PSG–Chelsea

Tipp: hazai – TippmixPro: 2.00
Fogadási határidő: április 2., szerda, 20:45

Két zseni, a zsenik minden allűrjével együtt: mindkettő szakmája legjobbjai közé tartozik, és mindkettő egy elviselhetetlen, öntelt, összeférhetetlen féreg alak. És ennek megfelelően nagyon kedvelik és tisztelik is egymást, pláne, hogy együtt is dolgoztak az Internél. José Mourinho és Zlatan Ibrahimovic ismét egymás ellen harcol, a spanyolországi idők után most kékben, pénzben és olajban lubickolva. Mou Abramovics Chelsea-jét irányítja ismét, Ibrahimovic pedig engedve a katari millióknak Párizsba költözött. Mindketten jó döntést hoztak, a Chelsea ismét Anglia, sőt, Európa élcsapata lett a portugállal, a Paris SG pedig Ibra vezetésével teljesen reálisan pályázik egy BL-elődöntőre. Vagy többre.

Erről a párosításról esik talán a legkevesebb szó, ami valahol érthető, a három nagyot (Bayern, Barca, Real) kíséri a legnagyobb figyelem, valamint az idén pocsék, de a legkomolyabb múlttal bíró Manchester Unitedet. A Chelsea ritkán izgalmas, alig kap gól, masszív, jó, de nehéz érte rajongani, a PSG még friss a palettán. Ám olyan háttér van mögöttük, és olyan baromi jók egyébként, hogy szerintem simán lehet, hogy ez a (két) meccs lesz az egyik legdurvább, legjobb a négy közül.

Ne szaladjunk előre, de a visszavágón el tudok képzelni hosszabbítást, vagy akár tizenegyespárbajt is. A PSG már tavaly is erős volt, a Barca győzelem nélkül verte ki, idén még jobbak a franciák: Cavanival, összeszokottságban, és Blanc is mintha jobban passzolna, mint Ancelotti. Kilenc zsinórban megnyert meccs van mögöttük, a BL-ben egyetlen vereségük, a Leverkusent 6–1-gyel lelépték. Egyedül Van der Wiel játéka kérdéses, bár jó eséllyel felépül, a legjobb csapattal mennek neki a londoniaknak.

Akik meg nem fognak megijedni, nem olyanok, Mou csapatai soha. Egy Crystal Palace elleni vereség után érkeznek Párizsba, ne várjuk, hogy nekirontanak a hazaiaknak, a biztos védekezés az alap. Sok gól aligha lesz, de eggyel többet fog lőni a PSG. Ami lehet, hogy pont egy lesz. És lehet, hogy az élete formájában játszó Zlatan lövi.

Real Madrid–Borussia Dortmund

Tipp: hazai – TippmixPro: 1.36
Fogadási határidő: április 2., szerda, 20:45

Arra nagyon kevesen számítottak, ami tavaly tavasszal történt: a Dortmund 4–1-re lelépte otthon a Realt, és ki is ütötte. Robert Lewandowski mesternégyest jegyzett a világ leghíresebb klubja ellen, Klopp csapata tanári, ultramodern, gyönyörű játékkal intézte el a Madridot. Itt a lehetőség visszavágni. Ismét két meccsen kellene jobbnak lenni, és ismét sokkal esélyesebb a Real, hiába játszott BL-döntőt a Borussia. Már csak azért is az, mert Lewandowski sárgák miatt nem is léphet pályára az első meccsen. Meg persze azért, mert az idei Madrid nem annyira hektikus, mint a tavalyi, durván összeállt a Ronaldo-Benzema-Bale trió, és Di María új, hátrébb vont pozíciója is bevált.

No meg mert a fél Dortmund kidőlt: Blaszczykowski, Bender, Gündogan, Schmelzer és Szubotics is lesérült, ezt már nem fogja elbírni az amúgy remek csapat, főleg a középpályás védekezéssel lesznek gondok, de a két válogatott hátvéd is hiányozni fog. Az biztos, hogy a Bernabéuban hazai siker lesz, a továbbjutást meg még nem kell megfogadni.

Az biztos, bármire is teszel a kék rangadón, sokat nyersz. De mindenképp tenned kell, hogy nyerhess, úgyhogy csak bátran!

A Mesternégyesről hallottál-e már? Mehetnél Inter–Napoli vagy Barcelona–Atlético meccsre. Érdekel?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Bréking: Xavi marad a Barcelona edzője

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés