Az Eb legviccesebb jelenetei - Fikaevés, faultoló spori, esőtáncot járó szurkolók

Vasárnap este eldől, lesz-e történelmi címvédés vagy az esélytelenül érkező Olaszország meglepi a spanyolokat is és a 2006-os világbajnokság után egy újabb váratlan arannyal utaznak haza örömittas honfitársaikhoz. De mielőtt elbúcsúzunk az Európa-bajnokságtól, összeszedtünk pár roppant szórakoztató jelenetet, mert a torna nem csak taktikai csatákból, kemény ütközésekből állt.

Rúgjak? Passzoljak? Várok! - Balotelli bénázás

Mario Balotellivel meg lehetne tölteni egy egész Top 10-es vicces, idióta és érthetetlen összeállítást, a csávó nem teljesen százas, ez a Napnál is világosabb. A ghánai származású félkegyelmű olasz csatár remekelt az elődöntőben, két gólt is szerzett, de azért akadt néhány momentum az Eb-n, amikor senki sem értette, mi a fenét csinál. Ez itt kérem egy remek ütemű labdaszerzés, majd egy tökéletes ziccer, Mario meg egyre csak lassul és vár... Ezmiez?

Proenca spori faultol

A spanyol válogatott jobb, mint az ír, bizony, elképesztő tudás kell ehhez a megállapításhoz. Épp ezért furcsa, hogy Pedro Proenca spori úgy érezte, kicsit meg kell támogatnia a címvédő selecciónt, az egyik kósza kontrának tűnő támadást - leginkább csak egy menekülés volt - profán módon akadályozott meg: felöklelte Andrews, a megszerzett labdából meg majdnem gólt lőttek a spanyolok. Akik végül a játékvezetői segítség nélkül is nyertek 4-0-ra.

Löw fikát eszik. Ismét

Joachim Löw kiváló szakember, csodálatos csapatot csinált a német válogatottból. Joachim Löw igényes, elegáns férfi, mindig fess rajta a slim fit ing és a fekete nadrág. Ám Jogi Löwnek van egy apró, jelentéktelen szokása: izgalmában, vagyis meccs közben - amikor úgy 3 kötőjel 6 kamera veszi - túrja az orrát és amit benne talál azt általában meg is eszi. Évek óta. A vébén és most, az Eb-n is jóízűen falatozott. Jó étvágyat, mester!

Ne aludj ember, ez az Eb!

Kár lenne szépíteni, hiába vett részt Európa elitje a tornán, sajnos becsúszott egy-egy kevésbé izgalmas csata, de azért akkora nem volt a baj, hogy egy több tízezres tömegben elaludjunk a mérkőzés közben. Persze nem mindenki gondolta így, az ukrán és a francia úr elszenderedett kicsit, és persze a klasszikus prank sem maradhatott el - aki elalszik, kap egy építményt a fejére. Ez ilyen.

Löw és a labdaszedő

Amikor épp nem igazi gourmandként saját váladékát fogyasztja a német szövetségi kapitány, mókázni is van ereje - itt épp az egyik labdaszedő fiú kezéből pöccinti ki a bőrt, ami roppant mód szórakoztatja a kommentátorokat. Viszont itt is rág valamit nagyon Löw, én nem akarom tudni, mit.

Akit a vihar sem tántorít el

Az Ukrajna-Franciaország mérkőzés egy órával később tudott csak elkezdődni, mert földindulás-szerű vihar telepedett Doneckre, özönvíz, villámok, minden, ami kell. Na de hol érdekli ez azt a mindenre elszánt helyi rajongót, aki tömérdek pénzt perkált ki, hogy fasza üllőhelye legyen. Magányosan, a szektor közepén. Hajrá, Ukrajna!

Sexy and i know it - tánc a viharban

Ugyanez a meccs, ugyanez a vihar kicsit másképp. Főszereplőnk több szempontból is el lehetett ázva, de ez nekünk jól jött, meg a tévétársaságoknak is, egészen briliáns vágókép lett belőle. Sexy and i know it! Több mondandóm nincs is.

Hopp, egy Trapp

Az eleve egy francia vígjáték főszereplőnek kinéző Giovanni Trapattoni sem maradhatott ki a jóból, Írország olasz mesterének volt egy nem túl baráti találkozója a horvát támadóval, Mario Madzukiccsal. Nyilván a 73 éves Louis de Funesre hajazó joviális szakember húzta a rövidebbet, de azért a jellegzetes kacsintás nem maradhatott el. Pacsi, Trapp!

Mario, kuss!

Hagytunk a végére is Balotellit, hisz vele mindig történik valami. A Cassano-féle oda-vissza szívatást már mutattuk, a mezét most magától vissza tudta venni, ám a száját nem tudja tartani. Megtette helyette csapattársa, Bonucci, aki Mario gyönyörű gólja után kénytelen volt befogni azt, mert a City-csatár nem viselte méltósággal (na ezt a szót mondjuk pont nem ismeri), hogy csak csereként jutott szóhoz. Az nem kérdés, hogy Prandelli kapitány felé kiáltott (volna) biztató szavakat.

Tragikomikus...

Ez a jelenetsor egyáltalán nem vicces nekünk, na meg az ukránoknak. Mások, a semlegesek viszont ezen röhögnek azóta is. A magyar játékvezetői team - leginkább Erős és Vad kolléga - megmutatta, hogyan lehet egy támadáson belül két kapitális, meccset befolyásoló és abszolút érthetetlen hibát elkövetni. Mi nem nevettünk!

Összegyűjtöttük a kedvenc állatainkat is a futballpályáról – és most kivételesen nem Pepére gondoltunk! Nézd meg azt is!

(fotó: parameter.sk)

Eldöntötted már, hogy duzzadó izmokat és kockahasat szeretnél? Nem akarod, hogy a strandon lógjon rajtad a fürdőgatya? Forró női pillantásokra vágysz? Akkor olvasd el a heti edzésterveinket, mert igyekszünk megmutatni és segíteni, hogyan érheted el álmaid alakját. 9. hét.

Előző héten megismerkedtünk a fekvőtámasszal, most pedig a húzódzkodást vesszük górcső alá. Ha lemész egy terembe, kevés olyan embert találsz, aki szeret húzódzkodni, vagy egyáltalán tud. Ennek nagyon egyszerű az oka: nehéz a gyakorlat. Erős karok és hát kell ahhoz, hogy a saját testsúlyodat fel tudd húzni, ezzel a legtöbb kezdő nem rendelkezik. Ugyanakkor meg kell említenem, hogy a húzódzkodás funkcionális mozgás. Erről eszembe jutnak a kilencvenes évek akciófilmjei, ahol a főhős egy kézzel kapaszkodva lóg a tátongó mélység fölött és próbálja felküzdeni magát. Ha eleget húzódzkodott volna, ez nem lenne probléma.

Húzódzkodás segítséggel

Mikor megbarátkozol a gondolattal, hogy húzódzkodnod kell, valószínűleg még nem vagy birtokában a kellő erőnek és a megfelelő technikának. Semmi ok az aggodalomra, mert ha egy jól felszerelt terembe jársz edzeni, akkor valószínűleg találkoztál már húzódzkodó géppel. Ez tulajdonképpen egy húzódzkodó keret, kiegészítve egy segítő szerkezettel, ami beállítástól függően könnyíti a gyakorlatot. Ha nincs ilyen gép a közeledben, kérj meg valakit, hogy fogja meg a bokád, amíg a gyakorlatot végzed, így magad tudod szabályozni, hogy mennyi segítség kell. Ha sokat húzódzkodsz segítséggel, hamarosan képes leszel a klasszikus gyakorlatra is.

A klasszikus húzódzkodás

Ez az, amit húzódzkodásnak nevezünk. Elsajátítása különösen fontos. Egyaránt edzi a hátat, a vállakat és a kart, nagyszerűen növeli az erőnlétet.

Húzódzkodás fordított fogással

A bicepsz kiemelt terhelést kap, aminek köszönhetően, igazi karerősítő gyakorlat. A hát izmait is edzi, de inkább a gerinc melletti régiót.

Kipping

Dinamikusan végzett gyakorlat. Nagyszerű az izom-állóképesség fejlesztésében. Erősíti a lapocka közötti izmokat. A gyakorlatot dinamikusan, lendületből kell végrehajtani. Ha jól csinálod, a végére kifulladsz.

Húzódzkodás súllyal

A gyakorlatok közül az egyik legnehezebb. Ha már jól megy az alapgyakorlat, akkor extra ellenállásként súlyokat aggathatsz magadra.

Húzódzkodás egy kézzel

A húzódzkodás csúcsa. Ha ezt meg tudod csinálni, akkor bizony elmondhatod magadról, hogy erős vagy. Nagyon kevesen tudják megcsinálni, szóval ha neked sikerül, várjuk a videót.

Edzésterv – 9. hét

1.nap

 • 100 fekvőtámasz
 • 100 húzódzkodás (kedved szerint válogathatsz a fentiekből, de még számos másik fajta létezik)
 • 50 guggolásból felugrás
 • 50 négyütemű fekvőtámasz
 • 50 lebegő felülés

2. nap

 • 100 fekvőtámasz
 • 100 húzódzkodás (kedved szerint válogathatsz a fentiekből, de még számos másik fajta létezik)
 • 50 kitörés ( felugrás közben cserélj lábat)
 • 50 felülés (5 kilós tárcsa a mellen)
 • 10x20 mp sprint (lehet futás, biciklizés, úszás, vagy bármilyen magas intenzitással végezhető kardió sport)

3. nap

 • 100 fekvőtámasz
 • 100 húzódzkodás (kedved szerint válogathatsz a fentiekből, de még számos másik fajta létezik)
 • 100 guggolás 2 db 10 kilós súlyzóval
 • 3x10 lábemelés függésből (lehetőleg érintsd meg a rudat, ha nem megy, akkor nyújtott lábbal derékszögig)
 • 5 km laza kocogás, biciklizés, úszás, vagy bármilyen közepes intenzitással végezhető kardió mozgás.

Nézd meg az előző 8 hét programját és vágj bele az edzésbe!

Eldöntötted már, hogy nyáron duzzadó izmokat és kockahasat szeretnél? Nem akarod, hogy a strandon lógjon rajtad a fürdőgatya? Forró női pillantásokra vágysz? Akkor olvasd el a heti edzésterveinket, mert igyekszünk megmutatni és segíteni, hogyan érheted el álmaid alakját.

Gondolkodtál már azon, hogy a régi időkben mitől lettek erősek a férfiak? Vegyük példának a spártai katonákat, vagy a gladiátorokat. Nyilván nem voltak puhány fiúk, különben az oroszlánok fogpiszkálónak használták volna a bordáikat, miután vasárnapi ebédként elfogyasztják őket.

Egy méltatlanul hanyagolt gyakorlatról írok, a fekvőtámaszról. Férfiak generációit tette erőssé, izmossá ez a gyakorlat.

A fekvőtámasz

A fekvőtámasznak talán több száz típusa is létezik - attól függően lehet variálni, hogy milyen erős a gyakorló, vagy éppen milyen képességet akar fejleszteni. Vannak dinamikusan végrehajtandó fajták, amik a gyorsaságot növelik: a pliometrikus vagy a kézenállásból végrehajtott karhajlítás és nyújtás.

Ez a szuper gyakorlat össze sem hasonlítható a fekvenyomással. Nem csinál pufi mellizmokat, hanem lapos, szálkás és mindenek előtt erős izmokat fejleszt. A fekvőtámasz erősíti továbbá a tricepszet (vannak specifikus nyomások is erre) és a vállövet. Egyes extrémebb verziók a törzsizmokat is nagy terhelésnek teszik ki (erről az elkövetkezendő hetekben olvashatsz), ami pozitívan befolyásolja az életminőséged, ugyanis megszűnnek a hátfájások és öregkorban is hasznos lesz.

Nézzünk meg néhány fekvőtámasz fajtát

Sima fekvőtámasz

A testnevelés órák örök klasszikusa, kivéve, hogy kevesen csinálják szabályason. A jó fekvőtámaszhoz a kezeid vállszélesen támaszkodnak, a könyököd végig a tested mellett tartod és addig ereszted le magad, amíg a mellkasod 1 centire van a földtől. Lefele lassan ereszd és dinamikusan nyomd ki. Kiegyensúlyozottan edzi a mellet és a tricepszet, viszont hamar könnyűvé válik. 

Széles tartásban

A széles tartású fekvőtámasz elsősorban a mellet célozza meg. 

Gyémánt tartásban

Vékony a karod? Akkor barátkozz meg ezzel a gyakorlattal, mert legyilkolja a tricepszet és hamar úgy fog kinézni, mint egy patkoló kovács jobbkeze. Változtathatsz azon, hogy mell alá vagy fölé engeded, úgyhogy megunni sem lehet. Ha már elég tökösnek érzed magad, csináld úgy hogy a könyököd érinti a talajt. Nehéz, ugye?

Lábak felemelve

Itt értelemszerűen a váll kap nagyobb hangsúlyt és a mellizom felső része. Nagyon kedves kis gyakorlat, de ha szereted a csúnya trükköket, csináld ezt is gyémánt tartásban. Meg fogsz lepődni.

Hindu fekvőtámasz

Az asthanga jóga ihlette fekvőtámasz, az indiai birkózók nagy kedvence. Lefelé néző kutyából indul, ami egy merev embernek eleve kihívás. Én mondtam, hogy nyújts sokat! A gyakorlat nagyszerűsége abban rejlik, hogy dinamikus, nyújtja az izmokat és nehéz belőle sokat csinálni. A váll végig terhelésnek van kitéve, szóval ha jól nyomod megnőnek rendesen.

Extrém hindu

Azoknak, akiknek a halandó megoldás is kevés. Nem árt, ha rokona vagy pókembernek és tapadsz a falon, különben az is plusz izommunka lesz.

Kézenállásból nyomás

A fekvőtámaszok csúcsa ez a nyomás. Nehéz és segítség nélkül elkél a jó egyensúly, vagy a tornász múlt. Ennek ellenére, ha erős vállakra vágysz, ez a te gyakorlatod. Eleinte falnál gyakorold és ha nem megy, csak félig ereszd le.

Pliometrikus fekvőtámasz

A robbanékonyságot és a sebességet növeli ez fekvőtámasz fajta. Leginkább a küzdősportolók profitálhatnak belőle, de egy jó kis kocsmai bunyó alkalmával is a hasznodra lehet. Gyorsan hajtsd végre, ha pedig jól megy, tapsolj közben amennyit jól esik.

Edzésterv - 8. hét

1. nap

 • 100 fekvőtámasz (kedved szerint válogathatsz a fentiekből, de még számos másik fajta létezik)
 • 50 húzódzkodás
 • 50 guggolásból felugrás
 • 50 négyütemű fekvőtámasz
 • 50 lebegő felülés

2. nap

 • 100 fekvőtámasz (kedved szerint válogathatsz a fentiekből, de még számos másik fajta létezik)
 • 50 húzódzkodás
 • 50 kitörés ( felugrás közben cserélj lábat)
 • 50 felülés (5 kilós tárcsa a mellen)
 • 10x20 mp sprint (lehet futás, biciklizés, úszás, vagy bármilyen magas intenzitással végezhető kardió sport)

3. nap

 • 100 fekvőtámasz (kedved szerint válogathatsz a fentiekből, de még számos másik fajta létezik)
 • 50 húzódzkodás
 • 100 guggolás 2 db 10 kilós súlyzóval
 • 3x10 lábemelés függésből (lehetőleg érintsd meg a rudat, ha nem megy, akkor nyújtott lábbal derékszögig)
 • 5 km laza kocogás, biciklizés, úszás, vagy bármilyen közepes intenzitással végezhető kardió sport

Nézd meg az előző 7 hét programját és vágj bele az edzésbe!