Sneijder ugyan elképesztően nagy gólt akasztott Mexikó kapujába, mégis kikaptak, Brazília és Neymar viszont lehengerlő formában van, mióta Dunga átvette a csapatot. Vela és Blind is szép gólt jegyzett, Fernandinhóé a hét gólpassza.

Mexikó 3–2-re legyőzte Hollandiát, ráadásul Amszterdamban, így a vb-bronzérmes a világbajnokság óta az ötödik mérkőzésén a negyedik vereségét szenvedte el. Guus Hiddink pályafutása mélypontján jár, rohamosan fogy a türelem vele szemben. Viszont ettől még Wesley Sneijder lökete csodás volt, bár Carlos Vela gólja sem volt sokkal csúnyább.

Hollandia–Mexikó 2–3 (0–1)
Gól: Sneijder (49.), Blind (74.), ill. Vela (8., 62.), J. Hernández (69.)

Carlos Dunga kinevezése miatt komoly hőzöngés volt Brazíliában, ám a korábbi világbajnok középpályás a lehető leghatásosabban hűtötte le a kedélyeket: összerakott egy remek csapatot. A selecao most épp 4–0-ra legyőzte Törökországot Isztambulban, de előtte Dunga vezetésével Kolumbiát, Ecuadort, Argentínát és Japánt is legyőzték felkészülési meccsen. Gólt még nem kaptak, ellenben tizenkettőt lőttek, ebből hetet Neymar. A törököknek kettőt, az első előtt egy kábé negyvenméteres passzt kapott Fernandinhótól. A Barca támadója már 45 gólnál jár a válogatottban.

Törökország–Brazília 0–4 (0–3)
Gól: Neymar (20., 60.), Kaya (25. – öngól), Willian (44.)

(Fotó: Europress/AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Nem írtak jókat Szoboszlai Atalanta elleni teljesítményéről

További cikkeink a témában