Már csak egy csapat képviseli a magyar bajnokságot a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ám a Veszprém a végső győzelemre is esélyes. Ugye?

Szeptember 19-én, csütörtökön Szentpéterváron a helyi csapat és az MKB-MVM Veszprém mérkőzésével kezdetét vette a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelemsorozata. A Veszprém rendkívül magabiztos sikert aratott Oroszországban (15–28).

A mi egyetlen képviselőnk nyitja meg a férfi kézi BL-t, és remélhetőleg az ő meccsével is zárul majd a sorozat. Az MKB-MVM Veszprém nem titkolt célja a Final Four-szereplés, de merészebbek, bátrabbak a döntőről is beszélnek. És nincs ebben semmi meglepő, már az előző idényben sem volt négy jobb csapat a veszprémieknél, ám Fortuna ismét elengedte a magyarok kezét. A nyáron tovább erősítette keretét a magyar bajnok, minden posztra legalább két világklasszist terveztek, és a tervek mostanság valóra is válnak.

A spanyol gazdasági döccenőt kihasználva újabb válogatott játékos szerződött az Ibériai-félszigetről a Bakonyba, igaz Carlos Ruesga annyiban nem számít erősítésnek, hogy egy másik világklasszist, Császár Gábort kell pótolnia. Így két honfitárs karmesterrel (Chema Rodríguez a másik) tervezi Ortega mester a menetelést, de ne panaszkodjunk, nem sok világbajnok veri a labdát a parkettára Magyarországon. Bal átlövő poszton is komoly, elismert név került a keretbe, Momir Ilics kétszer is Bajnokok Ligáját nyert a THW Kiellel, a 31 éves, kétméteres izomtömeg védekezésben és támadásban is kiváló, épp olyan, amilyenre a Carlos Ortega vágyott. Ráadásul Ilics nagy magabiztossággal, jó százalékkal lövő a heteseket is.

A többi poszton is megvoltak már a világklasszisok, mindenhol kettő, kivéve a beállós részleg, oda ugyanis felhalmozott egy félcsapatnyi játékost az MKB. Végül a chilei Marco Oneto, a szerb Uros Vilovszki és a perzsa Alireza Muszavi el- vagy kölcsön lett/lesz adva, Renato Sulic maradt, aki egyértelműen az első számú játékos a poszton, valamint Schuch Timuzsim, a világ egyik legjobb védője, és végül Zsivan Pesics, a húszéves szerb is kiharcolta a keretben maradást.

Érdekes, a jobbkezes lövők közül Laluska Balázsra nem tartottak igényt, mégsem érkezett a helyére senki. A megoldás, vagyis Nagy László helyettesítése ugyanis belső átszervezéssel fog történni, vagy Ruesga, vagy Gulyás fog támadni átlövőben. De aggodalomra nincs ok, a Veszprém felkészülése több mint jól sikerült, felkészülési tornákon két döntőben is legyőzte azt a Paris Saint-Germaint, mely világválogatottá alakult, például Császár is oda igazolt. A franciákon kívül is szinte mindenkit lenyomtak Fazekasék, Sparkassen-kupát és a Tropheé Morbi'Hand elnevezésű felkészülési tornát is megnyerték.

A Szentpétervár elleni erődemonstráló siker csak bemelegítés volt egy nagyon hosszú útra, mely remélhetőleg nyár elején ér véget, a négyes döntőben. Aki pedig a sok légiós miatt húzza a száját, hallgasson Nagy Lacira, ő már sokat látott: "A felfelé törekvő, eredménycentrikus klubcsapatok döntő többsége már jó ideje nem szorítkozik a hazai élvonal választékára, és a költségvetésének határai között a lehető legjobb külföldieket igyekszik hosszabb időre magához kötni."

Mert a cél ismert.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés