani!" Ezt bírta nyilatkozni az észtek elleni győzelem után Dzsudzsák Balázs, a mi szemünk fénye. A teljes monológot is elolvashatod korábbi cikkünkben, alábbi videóban pedig láthatod hozzá Dzsudzsi durcás képét is.

A legmeghatóbb reklám

Az év egyik legjobb, de mindenképp legmeghatóbb reklámját a Guinnesstől kaptuk.

A legjobb kommentátor

Knézy kiborult, őszintén. Élő adásban. “Most már csak elmondom, mert böki a csőrömet: kollégám, amit itt Csank Jánossal interjút csinált a szünetben… Istenem! Mekkora közhelyek voltak ezek! Föl kell állni a padlóról, a jugó-pótselejtező után is felálltunk. Könyörgöm, hol álltunk mi fel a padlóról Mexikó után? " És persze még folytatta Jenő, teljesen elgurult a gyógyszere.

De a korábbi zseniális riporter fia egyébként is erős évet zárt, rajta röhög a fél internet, a legemlékezetesebb meccse az volt, amikor a Fradi diósgyőri meccsén a zöldek összes színes bőrű játékosát Leonardónak hívta. Pechére a meccs végén már négyen voltak a pályán. Fel is adta.

A év legabszurdabb ötlete

Kökény Roland olimpiai bajnok kajakos úgy érezte, a már amúgy is sikerekben gazdag pályafutása akkor lehet teljes, ha bevonja a szakmai munkába kedvesét. Tervei szerint 2014 őszétől tehát párja, Szalai Vivien is irányítaná az edzéseit, aki jelenleg a Story magazin főszerkesztő-helyettese. Elképzeltünk egy edzést, és írtunk róla egy képzeletbeli riportot.

A legjobb oldal

Minden kétséget kizáróan a TrollFoci 2013 legjobb sportos Facebook-oldala, a srácok százezer fölé tornászták a lájkolóikat, és csupán csak annyit csinálnak, hogy baromi viccesek, ironikusak, önironikusak és ötletesek. Mi is csemegéztünk a mémjeikből, a román–magyar meccs és Dzsudzsák kapcsán is.

A legjobb sajttáj

"Kedves Sharon, épp most szakítja meg a meccs utáni sajtótájékoztatót" – mondta Neil Lennon, a Celtic edzője a Hearts elleni bajnoki találkozó után. Az egyik újságíró ugyanis annyira amatőr volt, hogy nem némította le a telefonját, ami kétszer is megcsörrent a sajtótájékoztatón. Lennon kedélyesen próbált csevegni a tudósító kissé zabos feleségével, aki amikor közölte vele a menedzser, hogy “Neil Lennon vagyok”, rácsapta a telefont. Majd ennyit mondott az újságírónak Lennon: “Michael, nem lesz ma este kimenőd!”

A legkellemetlenebb magyarázkodás

Miután botrányosan lélektelen és elképzelés nélküli játékkal kikapott a magyar labdarúgó-válogatott Bukarestben, majd 8–1-re megaláztak minket Amszterdamban, a felmondó kapitány határozott felemelkedésről, előrelépésről beszélt makacsul. Nem jókor.

“Ezzel a megszerzett 17 ponttal és az Eb-selejtezőn begyűjtött 19 ponttal 1986 óta a két legtöbb pontot gyűjtő sorozatát érte el válogatottunk, így elmondhatjuk, hogy bár az álmainkat elérni nem tudtuk, az elmúlt évtizedekhez képest az előrelépés, az őszi két vereség ellenére, szembetűnő.”

A leg...

Ez a tizenkét másodperc fantasztikus eszenciája a magasan kvalifikált edzőguru mondandójának, taktikájának. Mi nem tudunk betelni vele, ennél jobb nem történt velünk az évben.

És végül a leglátványosabb jelenetek/összefoglaló a magyar klubok őszi nemzetközi menetéléséről

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Hiába a fojtogató City-fölény, a Real Madrid jutott az elődöntőbe

További cikkeink a témában