A nyár átigazolási slágere az NB I-ben Alessandro Del Piero volt, elég sokáig tartotta magát a hír, miszerint a 39 éves egykori világklasszis, világbajnok, BL-győztes támadó a Honvédban köt ki. Végül Indiába ment haknizni. Megnéztük, kik jöhettek volna még majdnem.

Miután az olasz sztár Ausztráliában évente nagyjából 400 millió forintot keresett, valamiért nem lepődtünk meg, hogy mégsem az NB I-ben kötött ki, a Honvédnak az egész évben nincs ennyi bevétele. Ám a két olasz, a vezetőedző, Pietro Vierchowood, és sportigazgató, Fabio Cordella miatt nem volt teljesen irreális. Tízből nyolc szabadrúgásából gól lett volna, szóval szépen fogytak volna a Del Piero-mezek.

Körülnéztük a piacon, kik kerülhettek még szóba.

Raúl

A Videotonban a portugál után a spanyol vonalban hisznek, az új tréner nyilván a honfitársait favorizálja, noha a nyáron rámentem a magyarokra, meg jöttek fiatal délszláv tehetségek is. De a szakmai igazgató is kimondta, egy klasszis csatár még érkezhet: ez Raúl lehetett volna, aki eléggé Del Piero-szintű, csakhogy végül elvetették, miután csak 37 éves, márpedig ők komolyabb rutinnal felvértezett támadót szeretnének, aki azonnal bevethető. A hoppon maradt 102-szeres spanyol válogatott ezért fel is hagyott a profi focival.

Lothar Matthäus

A Fradinak sikerült hazacsábítani Angliából tapasztalatlan, de ügyes gyereket, Gera Zolit, valamint elhozták Münchenből a tehetségesnek tartott Benjamin Lauthot, ám a középpályára így is elkelne némi rutin, főleg mélységi irányító posztot. Thomas Doll miatt itt a német vonal erős, így kézenfekvő volt, hogy megkeressék a jobbára amúgy is Magyarországon élő korábbi kapitányunkat, Matthäust. A Margitszigeten kocogó, tehát karbantartott kiválóság többször is járt a Fradi-székházban, ám végül nem tudtak megállapodni, állítólag kicsinek találta a Groupama Arénának, méltatlannak a karrierjéhez, így marad inkább celeb. Pedig alig idősebb Del Pierónál, aranyat ért volna a rutinja.

Zlatko Zahovic

A Debrecen egyre inkább nyit a szlovén piac felé, Volas után Mihelic is odaigazolt, ezért nem csoda, hogy felmerült Zahovic neve. Szlovénia valaha volt egyik legjobb labdarúgója pályája csúcsán zseninek számított, mostanában csak baromi jó spíler, a kezdőkörben lődörögve is adna szezononként tizennyolc gólpasszt. A puhatolózó tárgyalások végül elakadtak, Zahovic ugyanis szeretett volna biztosítékot, hogy kezdő lesz, ám ezt Szakály és Bódi miatt nem tudta biztosítani Kondás Elemér. Pedig Zlatko azért tanulhatott volna egyet s mást a mestertől.

Pavel Nedved

Del Piero csapattársa volt a Juventusban a cseh aranylabdás, nem csoda, hogy a cseheket előszeretettel igazoló Győri ETO azonnal megkereste a középpályást, aki hajlott is a visszatérésre, mindenben megegyeztek, mindennel elégedett volt az Eb-ezüstérmes, egyetlen kikötése volt csak: abban az esetben ír alá Győrbe, ha Del Piero is aláír a Honvédhoz. A Győrnek is egy volt: meg kell szabadulni endékás frizkójától. Pedig milyen közel volt...

Marc Wilmots

Újpesten a tulajdonos miatt kézenfekvő volt, hogy Belgiumban kell kutakodni csatár után, amiben abszolút hiányt szenvedett a lila-fehér együttes. Először Luc Nilist keresték meg, ám a 47 éves gólvágó nem ment át az orvosin, így Marc Wilmots felé fordult a figyelem. Roderick Duchatelet több körben is tárgyalt a kiváló támadóval, aki hajlott is volna a pesti kitérőre, ám az utolsó pillanatban a Belga Labdarúgó-szövetség közbeszólt, nem engedte el a szövetségi kapitányt. Így aztán végül Kim Ojót igazolta le az Újpest.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A Barcelona ügyesen keverte a lapokat, történelmi szerződést írhat alá a Nike-val

További cikkeink a témában