Az Adidas az Európa-bajnokságra visszacsempészte a klasszikus, Tango néven futó labdáját, modernizálva. Az új, 12-es számú darabot két évig fejlesztették a sportszergyártó szakemberei.

Az Adidas legutóbbi terméke, a dél-afrikai világbajnokságra legyártott Jabulani rendkívül sok kritikát kapott, a játékosok és főleg a kapusok szerint labdarúgásra gyakorlatilag alkalmatlan volt, ezért a cégnél most végképp különös figyelmet fordítottak a tesztelésre: laboratóriumi körülmények között, valamint a világ különböző pontjain, teljesen eltérő időjárási körülmények mellett is kipróbálták a labdát. A tesztelésbe bevontak futballistákat is, a legjobbak közül, akiknek a véleményét figyelembe vették a gyártás során.
A Tango már eleve egy jó labda volt és ezt most igyekeztek a tökélyre fejleszteni - grip textúrával, hővel ragasztott elemekkel. A külsőre is adtak, az Euro 2012-es panelba a logó köré virágmintákat terveztek, melyek a futball virágzását szimbolizálják, mivel olyan helyen rendezik a tornát, ahol korábban még sosem volt. És ennek örömére a lengyel és az ukrán zászló színei is megjelennek a panel szélén. És amúgy nem mellesleg a Tango 12 elnyerte a legmagasabb FIFA-besorolást is.

Tango-evolúció

Az első Tango az 1978-as világbajnokságra készült, a 80-as években pedig három Európa-bajnokságon is ilyen típusú labdával játszottak - először a franciaországi tornára készítettek külön labdát, a '84-es verzió Tango Mundial néven futott. Utoljára az 1988-as tornán láthattuk a Tangót, az Europa névre volt keresztelve.

Nézd meg, mely csapatok játszanak a Tangóval!
Van már Eb-menetrended? Mert nekünk van!

(fotók: facebook / adidas - minden, ami foci)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

„Marozsán hamarosan odaérhet a top 10-be”

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés