Mikler Roland Szegedről a honi riválishoz igazolt: a válogatott kapus hároméves szerződést kötött az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatával.

A 138-szoros magyar válogatott elsőszámú kapusa óriási közönségkedvenc Szegeden, ott is ő a kezdőkapus, a 29 éves játékos négy évig védett a Pickben. A 29 éves Mikler egyébként dunaújvárosi nevelés, nem számít tősgyökeres szegedinek, 1995 és 2010 között tizenöt évig játszott a Dunaferrben. Ennek ellenére mindig komoly vihart kavar, ha a két ellenlábas között játékosmozgás történik, pláne, ha ekkora horderejű, és ennyire érthetetlen. Az rendben is van, hogy nyáron Szegedre igazol a spanyol válogatott kapusa, José Sierra, és akkor Tataival együtt már hárman lennének, de aligha a bombaformában védő Mikler került volna ki a csapatból. Ehelyett elment Európa egyik legjobb csapatához, Alilovic és Fazekas mellé. Dögöljek meg, ha értem.

Mármint az persze világos, Veszprémben pénzből, tehetségből és ambícióból is több van, pillanatnyilag is a BL négyes döntője a cél, amire a Szegednek sansza sincs. Sőt, jövőre a bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett a SEHA-ligában is szerepelni fog az MKB-MVM, amelyben olyan BL-szintű csapatokkal csap össze, mint a Vardar Szkopje, a Metalurg Szkopje, a CO Zagreb, a Celje, vagy épp a Tatran Presov.

Ja és apropó, Celje! Onnan is érkezik egy korábbi szegedi, Lékai Máté (plusz Gaspar Marguc is), aki a Császár Gábor által hagyott űrt hivatott majd betölteni, amit Carlos Ruesgának nem nagyon sikerült. Tavaly Prodanovicsot hozta el a Veszprém Szegedről, de végül mégse kellett, ezért kölcsönadta Németországba. Arra mindenesetre jó volt, hogy ne erősítse legnagyobb hazai riválisát. (Ő most nyáron végül mégis visszatér Szegedre.) Illyés is megjárta az utat, oda-vissza is, hogy csak a közelmúltat említsem.

Mikler és Lékai viszont legalább magyarok, ha már a keretes bővíteni kell (márpedig tényleg kell), akkor nem baj, ha honi játékosok érkeznek, csak épp kezd olyan íze lenni a történetnek, mint amit a Bayern csinál: előbb megvette Götzét, majd elcsábította Lewandowskit, a szegény üldöző Dortmund meg olcsó játékosokkal tömi be a lyukakat. És sansza sincs utolérni az örökös bajnokot (még ha most, április 12-én a tét nélküli bajnokin le is győzte Münchenben).

Mindeközben az MKB három évvel hosszabbított horvát válogatott kapusával, Mirko Aliloviccsal, aki így 2018. június 30-ig marad. Persze azért értem én, nagyon úgy fest, Fazekas Nándi távozása, vagy leginkább visszavonulása jó előre, alaposan meg lett ágyazva, be lett biztosítva. A nemzeti bajnokság meg további évekre teljesen izgalommentessé vált. Egyszerűen nem lesz itthon ellenfele a Veszprémnek, nem csoda, hogy más ligában is indul.

Cserébe viszont szeretnénk egy Bajnokok Ligája-aranyat. De legalább egy döntőt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Élőben nézheted Marozsán Fábián negyeddöntős meccsét

Guardiolának van miért aggódnia a szezon egyik legfontosabb meccse előtt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés