A Debrecen egy percre volt attól, hogy kiüsse a BATE Boriszovot a BL-selejtező 3. fordulójában, amivel ugye közelebb került volna a BL-főtáblához, és egyúttal biztosan Európa-liga-csoportkörös lett volna. De könnyebb lett volna teljes létszámban harcolni, ám Selim Bouadla ostobasága miatt emberhátrányba került a Loki. Persze nem a francia az egyetlen, aki butaságot tett a pályán. Íme a legnagyobbak leghülyébb kiállításai.

A Loki egygólos előnnyel érkezett Fehéroroszországba, ahol aztán gyorsan növelte előnyét, ergo hármat kellett lőnie a nem túl lehengerlő BATE-nak a továbbjutáshoz. A Debrecen légiósa nyújtott segítő kezet a hazaiaknak, már a 38. percben megkapta második sárga lapját a meggondolatlan, ostoba légiós. A Boriszov egy perc múlva egyenlített, majd később még két gólt szerzett, a 94. percben fejelt találatra ráment a továbbjutás.

Bouadla egész pályafutását végigkísérheti ez a butaság, de az vigasztalhatja, hogy nála összehasonlíthatatlanul jobb focisták is csináltak már ostobaságokat, kiállíttatták magukat vébén, első válogatott fellépésen, El-elődöntőben, sőt, vb-döntőben is. Az viszont már nem vigasztalhatja a franciát, hogy ő már sosem lesz olyan játékos, mint az alábbiak. Sőt, ilyen helyzetekbe sem fog kerülni.

Leo Messi

A négyszeres aranylabdás, vb-ezüstérmes, háromszoros BL-győztes zseni 2005 augusztus 17-én, 18 évesen debütált az argentin válogatottban, a 63. percben lépett pályára, a 65. percben pedig Markus Merk felmutatta neki a piros lapot, miután lekönyökölte Vanczák Vilmost. Bizony, a magyar válogatott ellen volt először válogatott, és egy magyar védőről állították ki azonnal, legalább lesz mit említeni magyar focival kapcsolatban néhány évtized múlva.

Neymar

A Barcelona brazil támadója még a Santosban játszott, amikor beírta magát a legröhejesebb kiállításokat tartalmazó vaskos mappába. A Colo Colo elleni Libertadores-kupa-meccsen lőtt egy tényleg pazar szólógólt, majd örömében felkapott egy saját magát ábrázoló maszkot, amiért sárgát kapott. Oszt olyanja volt már. Minden idők egyik leghülyébb kiállítása lavinát indított el a meccsen, az eset után még két Santos- és két Colo Colo-játékos is idő előtt húzott be az öltözőbe.

Lazar Markovics

A nemrég a Liverpoolhoz igazoló szerb szélső azzal került fel listára, hogy lekerült az Európa-liga-döntőt játszók listájáról. Élete legfontosabb meccse lett volna. Markovics ráadásul nem egy okos, önfeláldozó taktikai fault miatt kapott pirosat, hanem mert pörlekedett Mirko Vucsiniccsal. A kispadról, a lecserélése után.

David Beckham

Beckham az 1998-as vébén pöccintette ki magát emlékezetes pillanatban, a még pelyhesállú angol ugyanis az Argentína elleni nyolcaddöntőben rúgott oda Simeonénak. A hatalmas termetű Milton Nilsen spori meg nem vacakolt sokat, nyúlt a hátsó zsebbe, a szépfiú pedig ellenkezés nélkül lesétált. Az angolok meg haza.

Zinedine Zidane

Vélhetően minden idők leghíresebb kiállítása Zidane nevéhez fűződik, a világklasszis, világbajnok francia középpályás élete egyik legfontosabb meccsén veszítette le a fejét: a 2006-os vb-döntőben. Az Olaszország elleni fináléban épp az ő higgad, pimasz tizenegyesével szerzett vezetést a francia válogatott, amit épp az ellene szabálytalankodó Materazzi egyenlített ki. És épp ő okozta Zidane vesztét is a mérkőzés 108. percében, vagyis a hosszabbításban. Beszólt, Zidane meg megfejelte. Végül tizenegyesekkel az olaszok lettek a világbajnokok.

Az egyetlen szerencséje Zizou-nak, hogy ekkor már világ- és Európa-bajnok volt, tehát nem emiatt a meggondolatlanság miatt maradt le élete legjobb eredményéről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Hivatalosan is román állampolgár lett a magyar sakk legnagyobb értéke

További cikkeink a témában