A német precizitás nem csak autókban ölt testet, hanem hajókban is. A bajor Bavaria cég a hajógyártást vitte arra a szintre, ahová csak németeknek szokott sikerülni.

Nagyon nagy rejtélyek, misztikumok nincsenek az 1978-ban alapított giebelstadti cég mögött, ami nem meglepő egy német cégtől. Elindultak, meg akarták csinálni a világ legjobb vitorlásait, és meg is csinálták. Ilyen egy sikersztori arrafelé, persze emögött elképesztő energiák, kitartás, technológiai háttér és vállalkozási kultúra áll. A cég filozófiája egyszerű: modern technológia+hatékonyság+trendi dizájn, és mindezt a legmagasabb minőségben. Napjainkra a délnémet vállalat eljutott oda, hogy mintegy 550 dolgozó évi 1500 motorost és vitorlást készít, ami napi négy járművet jelent.

Mindent egy ipartelepen raknak össze, a hajók futószalagon futnak végig, a munka a fedélzet összeszerelésével kezdődik, majd a hajótestet készítik el egy iszonyat bonyolult eljárással, amit egy független minőségellenőrző bizottság lát el a pecsétjével minden egyes alkalommal. Egy kis ízelítő, hogy milyen technológiai részfolyamatok zajlanak a hajótest kialakításánál:

„Egy robot a sablont egyenletes gélbevonattal tölti ki. Két horizontális és egy vertikális bevonat szórásával a jacht egy 0,7 mm vastagságú külső felületet kap. A felhasznált gélbevonat és az első két réteg üvegszál vízálló szigetelőréteggel vonja be a hajótestet, és időtálló átszivárgás elleni védelmet garantálnak annak. A gélbevonat száradása után kézzel, gondosan rétegezik fel az üvegszál-réteget. A törzs úgyszólván befelé épül. A padlózatnál, ahol a későbbiekben a legnagyobb behatások érik a hajót, a lemezt különösen megerősítik. A klimatizált csarnokok állandó páratartalom- és hőmérsékletellenőrzésével garantálják a laminálási folyamatot.”

A hajó kabinjaiba kerülő bútorlapok, a motor, a tőkesúly, mind ugyanabban a gyárban kerül a helyére.

A Bavaria a legelitebb jachtdizájnerekkel, többek között a Farr Yacht Designnal működik együtt, akik a vitorlások és a motoros hajók formatervezéséért is felelősek. Mondanunk sem kell, hogy egyedi megrendeléseket is teljesítenek, ha a jövendőbeli vevőnek extra kérései lennének. Kukkantsunk be pár Bavaria belsejébe!

Jelenleg a Bavaria 33 és 56 láb közötti jachtokat készít, legnépszerűbb klasszikusa a 37 lábas, azaz 11 méteres Bavaria 37. A cég honlapján egy virtuális túrát is tehetsz a hajó fedélzetén, ne hagyd ki!

Próbáld ki!

Szakértők szerint egy Bavariával hajózni semmihez sem hasonlítható élmény, a jacht úgy szeli a vizet, mintha sínen futna. Ha ki szeretnél kipróbálni egy Bavaria 38-at vagy egy luxuskategóriás Bavaria 46 Cruisert, akkor a Navigare Yachting Club oldalán tájékozódhatsz a bérlési paraméterekről. Persze ha már bérelsz egy ilyet, akkor nem árt, ha tudsz hajót vezetni. Akár már egy nap alatt le tudsz tenni olyan hajóvezetői vizsgát, amivel aztán becélozhatod az Adriát. Hajrá!

(Forrás: Bavaria Yachtbau, Bavaria.hu)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Automataváltós elektromos kerékpárt mutatott be a Decathlon

További cikkeink a témában